Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Κύπελλο Ελλάδος Ανδρών : στους 4 ο Ηρακλής με τραυματισμό του Μιχάλη Μαχαιριανάκη !


Κύπελλο Ελλάδος Ανδρών
: Ηρακλής - Πανιώνιος 78-71 (25-11-09)


πηγή : www.basketblog.gr

Στους "4" βρίσκεται πλέον ο Ηρακλής, ο οποίος έδειξε και κόντρα στον Πανιώνιο ότι είναι… ομάδα Α1. Ο "γηραιός" με κορυφαίο τον Πέτροβιτς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις αδυναμίες του ασύνδετου "ιστορικού" και με 78-71 βρίσκεται στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει (σε διπλό αγώνα) τον κάτοχο του τίτλου Παναθηναϊκό.
Ο Ηρακλής ήταν καλύτερος από τον Πανιώνιο, οι παίκτες του οποίου έκαναν πάρα πολλά αβίαστα λάθη. Αυτό ήταν και το στοιχείο που έκρινε τον νικητή. Θα μπορούσαν, μάλιστα, να είχαν φτάσει πιο εύκολα στη νίκη, αν δεν κυριεύονταν από το άγχος τους στα τελευταία λεπτά.

Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που είχε στο ξεκίνημα τον αέρα της… παραπάνω κατηγορίας και βρέθηκε να προηγείται με 10-16. Η ευστοχία των Καραποστόλου και Πέτροβιτς (οι δύο πυλώνες στην επίθεση του Ηρακλή), έφερε τους γηπεδούχους μπροστά με 21-18 (επί μέρους σκορ 11-2). Η δεύτερη περίοδος κύλησε μάλλον ισορροπημένα, με τον Πανιώνιο να κρατά τα ηνία του ματς και τον Παπανικολάου με ένα τρίποντο από τα οκτώ και πλέον μέτρα να στέλνει την ομάδα του στ' αποδυτήρια με +4 (45-41).

Τραυματίστηκε ο Μαχαιριανάκης

Το… όλα κύλησαν ήρεμα, στη δεύτερη περίοδο του πρώτου ημιχρόνου, δεν περιλαμβάνει το διαιτητικό τρίο. Ο Μιχάλης Μαχαιριανάκης ένιωσε ένα τράβηγμα στους προσαγωγούς και δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον αγώνα. Για περίπου τέσσερα λεπτά, οι δύο διαιτητές (Τανατζής - Γκούμας) ανέλαβαν την ευθύνη της επόπτευσης της αναμέτρησης, με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ομάδων, και στο ημίχρονο ο Γιάννης Φούφης επανέφερε την αριθμητική ισορροπία, αντικαθιστώντας τον τραυματία συνάδελφό του.

Η τρίτη περίοδος ανήκε στους γηπεδούχους, που εκμεταλλεύτηκαν εκτός των άλλων και το γεγονός ότι οι αντίπαλοί τους φορτώθηκαν με φάουλ. Ανέτοιμος ο Μπράιαντ, ο Πανιώνιος χωρίς ψηλούς δεν είχε ισορροπία και το παιχνίδι του ήταν μονοδιάστατο. Στην άμυνα, προσπαθώντας να κλείσουν μέσα άφηναν ελεύθερα σουτ και ο Πέτροβιτς δεν χαρίζονταν. Το 62-54 ήταν καλή προίκα για το τέταρτο δεκάλεπτο, όπου ο Πανιώνιος βρέθηκε να χάνει με 12 πόντους (68-56). Μείωσε σε 70-62, έκλεψε και μια μπάλα, αλλά ο Καμπερίδος με απίστευτο STOP στον Έλντερ έδειξε να… τελειώνει το παιχνίδι. Η αντεπίθεση είχε ξεκινήσει, όμως, ο Έλντερ με έξι συνεχόμενους πόντους πήρε την εκδίκηση για την "τάπα" και μαζί τον Πανιώνιο στους ώμους του, μειώνοντας σε 72-70. Στο τελευταίο λεπτό ο Καστλ πήρε την ευθύνη της επίθεσης και με την εμπειρία του έφτασε στο λέι απ, σε μια άδεια ρακέτα. Επαναφορά από το κέντρο (μετά το τάιμ άουτ) και αντί για ντέρμπι, κλέψιμο, λέι απ από τον Καστλ που ήταν… οφσάιντ και όλα τέλειωσαν.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 41-45, 62-54, 78-71.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Κακιούσης): Καστλ 10, Λάππας, Πέτροβιτς 27 (3), Καραποστόλου 17 (2), Λαμπρόπουλος 8, Ακεψιμαΐδης, Τσαμάτος 6 (1), Δέσπος 4, Μπούτσι 2, Καμπερίδης, Κέκελης 4.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάρκοβιτς): Ράις 11 (1), Ζορόσκι 16 (4), Έλντερ 14 (1), Χαριτόπουλος 7 (2), Μπράιαντ 2, Αθηναίου 2, Παπανικολάου 9 (2), Γιάνκοβιτς 10 (2), Παραγιός, Ευθίμοφ

Δεν υπάρχουν σχόλια: