Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Ανδρών Κρήτης : στον τελικό το Ηράκλειο. Μεγάλο παιχνίδι στην Αλικαρνασσό. Χερρονάσιος και Εργοτέλης θα διεκδικήσουν την πρόκριση σε τρίτο παιχνίδι.


Ανδρών Κρήτης - Ημιτελικοί - δεύτερο παιχνίδι : Εργοτέλης - Χερρονάσιος 67-57 (14-3-09) το δραματικό τέλος


Ανδρών Κρήτης - Ημιτελικοί - δεύτερο παιχνίδι : Εργοτέλης - Χερρονάσιος 67-57 (14-3-09) δηλώσεις Σπύρου Καρλάφτη


Ανδρών Κρήτης - Ημιτελικοί - δεύτερο παιχνίδι : Ανδρογέας - Ηράκλειο 65-77 (14-3-09) το τέλος


Ανδρών Κρήτης - Ημιτελικοί - δεύτερο παιχνίδι : Ανδρογέας - Ηράκλειο 65-77 (14-3-09) δηλώσεις Μανόλη Δημητριάδη

Γεμάτο από κόσμο το γήπεδο της Αλικαρνασσού.

Ανδρογέας – Ηράκλειο 65-77
Εργοτέλης - Χερρονάσιος 67-57

Το παιχνίδι στην Αλικαρνασσό

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στην Αλικαρνασσό ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Χερρονάσιο. Ο σοβαρός τραυματισμός του Χρήστου Μαυρόπουλου στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου (κτύπησε στο γόνατο του δεξιού ποδιού που έχει εγχειριστεί μέχρι σήμερα δύο φορές) οπωσδήποτε επηρέασε σημαντικά την εξέλιξη του παιχνιδιού. Πάντως 2’ 22” πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Χερρονάσιος ήταν μπροστά με 54-55. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Κόκκινος αποβλήθηκε από το παιχνίδι λίγο πριν την ολοκλήρωση του λόγω διαμαρτυρίας στους διαιτητές. Το παιχνίδι στο τέλος κρίθηκε με τις πολλές βολές που εκτέλεσαν οι παίκτες του Σπύρου Καρλάφτη (στο πρώτο του παιχνίδι φέτος σαν προπονητής της Ανδρικής ομάδας), που κερδήθηκαν είτε από φάουλ είτε από τεχνικές ποινές. Μετά την σημερινή νίκη του Εργοτέλη το ποια ομάδα θα παίξει στον μεγάλο τελικό με το Ηράκλειο, θα κριθεί το επόμενο Σάββατο στην Χερσόνησο στην τρίτη και τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των δύο συλλόγων.

Στο 1ο δεκάλεπτο ο Χερρονάσιος έπαιξε καλύτερα και βρέθηκε στην λήξη του μπροστά στο σκορ με 17-20. Στο 2ο δεκάλεπτο ο τραυματισμός του Μαυρόπουλου επηρέασε τον Χερρονάσιο, που βρέθηκε στο ημίχρονο να χάνει μ3 34-30. Η διαφορά αυτή διατηρήθηκε και στο 3ο δεκάλεπτο που έκλεισε με τον Εργοτέλη μπροστά με 47-44. Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά πήγαινε πόντο – πόντο και 2’ 22” πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Χερρονάσιος είχε περάσει μπροστά με 54-55. Από εκεί και πέρα ο Λεκάκος με καλάθι και φάουλ έκανε το 57-55, ο Κοκοδρούλης με δύο ελεύθερες βολές σε φάουλ που κέρδισε το 57-57 και ο Πέππας με 3 ελεύθερες βολές σε φάουλ που κέρδισε σε προσπάθεια για τρίποντο το 60-57. Στην συνέχεια ο Σκαμνάκης πέτυχε καλάθι (62-57) κερδίζοντας και φάουλ, όπως πριν εκτελεστεί η ελεύθερη βολή αποβλήθηκε ο προπονητής του Χερρονάσιου Γιάννης Κόκκινος διότι παρέμενε μέσα στο γήπεδο ενώ δόθηκε και τεχνική ποινή. Ο Σκαμνάκης έκανε με την μια ελεύθερη βολή το 63-57 και ο Πέππας με τις δύο ελεύθερες βολές το 65-57, για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με καλάθι του Βαρδαβά 67-57.

Δηλώσεις Σπύρου Καρλάφτη : "Όπως περιμέναμε όλη την εβδομάδα το παιχνίδι ήταν ντέρμπι που στο τέλος κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ομάδα ήταν αγχωμένη γιατί έπρεπε μέσα σε μια εβδομάδα μετά την αλλαγή του προπονητή να καταφέρουμε επιφέρουμε ηρεμία και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Οι παίκτες μου ήταν παραπάνω αγχωμένοι από ότι έπρεπε, καταφέρουμε όμως να κρατήσουμε σε χαμηλό σκορ τον Χερρονάσιο και ευελπιστούμε τώρα να είμαστε πιο έτοιμοι στο τρίτο παιχνίδι και να κερδίσουμε. Σίγουρα ο Χερρονάσιος επηρεάστηκε από την απουσία του Μαυρόπουλου αλλά από ότι φάνηκε και εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να παίξουμε χωρίς τον Μαυρόπουλο αφού αφήσαμε ελεύθερες φάσεις και φάγαμε εύκολα καλάθια. Ο Εργοτέλης σήμερα παρουσίασε πάθος και στα 40’ και αυτό μετράει πάρα πολύ και βέβαια είναι πολύ σημαντικό για την συνέχεια".

To παιχνίδι στο Λίντο

Σχετικά εύκολα κέρδισε το Ηράκλειο στο Λίντο τον Ανδρογέα στον δεύτερο αγώνα των ημιτελικών του Πρωταθλήματος Κρήτης Ανδρών και έφθασε ένα βήμα πριν την επίτευξη του φετινού του στόχου, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση Πρωταθλήματος, περιμένοντας το άλλο Σάββατο να μάθει τον αντίπαλο του. Η ομάδα των Μανόλη Δημητριάδη – Βασίλη Ράλλη πέρασε από την αρχή μπροστά, έκτισε μια μικρή διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου και την διατήρησε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, αυξάνοντας την μάλιστα προς το τέλος. Η ομάδα του Αλέξη Χριστοδούλου, που φέτος έκανε μια αξιόλογη πορεία, προσπάθησε όμως στο τέλος έδειξε σημάδια κούρασης. Είναι όμως φανερό ότι αν και του χρόνου ο Ανδρογέας κινηθεί με τα ίδια πλάνα τότε το μέλλον του ανήκει.

Δηλώσεις Μανόλη Δημητριάδη : "Ξεκινήσαμε πολύ νευρικά και χωρίς διάθεση. Βελτιωθήκαμε αρκετά στο τέλος του ημιχρόνου και στην συνέχεια. Έμεινα ευχαριστημένος από την άμυνα αλλά στην επίθεση συνεχίζω να είμαι προβληματισμένος, αφού σε πολλά παιχνίδια δεν ψάχνουμε τον σωστό παίκτη. Νευριάζομε και δεν παίζουμε για το καλό και το σύνολο της ομάδας. Πρέπει κάποιοι παίκτες μου να κάνουν την αυτοκριτική τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου τον Βασίλη Ράλλη, που είναι ένας πραγματικός συνεργάτης και όχι βοηθός και τους ανθρώπους που είναι κοντάς μας. Η μικρή για εμάς διακοπή μέχρι να γίνει και το τρίτο παιχνίδι στο άλλο ζευγάρι, θα μας κάνει καλό, θα παίξουμε κάποια φιλικά και σε 15 ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το τρόπαιο και το Ηράκλειο να ξαναβρεθεί στις Εθνικές κατηγορίες".

Εργοτέλης - Χερρονάσιος 67-57
Δεκάλεπτα : 17-20, 34-30, 47-44, 67-57
Εργοτέλης (Σπύρος Καρλάφτης) :
Αντωνογιωργάκης, Συντυχάκης Μην. 3, Πέππας 7, Καλασούντας 4, Τσαγκαράκης 2, Χαλκιαδάκης, Συντιχάκης Μιλτ. , Σκαμνάκης 15 (1), Βαρδαβάς 2, Λεκάκος 23 (2), Κομψέλης 11, Χατζής
Χερρονάσιος (Γιάννης Κόκκινος) :
Κάλφας, Κοντογιωργάκης 4, Μαϊστρέλλης, Κασσαβέτης 5 (1), Σκουλατάκης 13 (2), Τσακαράκης, Κοκοδρούλης 6, Σταυρουλάκης 7 (1), Μουντράκης, Βεργετάκης 12, Μαυρόπουλος 4, Κουτσελίνης 6 (1)

Ανδρογέας – Ηράκλειο 65-77
Δεκάλεπτα : 8-10, 26-34, 44-54, 65-77
Ανδρογέας (Αλέξης Χριστοδούλου) : Τσόγκας 2, Δοκιμάκης 4, Κοκοδρούλης 2, Χουμάς 8 (2), Καπετανάκης 3, Αλμπαντάκης 10, Τζάνης 9, Μήτσης, Κουλούρης, Παγωνίδης 8 (2), Παπαδάκης 7 (1), Μουδάτσος 12.
Ηράκλειο (Μανόλης Δημητριάδης - Βασίλης Ράλλης) : Κουρουζίδης 14, Σκόρδος, Χαριτάκης 2, Αρναουτάκης Μ. 5, Αρβανίτης 8 (1), Αρναουτάκης Γ. 6, Δαγαλάκης 10 (1), Καρτερής 16 (1), Γρύλλος 14 (2). Γεωργιόπουλος, Χελιδόνης, Μηλαθιανάκης 2.

Ο Μανόλης Δημητριάδης στο πάγκο του Ηράκλειο

Ο Αλέξης Χριστοδούλου στο πάγκο του Ανδρογέα



Ο Χρήστος Μαυρόπουλος, ο μεγάλος άτυχος της ημέρας, λίγο μετά τον τραυματισμό του στο πάγκο του Χερρονάσιου

Ο Γιάννης Κόκκινος στο πάγκο του Χερρονάσιου

Ο Σπύρος Καρλάφτης στο πάγκο του Εργοτέλη



Το φύλλο αγώνα του Εργοτέλης - Χερρονάσιος 67-57 (πατήστε για μεγέθυνση)

Το φύλλο αγώνα του Ανδρογέα - Ηράκλειο 65-77 (πατήστε για μεγέθυνση)

Γεμάτο από κόσμο το γήπεδο της Αλικαρνασσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: