Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Ξεκίνημα με νίκη για Κίνα, ΗΠΑ στις Γυναίκες.



Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε στους Ολυμπιακούς Αγώνες η γυναικεία ομάδας της Κίνας, που μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, επικράτησε με 67-64 της Ισπανίας. Εύκολη νίκη και για την ομάδα των ΗΠΑ, που διέλυσε με διαφορά 40 πόντων την Τσεχία.

Οι Κινέζες επέβαλλαν στη δεύτερη περίοδο το παιχνίδι τους και με σερί 19-9, προηγήθηκαν 37-24 και διατήρησαν το προβάδισμα ως το τέλος του αγώνα, παρά την προσπάθεια της Ισπανίας. Η 22χρονη Λαν Μπιάν με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν η κορυφαία του αγώνα, ενώ για την Κίνα, από 12 πόντους πέτυχαν Μιάο και Τσεν. Για την Ισπανία, 18 πόντους σημείωσε η Τόρενς και 13 η Μοντανάνα.

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε, όπως αναμενόταν, η αναμέτρηση των ΗΠΑ με την Τσεχία, που άντεξε μόνο για ένα δεκάλεπτο. Οι Αμερικανίδες με πρώτη σκόρερ τη Ταουρασί (17), επέβαλλαν το παιχνίδι τους κι έφτασαν εύκολα στη νίκη με το επιβλητικό 97-57. Η Φόουλς πέτυχε 16 πόντους, 12 πρόσθεσε ο Πόντεξτερ, ενώ η Κάντας Πάρκερ έμεινε στους 9 πόντους. Η Βιντέτσκοβα με 12 πόντους ήταν πρώτη σκόρερ για την Τσεχία.

Στον εναρκτήριο αγώνα του Ολυμπιακού τουρνουά για το μπάσκετ των γυναικών, η Αυστραλία νίκησε με χαρακτηριστική άνεση την Λευκορωσία με 84-63. Η Λορίν Τζάκσον με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ ήταν η κορυφαία της αναμέτρησης, ενώ για την ομάδα της Αυστραλίας διψήφιο αριθμό πόντων είχαν και οι Μπάτκοβιτς (14), Σάμερτον (12) και Τέιλορ (12). Λεβτσάνκα και Τρόινα με 13 πόντους είχαν τους περισσότερους πόντους για τη Λευκορωσία.

Η Νέα Ζηλανδία δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να καταφέρει να κερδίσει με 76-72 το Μάλι. Η Αντζελα Μαρίνο με 19 πόντους ήταν η κορυφαία για τις νικήτριες, που είχαν ακόμη την Ουάλμπουτον με 13 πόντους και την Χάρμον με 12. Για το Μάλι, 18 πόντους πέτυχε η Μάιγκα και 15 η Σισόκο.

Στην παράταση κρίθηκε ο αγώνας της Κορέας με τη Βραζιλία. Οι Κορεάτισσες ήταν πιο ψύχραιμες και με σερί 13-7, επικράτησαν 68-62. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος από την αρχή ως το τέλος και η κανονική περίοδος έληξε 55-55. Η Γιουν Αχ Τσόι και η Γέον Χα Μπέον πέτυχαν από 19 πόντους για την ομάδα της Κορέας, ενώ για τη Βραζιλία, 13 πόντους είχε η Σάντος κι από 10 οι: Πίντο, Γιακίντο και Φερέιρα.

Με τη νίκη που πέτυχε η Ρωσία με 62-57 επί της Λετονίας, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα για το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των γυναικών στο Πεκίνο.
Το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη, καθώς η Ρωσία προηγήθηκε 14-7 στην πρώτη περίοδο, αλλά η Λετονία έφερε τα πάνω κάτω και πήρε το προβάδισμα με τη λήξη του ημιχρόνου (29-31). Η Λετονία αύξησε τη διαφορά στην τρίτη περίοδο (41-48), αλλά με ένα εντυπωσιακό σερί 21-9 στην τέταρτη περίοδο, η Ρωσία κατάφερε να κάνει την ολική επαναφορά και να πάρει τη νίκη με 62-57.
Στσεγκόλεβα και Κόρστιν με 13 πόντους ήταν οι κορυφαίες σκόρερ για τη Ρωσία, ενώ η αμερικανίδα Ρεμπέκα Χάμον, που αγωνίζεται με την ομάδα της Ρωσίας, πέτυχε 11 πόντους. Πρώτη σκόρε του αγώνα ήταν η Λετονή Γιάνσον με 24 πόντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: