Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Β' Εθνική : Η ανακοίνωση της Καλλιθέας - Το Φύλλο του Αγώνα - Δηλώσεις του Βασίλη Ξημέρη - Η ένσταση του ΟΦΗ.

Η επίσημη ανακοίνωση του Ίκαρου Καλλιθέας

Στο επίσημη site της ομάδας υπάρχει η παρακάτω ανακοίνωση του Ίκαρου Καλλιθέας : "Λόγω της έντασης του αγώνα και θέλοντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα, μετά τα όσα απαράδεκτα έγιναν στον αγώνα της ομάδας μας με τον ΟΦΗ, ο Ίκαρος δεν πρόκειται να σχολιάσει απόψε (Κυριακή) ότι έγινε στην Κρήτη. Και θέλουμε να ελπίσουμε πως δεν θα αναγκαστούμε να επανέλθουμε με ντοκουμέντα και αποδείξεις για όσα θλιβερά συνέβησαν. Με δεδομένο πως τέσσερα μέλη της ομάδας μας (τρεις παίκτες κι ένας παράγοντας) τραυματίσθηκαν, θα μπορούσαν να ειπωθούν πολλά και να καταγγελθούν ακόμα περισσότερα. Θέλουμε, όμως, να επικρατήσει η σύνεση και η ηρεμία. Στο πλαίσιο αυτό ελπίζουμε ότι θα τηρηθεί και από τη πλευρά του ΟΦΗ το fair play και δεν θα υποστηρίξει την ένσταση του".

Το Φύλλο του Αγώνα

Στο φύλλο του αγώνα μετά το παιχνίδι καταγράφηκαν από τους διαιτητές Αργυρού - Αναστόπουλο τα παρακάτω : "5' 38" πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου πετάχτηκαν από την κερκίδα πλαστικά μπουκάλια νερού και coca - cola, με αποτέλεσμα πεντάλεπτη διακοπή μέχρι να καθαριστεί το γήπεδο. Έγινε προσωρινή διακοπή και ανακοίνωση από το μεγάφωνο. 17".8 πριν την λήξη του τέταρτου δεκάλεπτου η ομάδα του ΟΦΗ δέχτηκε καλάθι και διαμαρτυρήθηκε ότι η χρονομέτρηση των 24" καθυστέρησε να ξεκινήσει με αποτέλεσμα να χαθούν κάποια δευτερόλεπτα.Σύμφωνα με την μαρτυρία του κομισάριου και της χρονομέτρης των 24" η ομάδα έκανε επίθεση πάνω από 24". Αμέσως έπεσαν από την κερκίδα πλαστικά μπουκάλια νερού άδεια και γεμάτα και χρειάστηκαν κάποια λεπτά για να καθαριστεί το γήπεδο. 1".7 πριν την λήξη του παιχνιδιού έπεσε κροτίδα φωτός και καπνού. 0".3 πριν την λήξη εισήλθαν φίλαθλοι μαζικά στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας. Αποσυρθήκαμε στα αποδυτήρια φοβούμενοι για την σωματική μας ακεραιότητα. Αφού εκκενώθηκε το γήπεδο εντός 30' παίχτηκε ο υπόλοιπος χρόνος και έληξε το παιχνίδι".

Δηλώσεις Βασίλη Ξημέρη

Μετά το παιχνίδι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης δήλωσε : "Είμαστε προβληματισμένοι γιατί έχουμε δώσει και την ψυχή μας για αυτήν την ομάδα και έχουμε τέτοια αντιμετώπιση από τους φιλάθλους, τέτοια συμπεριφορά. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν να εξομαλυνθεί η όλη ατμόσφαιρα. Προπηλάκισαν τόσο εμένα όσο και την οικογένεια μου. Αυτή είναι η αναγνώριση των 30 χρόνων προσφοράς στο σύλλογο ; Δεν σεβάστηκαν ούτε καν το γήπεδο, σπάζοντας τζάμια και καταστρέφοντας τα αποδυτήρια. Θέλω να τονίσω ότι μίλησα με τον επικεφαλής της Αστυνομίας στο τρίτο δεκάλεπτο και ζήτησα να έρθουν ενισχύσεις, αλλά μου απάντησε ότι υπήρχαν επεισόδια στο Ηρόδοτος - Ασίτες και δεν μπορούσαν. Ήρθαν μετά από 3 ώρες. Όσο αφορά την ομάδα, αποφάσες θα παρθούν εντός της εβδομάδας".

Η ένσταση του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας ότι από λάθος της Γραμματείας χάθηκαν περίπου 8" όταν το σκορ ήταν 62-66. Αναλυτικά στην ένσταση στο φύλλο του αγώνα αναφέρεται : "48".8 η Καλλιθέα πραγματοποίησε επίθεση με επαναφορά κάτω από το καλάθι. Το χρονόμετρο των 24" δεν ξεκίνησε με αποτέλεσμα να δεχθούμε καλάθι 17".8 πριν την λήξη του αγώνα (το σουτ εκδηλώθηκε 6" πριν την λήξη των 24"), που σημαίνει ότι ο Ίκαρος έκανε επίθεση 31". Σε αυτήν την φάση δεχθήκαμε καλάθι που σημαίνει αλλοίωση του αποτελέσματος. Με αυτό το καλάθι ο Ίκαρος πήρε διαφορά 6 πόντων, με συνέπεια να κερδίσει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: