Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Α2 Ανδρών : επανάληψη της αγωνιστικής !


Αποφεύχθηκε τελικά η αλλοίωση του πρωταθλήματος στην Α2 Ανδρών, αφού αποφασίστηκε να επαναληφθεί η 5η αγωνιστική, που λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ δεν είχε πραγματοποιηθεί. Τώρα αναμένεται από την επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΟΚ να ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των παιχνιδιών.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων της Α2 συμφώνησαν σε όλα με την ομοσπονδία, αν και υπήρξαν πολλές φορές κάποιες εντάσεις και παράπονα. Κοινός στόχος όλων των συλλόγων είναι να μετατραπούν σε αθλητικά σωματεία, γεγονός που τέθηκε σαν ζήτημα στη συζήτηση των δύο πλευρών. Η ομοσπονδία επισήμανε ότι αυτό είναι και δική της επιθυμία, αλλά ότι χρειάζεται και η θεσμοθέτηση από την πολιτεία. Για επανεξέταση από την ΕΟΚ προχωράει και η συμφωνία της ομοσπονδίας με τον ΠΣΑΚ, η οποία έγινε ερήμην των συλλόγων, για το θέμα της εξαρτημένης εργασίας και του συνταξιοδοτικού των παικτών της Α2. Η συνάντηση των δύο πλευρών θα επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς υπάρχουν και κάποια άλλα ζητήματα προς συζήτηση, όπως η εκλογή εκπροσώπου της Α2 στον ΕΣΑΚΕ, τα τηλεοπτικά αλλά και η κατάθεση εγγυητικής στην αρχή της κάθε σεζόν.

Γιώργος Κούμουλος - ΑΓΟΡ : "διεκδικούμε τα αυτονόητα"

Ύστερα από τη μέχρι τώρα πολύ καλή πορεία του Ρεθύμνου στο πρωτάθλημα, ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Κούμουλος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και σχολίασε την απόλυτα επιτυχημένη απεργία του ΠΣΑΚ της περασμένης αγωνιστικής.

"Αποτελεί επιτυχία το γεγονός ότι δεν έγινε κανένα παιχνίδι της Α2. Από τη στιγμή που ο Σύνδεσμος πήρε αυτήν την απόφαση εμείς την στηρίζουμε. Διεκδικούμε τα αυτονόητα και οι επόμενες κινητοποιήσεις θα γίνουν τον Ιανουάριο. Είναι πολύ σημαντικό που μας στηρίζουν οι παίκτες, που αγωνίζονται στην Α1".

Επίσης, δεν έκρυψε την αδυναμία που έχει στον Κρητικό σύλλογο, αλλά και τους στόχους του, τονίζοντας: "Είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Στηριζόμαστε στην έδρα μας και έχουμε ποιότητα ως ομάδα. Για να πρωταγωνιστήσουμε στο πρωτάθλημα χρειαζόμαστε διάρκεια στην απόδοσή μας. Έχουμε έναν καλό προπονητή, όμως η άνοδος στην Α1 δεν αποτελεί αυτοσκοπό στο φετινό πρωτάθλημα. Ό,τι προκύψει, καλώς να έρθει, εμείς δεν θα πούμε όχι".

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει το ερχόμενο παιχνίδι, απέναντι στο Παγκράτι, λέγοντας: "Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που έχει καλό ρόστερ. Είμαστε ισοβάθμοι και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Το Παγκράτι έχει καλούς παίκτες όπως είναι οι Βαρδαβάς, Μοσχοβίτης και έχουμε κάνει έκκληση στον κόσμο για να γεμίσει το γήπεδο και να μας βοηθήσει να πάρουμε τη νίκη".

Εξέφρασε ανοιχτά την άποψή του για τον ΟΦΗ και τόνισε: "Έχει το υλικό για να παραμείνει στην κατηγορία. Είναι μια νέα ομάδα που διαθέτει ενθουσιασμό και αρκετό ταλέντο. Ο ΟΦΗ έχει μαζί του έναν υπέροχο κόσμο που γεμίζει το γήπεδο και δημιουργεί μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Από την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι ομάδες της Α1 δεν έχουν τέτοιον κόσμο".

Οι προβλέψεις του για το πρωτάθλημα τις Α2, εκφράστηκαν απόλυτα μέσα από τα λόγια του: "Πιστεύω ότι ο Ηρακλής είναι το φαβορί για να πάρει την άνοδο στην Α1. Γενικά είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα με πολλές και ανταγωνιστικές ομάδες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: