Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Την Τρίτη στις 7μμ στο Λίντο το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα σε Ηράκλειο και Εργοτέλη

Από το Athletic Press που κυκλοφορεί σήμερα Δευτέρα μεταφέρουμε το παρακάτω ρεπορτάζ για τον μεγάλο αγώνα της Τρίτης ανάμεσα σε Ηράκλειο και Εργοτέλη.

Πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων σε τελικό Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης μετά το 1973 μέσα σε ψυχρό κλίμα.

Πριν ξεκινήσει η μάχη της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης 2008-9 ανάμεσα στο Ηράκλειο και τον Εργοτέλη, με τις δύο ομάδες να συναντιόνται για πρώτη φορά σε τελικό μετά το 1973, το κλίμα έχει ήδη ψυχρανθεί εξαιτίας του ορισμού των ημερομηνιών διεξαγωγής των 3 πρώτων αγώνων. Ο Εργοτέλης με επιστολή που απέστειλε στην ΕΚΑΣΚ ζητούσε να διεξαχθεί το πρώτο παιχνίδι το Σάββατο 4-4-09. Αντίθετα το Ηράκλειο επιθυμούσε να ξεκινούσαν τα παιχνίδια την Δευτέρα 30-3-09. Η ΕΚΑΣΚ όρισε το πρώτο παιχνίδι να γίνει την Τετάρτη 1-4-09 στις 6μμ στο Λίντο (πλεονέκτημα έδρας έχει το Ηράκλειο), όμως τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την διεξαγωγή την ημέρα εκείνη στο Παγκρήτιο Στάδιο του αγώνα ποδοσφαίρου της Εθνικής Ελλάδος με το Ισραήλ ανάγκασαν την διοργανώτρια αρχή να αλλάξει ημερομηνία και να ορίσει σαν ημέρα διεξαγωγής του πρώτου παιχνιδιού την Τρίτη 31-3-09 (Λίντο 7μμ) και τα επόμενα δύο παιχνίδια το Σάββατο 4-4-09 (Αλικαρνασσός 6μμ) και το Σάββατο 11-4-09 (Λίντο 7μμ).

Μετά την οριστικοποίηση αυτών των ημερομηνιών το Ηράκλειο προχώρησε στην αποστολή επιστολής με την οποία καλούσε το Σάββατο 28-3-09 τον Εργοτέλη σε “δείπνο φιλίας “ παρόλο που σε προφορικές συζητήσεις μεταξύ των παραγόντων των δύο ομάδων ο Εργοτέλης είχε δηλώσει ότι αυτή την ημέρα δεν μπορούσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση. Μάλιστα με την επιστολή αυτή το Ηράκλειο καλούσε στην εκδήλωση τους προέδρους της ΕΚΑΣΚ, του Συνδέσμου Διαιτητών και του Συνδέσμου Κριτών Κρήτης και εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να στείλει μια πολύ σκληρή επιστολή στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπάσκετ του Εργοτέλη Βασίλης Βασιλειάδης, στην οποία κάνει αναφορά για “κλάδο ελαίας που έγινε τσουκνίδακαι “ για παγκόσμια πρωτοτυπία να διοργανώνεται ένα δείπνο την ημέρα που γνωρίζει ο οικοδεσπότης ότι ο καλεσμένος δεν μπορεί”. Ακολούθησε επιστολή του Ηράκλειο στον Εργοτέλη όπου ο Γενικός Αρχηγός του τμήματος Μπάσκετ Γιάννης Μαυράκης κάνει λόγο γιαεξωφρενικά και εν πολλοίς αναληθή και διαστρεβλωμέναγεγονότα που αναφέρονται στην επιστολή του Εργοτέλη ! Μετά από όλα αυτά η εκδήλωση του Ηρακλείου ματαιώθηκε και μέσα σε αυτό το ψυχρό κλίμα καλούνται οι δύο ομάδες να ξεκινήσουν τα μεταξύ τους παιχνίδια την Τρίτη 31-3-09 στις 7μμ στο Λίντο (διαιτητές Μαχαιριανάκης Μιχάλης – Μαλαμάς Γιάννης).

Επίσης και άλλο γεγονός που έχει συντελέσει αρνητικά στο όλο κλίμα είναι και τα παιχνίδια του Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών Κύδων – Ηράκλειο και Ηράκλειο – ΑΓΟΡ, που είχαν ορισθεί να γίνουν την Κυριακή 29-3-09. Ο Εργοτέλης ζήτησε αναβολή αφού αρκετοί παίκτες της ανδρικής ομάδας παίζουν και στους Νέους, αίτημα που δεν ικανοποιήθηκε ενώ αντίθετα αναβλήθηκε το παιχνίδι του Ηράκλειο με τον ΑΓΟΡ (σ.σ. λόγω προγραμματισμένων εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο στο Λίντο), όπου και εκεί συμμετέχουν αρκετοί παίκτες της ανδρικής ομάδας .

Στο παιχνίδι τώρα της Τρίτης στο Λίντο ο Εργοτέλης θα εμφανιστεί με δύο πολύ σημαντικές απώλειες. Οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας Ηλίας Λεκάκος και Ανδρέας Παναγιωτάκης θα απουσιάσουν, ο πρώτος λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο πόδι (χιαστοί και μηνίσκος) στο τελευταίο παιχνίδι στην Χερσόνησο και ο δεύτερος λόγω της εγχείρισης σκωληκοειδίτιδας που υποβληθεί πρόσφατα. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Πέππα που κτύπησε στις τελευταίες προπονήσεις του Εργοτέλη. Αντίθετα το Ηράκλειο θα εμφανιστεί στο πρώτο παιχνίδι της τελικής φάσης πλήρες.

Ο προπονητής του Εργοτέλη Σπύρος Καρλάφτης δηλώνει αισιόδοξος παρά την απουσία των δύο βασικών παικτών του και πιστεύει ότι αν η ομάδα παίξει με καθαρό μυαλό, ψυχή και πάθος, όπως έκανε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον Χερρονάσιο, τότε θα έχει μεγάλες ελπίδες να κατακτήσει τον τίτλο.

Ο προπονητής του Ηράκλειο Μανόλης Δημητριάδης θέλει η ομάδα του να παίξει με σοβαρότητα για να αποδείξει ότι καλώς έχει χαρακτηριστεί από την αρχή της χρονιάς σαν το φαβορί για τον τίτλο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αν οι παίκτες του θέλουν να πάρουν το πρωτάθλημα πρέπει να παίξουν με την ίδια διάθεση, προσοχή και αυτοσυγκέντρωση που έδειξαν στα πρώτα φετινά παιχνίδια. Πιστεύει ότι ο Εργοτέλης στο τελευταίο του παιχνίδι στην Χερσόνησο έκανε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση παρά τις απουσίες των Λεκάκου – Παναγιωτάκη, γεγονός που δείχνει ότι και χωρίς τους δύο αυτούς παίκτες ο Εργοτέλης είναι πάρα πολύ επικίνδυνος. Τέλος εύχεται όποια ομάδα από τις δύο ανέβει στην Γ’ Εθνική να εκπροσωπήσει επάξια την Κρήτη και να μην γίνει ασανσέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: