Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Α1 Ανδρών : Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 87-76 (29-11-09) οι καλύτερες φάσεις - highlights


Α1 Ανδρών : Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 87-76 (29-11-09) οι καλύτερες φάσεις - highlights


πηγή : www.basketblog.gr
Ένας πρώην άρρωστος (ο Θοδωρής Παπαλουκάς), ένας πραγματικά λυπημένος (ο Τζος Τσίλντρες) και ένας Λιθουανός (Λίνας Κλέιζα) έτοιμος στα κρίσιμα σημεία, επούλωσαν τις πληγές του Ολυμπιακού (μετά την ήττα στο Βελιγράδι) και χάρισαν μια μοναδική "ερυθρόλευκη" νίκη επί του Παναθηναϊκού με 87-76. Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα ήταν η ομάδα που είχε το κάτι παραπάνω στο μεγάλο ντέρμπι της Α1 Ανδρών (πέμπτη αγωνιστική) και δίκαια έφτασε στη νίκη. Ο Παναθηναϊκός σε όλο το ματς έδειχνε να έχει την προσωπικότητα για κάτι καλό, όμως, έμεινε στο να το δείχνει και όχι να το αποδεικνύει.
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 87-76
Τα δεκάλεπτα
: 24-15, 40-37-, 65-59, 87-76.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 20 (4/4 τρίποντα), Παπανικολάου, Τσίλντρες 19 (10 ριμπάουντ), Βούισιτς 2, Μπέβερλι, Μπουρούσης 10 (6 ριμπάουντ), Χαλπερίν 7 (1), Κλέιζα 13 (3/5 τρ.), Τεόντοσιτς 9 (6 ασίστ), Βασιλόπουλος 2, Σχορτσιανίτης 5.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Σπανούλης 17 (1), Περπέρογλου, Μπατίστ 10, Φώτσης 8, Γκόλεματς, Νίκολας 18 (2/7 τρίποντα), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 14 (5 ασ.), Πέκοβιτς 6, Καλάθης 2.
Ικανοποιημένος, πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά, εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η ομάδα του μπορεί και καλύτερα... "Ξεκινήσαμε με μεγάλη συγκέντρωση απέναντι σε μια ομάδα που είχε δείξει να έχει ρυθμό και προερχόταν από καλά αποτελέσματα, σε αντίθεση με εμάς που κάναμε μια ήττα που δεν τη θέλαμε. Τα παιδιά έπαιξαν αρκετά καλό μπάσκετ, αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο". Στη συνέχεια, ο "δράκος" παραδέχθηκε πως: "Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, είχε τις ευκαιρίες να αντιδράσει, αλλά στο τέλος σταθήκαμε ψύχραιμοι και φτάσαμε σε μια καλή νίκη για τη συνέχεια. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, και κυρίως στον Τζος, να κάνει πάντα υπερήφανο τον πατέρα του και την οικογένειά του". Και ολοκλήρωσε παραδεχόμενος: "Δεν έχουμε πολλά χρόνια μαζί ως ομάδα κι αυτό για μια τόσο σπουδαία ομάδα όπως είναι οι δικιά μας, με δύο προέδρους που θέλουν να την κάνουν πρωταθλήτρια, αυξάνει την πίεση. Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζεις και να τρέχεις το παιχνίδι, έτσι κοντράρεις τον αντίπαλο. Εμείς δεν το είχαμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια". Σε ερώτηση για τη διαφορά, που θα παίξει σημαντικό ρόλο σε περίπτωση ισοβαθμίας, αρκέστηκε να πει: "Οι ομάδες πρέπει να μάθουν να κερδίζουν, δεν έχει σημασία το σκορ".
"Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη", είπε πρώτα απ’ όλα ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, για να προσθέσει αμέσως μετά: "Οι παίκτες του έπαιξαν πολύ καλά. Εμείς και στα δύο ημίχρονα δεν μπήκαμε καλά και κάναμε πολλά αδικαιολόγητα λάθη. Κάθε φορά που ο αντίπαλός μας ξέφευγε στο σκορ εμείς καταφέρναμε να βρούμε τον τρόπο να πλησιάσουμε, αλλά τελικά ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα και έφτασε στη νίκη. Έβαλε και πολλά σουτ στην εκπνοή των επιθέσεων, ίσως όμως να τα δικαιούταν κιόλας. Είχαν τεράστια επιθυμία για τη νίκη, τους αξίζουν συγχαρητήρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: