Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Εθνική Ανδρών: Για τη νίκη με Γερμανία


Το θετικό αποτέλεσμα είναι το μοναδικό ζητούμενο για την Εθνική Ομάδα στην αυριανή (9.30π.μ.) της αναμέτρηση με τη Γερμανία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Ολυμπιακού Τουρνουά στο Πεκίνο. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για απώλειες και θα διεκδικήσει τη νίκη από τη Γερμανία, η οποία ξεκίνησε με μία εντυπωσιακή νίκη επί της Ανγκόλας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναγνώρισε ως «κρίσιμο» τον αγώνα που έπεται: «Είναι ένας αγώνας κρίσιμος και για τις δύο ομάδες. Όχι μόνο για εμάς. Υπάρχει πίεση, αλλά πίεση υπάρχει σε όλα τα παιχνίδια όταν μιλάμε γι’ αυτό το επίπεδο. Το παν είναι να έχουμε ηρεμία και μέσα από τα παιχνίδια να αυξήσουμε την ταχύτητά μας σταδιακά και να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι».
Ο Κώστας Τσαρτσαρής, όπως το συνηθίζει, δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις και έκανε λόγο για «απογοητευτική εμφάνιση» στην πρεμιέρα, πριν δώσει τη σκυτάλη στην επόμενη αναμέτρηση: «Μετά την απογοητευτική εμφάνιση της πρεμιέρας έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα που πρέπει να κερδίσουμε, γιατί είναι κλειδί για την πρόκριση. Έχουμε την εμπειρία και την ποιότητα να ξεπερνάμε μια ήττα και μια άσχημη εμφάνιση». Ο διεθνής φόργουορντ διαφωνεί πάντως με τη θέση ότι η Γερμανία είναι ομάδα του ενός παίκτη: «Η Γερμανία δεν είναι μόνο ο Νοβίτζκι. Είναι μια καλή ομάδα και η καλύτερη απόδειξη είναι το γεγονός ακριβώς ότι έχει φτάσει ως εδώ».
Η ελληνική ομάδα προπονήθηκε χωρίς απουσίες και προβλήματα, ενώ σε επίπεδο τακτικής είναι δεδομένο ότι αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει είναι να πιέσει στην περιφέρεια, ώστε να δυσκολέψει όσο περισσότερο μπορεί την ανάπτυξη του παιχνιδιού των Γερμανών.
Η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων να σημειωθεί ότι είχε γίνει και πάλι επί κινεζικού εδάφους. Ήταν στις 15 Αυγούστου 2006, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην πόλη Νατζίνγκ, για το Κύπελλο Στάνκοβιτς με την Ελλάδα να επικρατεί με 84-47, στην πιο ευρεία της νίκη επί των Γερμανών (+37). Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Κακιούζης 8, Χατζηβρέττας 4, Παπαδόπουλος 11, Φώτσης 10, Παπαλουκάς 4, Ντικούδης 9, Τσαρτσαρής 7, Ζήσης 4, Σπανούλης 12, Διαμαντίδης 5, Βασιλόπουλος 3, Σχορτσιανίτης 7, Μαυροκεφαλίδης. ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: