Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Euroleague - Week 4 : το πρόγραμμα της Τετάρτης 11-11-09


Το πρόγραμμα της Τετάρτης 11-11-09
Α’ όμιλος: Τσιμπόνα - Ζαλγκίρις (19:30),
Φενέρ / Ούλκερ - Σιένα (20:15),
Μπαρτσελόνα - Βιλερμπάν (21:45).
Β’ όμιλος
: Ορλεάν - Μάλαγα (20:00).
Γ’ όμιλος: Μαρούσι - Κάχα Λαμποράλ (19:15),
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολίμπια Λ. (19:15).
Δ’ όμιλος: Πρόκομ - Παναθηναϊκός (20:45),
Όλντενμπουργκ - Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)

πηγή : www.basketblog.gr
Με ένα... πλούσιο μενού ανοίγει αύριο η αυλαία της 4ης αγωνιστικής των ομίλων της Ευρωλίγκα, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά οκτώ αναμετρήσεις. Από ελληνικής πλευράς, το Μαρούσι φιλοξενεί την Κάχα Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Πολωνία με την Πρόκομ Γκντίνια.

Οι "πράσινοι" μετά την ήττα από τη Ρεάλ θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στην πρωταθλήτρια Πολωνίας, η οποία πήρε, την περασμένη αγωνιστική, το "παρθενικό" ροζ φύλλο στους ομίλους, νικώντας την Αρμάνι Μιλάνο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα αγωνιστούν με τις γνωστές απουσίες (βλ. Γιασικεβίτσιους, Μπατίστ, Τσαρτσαρής), ενώ και οι γηπεδούχοι ενδέχεται να στερηθούν τις υπηρεσίες του Ντάνιελ Γιουινγκ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι για το πολωνικό πρωτάθλημα.

Δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για το Μαρούσι, το οποίο θα προσπαθήσει να αποφύγει τα λάθη που έκανε κόντρα στη Ρόμα και να παλέψει για την έκπληξη με αντίπαλο την Κάχα Λαμποράλ. Το θετικό είναι πως οι περισσότεροι απόντες (βλ. Πελεκάνος, Καϊμακόγλου, Διαμαντόπουλος) έχουν επιστρέψει για την ομάδα των βορείων προαστίων, την ώρα που οι Βάσκοι έχουν τα δικά τους προβλήματα. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του πιο φορμαρισμένου παίκτη της ομάδας (αυτή την εποχή), Μαρσελίνιο Χουέρτας, ενώ αμφίβολος είναι και ο Κρις Λόφτον. Ερωτηματικό αποτελεί ο Σον Σινγκλετάρι που αποκτήθηκε σήμερα και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του, αφού έτσι κι αλλιώς μοναδικός διαθέσιμος πλέι μέικερ είναι ο Πάου Ρίμπας.

Από εκεί και πέρα, σήμερα διεξάγονται και οι τρεις αγώνες του Α’ ομίλου. Οι Μπαρτσελόνα και Σιένα θα επιδιώξουν να διευρύνουν το αήττητο τους στις τέσσερις νίκες. Οι "μπλαουγκράνα" έχουν πιο εύκολο έργο, αφού φιλοξενούν τη Βιλερμπάν, την ώρα που οι πρωταθλητές Ιταλίας δοκιμάζονται στην έδρα της Φενέρ / Ούλκερ, η οποία θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Εμίρ Πρέλτζιτς και φυσικά τον Ουίλι Σόλομον που αποδεσμεύτηκε.

Στον άλλο αγώνα, η Τσιμπόνα, η οποία είναι χωρίς νίκη στα πρώτα παιχνίδια, φιλοξενεί τη Ζαλγκίρις που προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, αν και παραμένει αήττητη σε Βαλτική Λίγκα και Λιθουανικό πρωτάθλημα. Ο Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς αποτελεί ερωτηματικό για τους γηπεδούχους.

Στον Β’ όμιλο (συμμετέχει ο Ολυμπιακός) διεξάγεται ένα παιχνίδι, όπου η αήττητη Μάλαγα αγωνίζεται στην έδρα της Ορλεάν, η οποία δεν έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης. Με την ισπανική ομάδα θα κάνει ντεμπούτο ο Σαμόντ Ουίλιαμς ενώ θα απουσιάσει φυσικά ο Γιώργος Πρίντεζης.

Τέλος, εκτός της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού, ο Δ’ όμιλος περιλαμβάνει μια ακόμα αναμέτρηση. Η Ρεάλ Μαδρίτης, μια εβδομάδα μετά τη νίκη επί του "τριφυλλιού", ταξιδεύει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Όλντενμπουργκ, η οποία μετά τη νίκη της πρεμιέρας μετράει δύο ισάριθμες ήττες.

Βαθμολογία
Α’ όμιλος: Σιένα 3-0, Μπαρτσελόνα 3-0, Φενέρ / Ούλκερ 2-1, Ζαλγκίρις 1-2, Βιλερμπάν 0-3, Τσιμπόνα 0-3.
Β’ όμιλος: Μάλαγα 3-0, Ολυμπιακός 2-1, Λιέτουβος Ρίτας 2-1, Εφές Πίλσεν 1-2, Παρτιζάν 1-2, Ορλεάν 0-3.
Γ’ όμιλος: Ρόμα 3-0, Μακάμπι Τελ Αβιβ 2-1, Κάχα Λαμποράλ 2-1, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-2, Μαρούσι 1-2, Ολίμπια Λ. 0-3.
Δ’ όμιλος: Παναθηναϊκός 2-1, Χίμκι 2-1, Ρεάλ Μαδρίτης 2-1, Αρμάνι Μιλάνο 1-2, Όλντενμπουργκ 1-2, Πρόκομ 1-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: