Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Βήμα παραμονής για τους Νέους. Κέρδισαν με 98-57 την Βουλγαρία


Ζωντανή στη μάχη για την παραμονή στην Α’ κατηγορία της Ευρώπης, έμεινε η Εθνική ομάδα των Νέων. Οι διεθνείς στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, και με κορυφαίο παίκτη το Γιαννακίδη, κέρδισαν με 98-57 την Βουλγαρία και χρειάζονται νίκη επί της Γεωργίας, ώστε να εξασφαλίσουν τη σωτηρία τους. Ενδέχεται, πάντως, να επιτευχθεί ο στόχος, ακόμα και σε περίπτωση ήττας.

Μετά, μάλιστα, την επικράτηση της Σλοβενίας επί της Γεωργίας στην παράταση με 91-82, τα πράγματα έγιναν σαφώς πιο ξεκάθαρα. Η Ελλάδα παραμένει στην κατηγορία αν νικήσει μεθαύριο τη Γεωργία, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Παραμένει στην κατηγορία ακόμα κι αν χάσει μέχρι και με 27 πόντους από τη Γεωργία, αν η Βουλγαρία χάσει από την Σλοβενία. Υποβιβάζεται αν χάσει από τη Γεωργία με οποιοδήποτε σκορ και παράλληλα η Βουλγαρία κερδίσει τη Σλοβενία.
Η Βουλγαρία προηγήθηκε 25-24 στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά η Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα και με Γιαννακίδη να είναι ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου έφτασε στην τελική επικράτηση.Στο ημίχρονο η Εθνική μας προηγήθηκε 49-37, στο τέλος της τρίτης περιόδου το σκορη ήταν ήδη 75-46 και το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα ως το τέλος. Ο Γιαννακίδης πέτυχε 16 πόντους (5/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα) σε 22 πόντους, ενώ τέσσερις ακόμη παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.
ΕΛΛΑΔΑ: Μπόγρης 12, Ματαλόν 7, Μιχάλογλου 7, Γιαννακίδης 16, Γιαννόπουλος 8, Σακελλαρίου 2, Καραβασάνης 6, Κουκουνιάς 2, Τσαϊρέλης 12, Σιγκούνας 2, Λυμπερόπουλος 13, Καλάθης 11

Δεν υπάρχουν σχόλια: