Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Παίζοντας με περισσότερο πάθος ο Εργοτέλης έκανε στο Λίντο το 0 - 1 !


Ανδρών Κρήτης - τελική φάση - πρώτος αγώνας : Ηράκλειο - Εργοτέλης 52-66 (31-3-09) το τέλος


Ανδρών Κρήτης - τελική φάση - πρώτος αγώνας : Ηράκλειο - Εργοτέλης 52-66 (31-3-09) δηλώσεις Σπύρου Καρλάφτη (προπονητής "Εργοτέλη")


Ανδρών Κρήτης - τελική φάση - πρώτος αγώνας : Ηράκλειο - Εργοτέλης 52-66 (31-3-09) δηλώσεις Μανόλη Δημητριάδη (προπονητής "Ηράκλειο")


Βασίλης Βασιλειάδης - πρόεδρος Επιτροπής Μπάσκετ Εργοτέλη


Ηράκλειο - Εργοτέλης 52-66
Δεκάλεπτα : 10-8, 16-23, 31-40, 52-66
Ηράκλειο (Δημητριάδης Μανόλης) : Κουρουζίδης 4, Σκόρδος 1, Χαριτάκης 2, Αρναουτάκης Μ. 6, Αρβανίτης 4, Αρναουτάκης Γ. (αρχηγός) 18, Δαγαλάκης Γ. 3, Καρτερής, Γρύλλος 7 (1), Γεωργιόπουλος, Χελιδώνης, Μηλαθιανάκης 7 (1).
Εργοτέλης (Καρλάφτης Σπύρος) : Χαλκιαδάκης, Συντιχάκης Μην. (αρχηγός) 8 (1), Πέπας 5, Καλασούντας 4, Τσαγκαράκης 6 (2), Κατσαμπρακάκης, Συντιχάκης Μιλ., Αντωνογιωργάκης, Βαρδαβάς 11 (1), Σκαμνάκης 22 (1), Κομψέλης 7, Χατζής 3 (1).

"Έσπασε την έδρα" του Ηράκλειο στο Λίντο ο Εργοτέλης και μέσα σε ένα γεμάτο από κόσμο γήπεδο κέρδισε στον πρώτο αγώνα της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης με 52-66 κάνοντας το 0 – 1, ενώ ο Σπύρος Καρλάφτης έκανε σαν προπονητής της Ανδρικής ομάδας του Εργοτέλη το 3/3 ! Οι παράγοντες και οι παίκτες του Εργοτέλη αφιέρωσαν την νίκη στο μικρό φίλο της ομάδας Αντώνη που αντινετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και στους δύο μεγάλους απόντες, τον Ανδρέα Παναγιωτάκη και τον Ηλία Λεκάκο.

Στο 1ο δεκάλεπτο το Ηράκλειο ξεκίνησε δυνατά και 6’ πριν το τέλος προηγήθηκε με 7-0. Ο Εργοτέλης κατάφερε γρήγορα να συνέλθει και 2’ πριν το τέλος έκανε το 8-8. Η περίοδος έκλεισε με 10-8 για το Ηράκλειο, ένα σκορ που αντικατοπτρίζει πλήρως το άγχος και το δύο ομάδων και την προσοχή που έδειχναν στις άμυνες τους. Στην 1η περίοδο είχαμε μόνο 2 τρίποντα για τον Εργοτέλη. Στην αρχή της 2ης περιόδου και 9’ 13” πριν το τέλος της ο Τσαγκαράκης με τρίποντο έκανε το 10-11 και ο Εργοτέλης πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα, το οποίο δεν έχασε μέχρι το τέλος του αγώνα ! Στο τέλος της 2ης περιόδου η διαφορά έφθασε στους 7 πόντους (16-23), που ήταν και η μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού. Στην 2η περίοδο ο Εργοτέλης σημείωσε ένα τρίποντο, ενώ το Ηράκλειο κανένα και μάλιστα σημείωσε μόλις 6 πόντους έναντι των 15 του Εργοτέλη. Από την 3η περίοδο και μετά φάνηκε πλέον καθαρά ότι το Ηράκλειο δεν είχε την δύναμη να κυνηγήσει το παιχνίδι. Ο Εργοτέλης 5’ 51” πριν το τέλος έφθασε την διαφορά μέχρι και τους 16 πόντους (20-36), για να κλείσει η περίοδος με 31-40, με τον Εργοτέλης και το Ηράκλειο να έχουν σημειώσει από ένα μόλις τρίποντο. Στην 4η και τελευταία περίοδο 4’ 52” πριν το τέλος με τρίποντο του Βαρδαβά η διαφορά έφθασε στους 18 πόντους (35-53), που ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα. Το Ηράκλειο προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ και με πίεση σε όλο το γήπεδο και 2’ 53”πριν το τέλος με 10 πόντους των αδελφών Αρναουτάκη (6 του Μάριου και 4 του Γιώργου) κατάφερε να μειώσει στους 7 πόντους (47-54), όμως στην συνέχεια ο Εργοτέλης πήρε και πάλι διαφορά για να τελειώσει το παιχνίδι με 52-66 και την διαφορά στους 14 πόντους. Συνολικά μόλις 2 τρίποντα για το Ηράκλειο και 6 για τον Εργοτέλη.

Το Ηράκλειο, όπως δήλωσε και ο προπονητής της ομάδας Μανόλης Δημητριάδης, δεν πάλεψε για την νίκη και δεν είχε το πάθος και την δύναμη που έδειξε ο Εργοτέλης, Ο Παναγιώτης Αρβανίτης δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, όπως επίσης και πολύ άλλοι παίκτες από τους οποίους οι Δημητριάδης – Ράλλης περίμεναν πολλά. Ξεχώρισαν οι Γιώργος και Μάριος Αρναουτάκης, ενώ προσπάθησε και ο Μηλαθιανάκης, Αντίθετα από την ομάδα του Σπύρου Καρλάφτη όλοι οι παίκτες έδειξαν ότι ήθελα πολύ την νίκη και έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους για να την πάρουν. Σίγουρα τεχνικά το παιχνίδι δεν ήταν καλό, όμως η νίκη του Εργοτέλη είναι πολύ μεγάλη και πηγαίνει στο δεύτερο παιχνίδι με πολύ καλύτερη ψυχολογία. Ιδιαίτερα ξεχώρισαν οι Σκαμνάκης, Βαρδαβάς και Συντιχάκης Μηνάς. Ο προπονητής του Εργοτέλη Σπύρος Καρλάφτης, που με την χθεσινή νίκη του έφθασε τις 3 σε ισάριθμους αγώνες, τόνισε ότι το αποτέλεσμα αυτό θα έχει μεγαλύτερη αξία αν η ομάδα του κερδίσει και το Σάββατο 4-4-09 στην Αλικαρνασσό στο δεύτερο παιχνίδι της τελικής φάσης.

Πριν την έναρξη του αγώνα οι διαιτητές έδωσαν στους δύο προπονητές αναμνηστικά του Συνδέσμου Διαιτητών Κρήτης !

Γιώργος Τζωρτζάκης, Γιάννης Μαλαμάς, Ανδρέας Μαγκανάς, Μιχάλης Μαχαιριανάκης και Γιώργος Βαλούρδος

Στην Γραμματεία όλοι χαμογελαστοί εκτός τον πρόεδρο που ήταν ... σκεπτικός !

Αρκετός κόσμος στο Λίντο

Ο Σπύρος Καρλάφτης στο πάγκο του Εργοτέλη

Μανόλης Δημητριάδης και Βασίλης Ράλλης στο πάγκο του Ηράκλειο





*****

Δεν υπάρχουν σχόλια: