Τρίτη 12 Αυγούστου 2008

«Μπορούμε το μετάλλιο»

Η νίκη ήταν ο πρώτος στόχος της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στους Γερμανούς, αλλά παράλληλα οι Έλληνες διεθνείς έψαχναν και την καλή εμφάνιση που θα τους βοηθούσε ψυχολογικά. Έτσι κι έγινε κι αυτό φάνηκε στις δηλώσεις των παικτών μας μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ήταν από τους κορυφαίους της ελληνικής ομάδας, ξεκινώντας μάλιστα στην αρχική πεντάδα: «Ήταν μια καλή νίκη. Τη χρειαζόμασταν για τη συνέχεια. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε ότι μπορούμε να πιέσουμε για 40 λεπτά, κάτι που δεν κάναμε με τους Ισπανούς και το πληρώσαμε. Ήμασταν πιο επιθετικοί στην άμυνα κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πετύχουμε πιο εύκολα καλάθια στην επίθεση. Είναι απλά μια νίκη και πρέπει να προετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια», τόνισε ο κρητικός σέντερ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δική του εμφάνιση: «Είμαι έτοιμος να βοηθήσω για οτιδήποτε και σε οτιδήποτε με χρειαστεί και μου πει ο προπονητής. Κάθε αθλητής πρέπει να βρίσκει τρόπους να βελτιώνεται κι αυτό έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Το να παίζεις στην Εθνική είναι όνειρο κι εγώ αυτό που θέλω είναι να είμαι κάθε φορά που μου ζητείται ουσιαστικός».

Όσο για τον επόμενο αντίπαλο; «Η Αμερική είναι καλύτερη ομάδα από την προηγούμενη φορά. Έχει μεγαλύτερη εμπειρία από ευρωπαϊκές ομάδες και πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί αν θέλουμε να κερδίσουμε κάτι απ’ αυτό το παιχνίδι».

Η παρουσία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στην άμυνα ήταν και πάλι καταλυτική: «Εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Πιέσαμε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και το απολαύσαμε. Δεν έχει να κάνει η διαφορά δυναμικότητας των Ισπανών με τους Γερμανούς μ’ αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς. Είχαμε λίγο άγχος αλλά δόξα το Θεό όλα πήγαν καλά», τόνισε ο διεθνής φόργουορντ του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τους Αμερικάνους: «Τους σεβόμαστε γιατί είναι παίκτες μεγάλης κλάσης, αλλά θα μπούμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και στο τέλος αν όλα πάνε καλά να κερδίσουμε. Δεν έχει καμία σχέση αυτό το παιχνίδι μ’ αυτό που έγινε πριν από δυο χρόνια. Εγώ ήθελα να απολαύσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουμε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αν όλα πάνε καλά μπορούμε να πανηγυρίσουμε κι ένα μετάλλιο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: