Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΟΑ Χανίων : "η στήριξη των αθλητικών συλλόγων είναι υποχρέωση, είναι κοινωνική ανάγκη και ελάχιστη προσφορά προς την νεολαία, τα παιδιά μας" !


Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑ Χανιών εξηγώντας αναλυτικά όλους τους λόγους που οδήγησαν τη διοίκηση του συλλόγου στη δύσκολη απόφαση για την αποχώρηση της ομάδας από την Α1 εθνική κατηγορία Γυναικών. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Μια χρυσή σελίδα του Χανιώτικου αλλά και του κρητικού γυναικείου μπάσκετ στην μεγάλη κατηγορία, έκλεισε με άδοξο τρόπο. Η πορεία της γυναικείας ομάδας στην Α1 Εθνική κατηγορία που κατέκτησε με τόσο κόπο, αγωνία και προσπάθεια, έλαβε τέλος με την αποχώρησή της. Ένα τέλος που δεν αξίζει και δεν αρμόζει στο ιστορικό σωματείο. Όταν τον περασμένο Μάιο πανηγυρίζαμε την άνοδο, δεν φανταστήκαμε ποτέ αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη.
Λυπούμαστε ειλικρινά για αυτή την ατυχή κατάληξη, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, μέχρι και την τελευταία στιγμή, για να την αποτρέψουμε. Υποσχόμαστε στις αθλήτριες της ομάδας μας και ειδικά στις Ελληνίδες, που η αποχώρηση, τους στερεί για φέτος το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς την ΕΟΚ, για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα με ομάδες της επιλογής τους.
Κυριότερα αίτια της αποχώρησης, η οικονομική κρίση που διανύουμε, η οποία έπληξε κατά κύριο λόγο τον επιχειρηματικό κόσμο, η απροθυμία της τοπικής κοινωνίας και φορέων να στηρίξει την αξιόλογη αυτή προσπάθεια, αλλά και η αθέτηση συμφωνιών που είχαμε συνάψει με επιχειρήσεις της πόλης των Χανίων.
Πως οδηγηθήκαμε από το ζενίθ στο ναδίρ:
Από τον περασμένο Μάιο, πριν κοπάσουν ακόμη οι πανηγυρισμοί ανόδου στην Α1 Εθνική κατηγορία, κινηθήκαμε άμεσα. Οι επιτυχημένοι παράγοντες της ομάδας μας, που αποτελούσαν την Διοικούσα Επιτροπή μπάσκετ, ανέλαβαν και πάλι την ευθύνη της ομάδας.
Δημιουργήσαμε τμήμα δημοσίων σχέσεων και με το σύνθημα «μια πόλη μια ομάδα», ξεκινήσαμε την ενημέρωση των Χανιωτών για ανεύρεση χορηγών, ενώ ταυτόχρονα το προπονητικό επιτελείο με την βοήθεια και στήριξη ανθρώπων με γνώσεις και εμπειρίες στο χώρο, ξεκίνησαν το χτίσιμο της ομάδας με αθλήτριες που θα μπορούσαν να προσφέρουν, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί στην νέα κατηγορία, σημειώνοντας μια αξιόλογη πορεία, με στόχο πάντα την παραμονή μας σε αυτή.
Δημιουργήσαμε 80 φακέλους χορηγιών για όλα τα βαλάντια και απευθυνθήκαμε σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις των Χανίων, τράπεζες, τοπικούς φορείς και σε μεγάλες επιχειρήσεις των Αθηνών.
Ήρθαμε σε συμφωνία με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό για την μετάδοση των εντός έδρας αγώνων και εξασφαλίσαμε διαφημιστικό χρόνο που θα παραχωρούσαμε στους χορηγούς για διαφήμιση των επιχειρήσεων τους.
Προχωρήσαμε στην δημιουργία ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών spots για οικονομική στήριξη της ομάδας, που επιμελήθηκε ο Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης κ. Μιχάλης Αεράκης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή του, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε ένας μαραθώνιος των παραγόντων του μπάσκετ με τις αθλήτριες των μικρών τμημάτων για οικονομική ενίσχυση και διάθεση εισιτηρίων διαρκείας στις επιχειρήσεις και καταστήματα της πόλης των Χανίων.
Μεγάλη και αξιόλογη η προσφορά όλων των ΜΜΕ των Χανίων για την καθημερινή ενημέρωση και προβολή που είχε η ομάδα, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Η ανταπόκριση της χανιώτικης κοινωνίας σε όσα προαναφέραμε, ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη. Το ποτήρι βέβαια ξεχείλισε με την αθέτηση συμφωνίας και την αποχώρηση των δύο κύριων χορηγών του τμήματος, δηλώνοντας αδυναμία οικονομικής στήριξης.
Δυστυχώς, τοπική κοινωνία και φορείς, δεν έλαβαν τα μηνύματα που με πολλούς και διάφορους τρόπους προσπαθήσαμε να περάσουμε. Δεν αντελήφθησαν ότι η στήριξη των αθλητικών συλλόγων είναι υποχρέωση, είναι κοινωνική ανάγκη και ελάχιστη προσφορά προς την νεολαία, τα παιδιά μας. Πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι αθλητικοί σύλλογοι τελούν λειτούργημα και προσφέρουν κοινωνικό έργο ανεκτίμητης αξίας προς την νεολαία και πρέπει όλοι μαζί (τοπική κοινωνία, φορείς και πολιτεία), να αγκαλιάζουν και να στηρίζουν τις προσπάθειές τους.
Αλήθεια, αναλογιστήκατε ποτέ τι θα γίνουν οι χιλιάδες νέοι και νέες της τοπικής κοινωνίας των Χανίων που ασχολούνται με τον αθλητισμό, εάν οι αθλητικοί σύλλογοι περιέλθουν σε οικονομικό μαρασμό και αναστείλουν την λειτουργία τους;
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΔΗΜΟΛΙΤΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: