Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Β' Εθνική : Αυτοκτονία του ΟΦΗ στο ΒΑΚ - Έχασε στην εκπνοή του αγώνα με τρίποντο (76-77)

Πολύς κόσμος στο ΒΑΚ

Αλέξης Τσακιρίδης : ο μεγάλος απών

Ο Ηρακλειώτης Νίκος Βερτούδος στον Δούκα !

Γραμματεία : Μαγγανάς (κομισάριος) - Βαρούχα - Μανουσάκης - Πολάκης

Ο Στέφανος Δέδας στο πάγκο του ΟΦΗ

Ο Γιάννης Γιαννόπουλος στο πάγκο του Δούκα.

Αυτοκτονία του ΟΦΗ στο ΒΑΚ μ τον Δούκα, αφού βρέθηκε μια μόνο φορά πίσω στο σκορ στο παιχνίδι με τον Δούκα και αυτή ήταν με το σφύριγμα της λήξης του παιχνιδιού. Ο ΟΦΗ ήταν μπροστά με 76-74 και δέχθηκε τρίποντο από τον Ροσόλη στην εκπνοή του χρόνου χάνοντας με 76-77, ένα παιχνίδι που ήταν μπροστά μέχρι και 15 πόντους στην λήξη του πρώτου ημίχρονου (45-30). Αξίζει να σημειωθεί ότι 2' 40" πριν το τέλος ο ΟΦΗ είχε το προβάδισμα με 7 πόντους και σκορ 74-67.Μετά τον αγώνα ο προπονητής του ΟΦΗ Στέφανος Δέδας ήταν απογοητευμένος αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Χάρη στην πολύ καλή παρουσία του Κώστα Πεχλιβάνη, ο οποίος έβαλε τους πέντε τελευταίους πόντους του αγώνα, οι Ίκαροι Σερρών πήραν τη νίκη στο ντέρμπι της αγωνιστικής επί του Αμύντα με 72-67, πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα ανόδου. Ωστόσο παράπονα για την διαιτησία εξέφρασαν από την πλευρά τους οι άνθρωποι του Αμύντα. Συγκεκριμένα τα φάουλ που δόθηκαν στους γηπεδούχους είναι 30 έναντι 13 του Αμύντα: "δύο μέρες να παίζαμε δεν θα κερδίζαμε ποτέ με τέτοια διαιτησία", ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ομάδας, Βαγγέλης Βλάχος.

Μετά από τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα ο Ίκαρος Καλλιθέας επέστρεψε στις νίκες και με τον Γιώργο Κολοτούρο στον πάγκο του επικράτησε με 94-82 της Χαλκίδας. Σπουδαία νίκη πήρε η Γουμένισσα η οποία επικράτησε του Λαυρίου με 82-81. Πολύτιμη νίκη πήρε ο Αίας Ευόσμου που επικράτησε με 72-61 του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στο τέλος τους δευτέρου δεκαλέπτου το παιχνίδι σημαδεύτηκε από επεισόδια με αποτέλεσμα να καθυστερήσει μισή ώρα η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Τέλος έστω και δύσκολα ο Αρκαδικός πήρε την νίκη απο το Σπόρτιγκ με 76-75 και παρέμεινε στην πρώτη θέση.

Τα αποτελέσματα:
Π. Φάληρο - Κομοτηνή 65-93
Ίκαροι Σ. - Αμύντας 72-67
ΟΦΗ - Δούκας 76-77
Πιερικός/ Αρχέλαος - Αναγέννηση/Φλόγα 80-74
Γουμένισσα - Λαύριο 82-81
Αίας Ευόσμου - Απόλλων Καλ. 72-61
Ίκαρος Καλ. - Χαλκίδα 94-82
Σπόρτιγκ - Αρκαδικός 74-75

Βαθμολογία (σε 20 αγώνες): Αρκαδικός 36, Ίκαροι Σερρών 35, ΟΦΗ 34, Αμύντας 34, Λαύριο 33, Ίκαρος Κ. 33, Κομοτηνή 32, Δούκας 32, Αίας Ευόσμου 30, Απόλλων Κ. 29, Πιερικός 28, Αναγέννηση 28, Γουμένισσα 27, Σπόρτιγκ 25, Χαλκίδα 24, Π. Φάληρο 20.

Επόμενη αγωνιστική (15/03): Αναγέννηση/Φλόγα – Γουμένισσα, Λαύριο - Ίκαροι Σερρών, Αμύντας - Αίας Ευόσμου, Απόλλων Καλ. – Σπόρτιγκ, Αρκαδικός - Π. Φάληρο, Δούκας – Κομοτηνή, Χαλκίδα - Πιερικός/Αρχέλαος, ΟΦΗ - Ίκαρος Καλλιθέας.

ΟΦΗ - Δούκας 76-77
Διαιτητές: Τζιμογιάννης – Πίγκας
Τα δεκάλεπτα: 26-16, 45-30, 59-56, 76-77
ΟΦΗ (Δέδας): Τσερκιτζόγλου, Μπαρλάς 14 (4), Δελατόλας 12 (1), Τσέλιος 11 (1), Βαγενάς 10, Παναγάκης 15 (4), Χουλιάρας 7, Φαρμάκης 3 (1), Σαμουρέλης 4.
ΔΟΥΚΑΣ (Γιαννόπουλος): Γεωργούτσος, Ροζολής 11 (1), Σακελλαράκης 5 (1), Αχής Π. 2, Ζακυνθινός 13 (1), Παπαργυρόπουλος 27 (2), Γκαβανόπουλος 15 (1) Γαλιώτος Γ. 4.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο ΒΑΚ με το ξεκίνημα του αγώνα τίποτα δεν προμήνυε το δραματικό φινάλε. Ο Δούκας κατέβηκε στο παιχνίδι με 10 παίκτες, όπως είχε δηλώσει ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Γιαννόπουλος, ενώ στο γήπεδο υπήρχε αρκετός κόσμος. Στο 1ο δεκάλεπτο η ομάδα του Στέφανου Δέδα 4’ πριν το τέλος του βρέθηκε μπροστά με 21-7, με τον Παναγιώτη Μπαρλά να φαίνεται ότι βρίσκεται σε μεγάλη μέρα (11 πόντους με 3 τρίποντα στην 1η περίοδο). Η πρώτη περίοδος βρήκε μπροστά τον ΟΦΗ με 26-16 και τον Δούκα να δείχνει από την αρχή ότι θα βασιστεί μόνο σε 5 παίκτες. Στο 2ο δεκάλεπτο η διαφορά αυξήθηκε και έφθασε στους15 με την λήξη του Α’ ημιχρόνου (45-30), τον Βασίλη Βαγενά να πετυχαίνει 9 πόντους και την διαφορά των 15 πόντων να είναι η μεγαλύτερη μέχρι τότε στο παιχνίδι. Τα 3ο δεκάλεπτο ήταν δραματικό για τον ΟΦΗ, αφού ο Δούκας με ηγέτες τους Ζακυνθινό (9 πόντους -1 τρ.), τον Παπαργυρόπουλο (9 πόντους) και τον Γκαβανόπουλο (6 πόντους) έκαναν σκορ περιόδου 14-26 και έφθασαν στην λήξη την διαφορά στους 3 πόντους (59-56) και το παιχνίδι να ξαναρχίζει ουσιαστικά από το μηδέν. Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ προσπαθούσε να αυξήσει την διαφορά και να τελειώσει το παιχνίδι, όμως χάθηκαν αρκετά καλάθια και βολές, ενώ οι παίκτες του Δούκα έβγαζαν εύκολους αιφνιδιασμούς, ένα δυνατό σημείο για την ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλο, γεγονός που είχε επισημάνει μέσα στην εβδομάδα ο Στέφανος Δέδας.

Τα τελευταία δραματικά 2' 40" του αγώνα

Το σκορ 2’ 40” πριν το τέλος είχε διαμορφωθεί σε 74-67, χωρίς όμως να δείχνει το παιχνίδι ότι είχε τελειώσει, αφού το άγχος στους παίκτες του ΟΦΗ ήταν εμφανές και αντίθετα οι παίκτες του Δούκα είχαν μεγάλο ενθουσιασμό και φαινόταν ότι πίστευαν στην νίκη. Στο σημείο αυτό οι παίκτες του ΟΦΗ με τους Χουλιάρα και Βαγενά έχασαν δύο φορές το καλάθι σε εύκολα λέϊ – απ και ο Βαγενάς στην συνέχεια έχασε και τις 2 βολές στο φάουλ που κέρδισε. Στην επόμενη επίθεση του ΟΦΗ ο Παναγάκης αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε και στην αντεπίθεση του Δούκα ο Γκαβανόπουλος με τρίποντο έκανε το 74-70. Στην επόμενη επίθεση ο Βαγενάς αστόχησε στην προσπάθεια για τρίποντο και στην συνέχεια ο Ροβόλης κέρδισε φάουλ από τον Τσέλλιο, που με 5 απεχώρησε και βάζοντας και τις δύο βολές έκανε το 74-72. Στην επόμενη επίθεση ο Χουλιάρας πέτυχε καλάθι κάνοντας το 76-72, ενώ με καλάθι του Παπαργυρόπουλου το σκορ έγινε 76-74. Έχοντας μείνει πλέον 29” για το τέλος του παιχνιδιού ο Παναγάκης αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε στην εκπνοή των 24”. Στα 5” που απέμεναν ο Παπαργυρόπουλος πέταξε γρήγορα την μπάλα στον Ροβόλη, ο οποίος στην εκπνοή του αγώνα με τρίποντα εκτέλεσε τον ΟΦΗ γράφοντας το τελικό 76-77 και τον Δούκα να παίρνει μια μεγάλη και απρόσμενη νίκη στο ΒΑΚ.

Δηλώσεις προπονητών

Στέφανος Δέδας (ΟΦΗ) : Ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα για την συνεργασία του με τον ΟΦΗ ο Στέφανος Δέδας, στην συνέντευξη που ακολούθησε της ήττας – σοκ από το Δούκα στο ΒΑΚ με 76-77. Ο προπονητής του ΟΦΗ δήλωσε απογοητευμένος, έριξε μεγάλο βάρος για την ήττα στο άγχος των παικτών και τόνισε ότι η ομάδα έχει στηθεί με βάση τον Αλέξη Τσακιρίδη, με αποτέλεσμα όπως και στην Χαλκίδα να μην μπορεί να κερδίσει εύκολα χωρίς την παρουσία του έμπειρου παίκτη. Τόνισε ότι αύριο ξημερώνει για αυτόν η χειρότερη μέρα της ζωής του και θέλει λίγο χρόνο για να σκεφθεί τι θα κάνει. Τέλος είπε ότι η άνοδος πλέον στην Α2 έχει δυσκολέψει πολύ.

Γιάννης Γιανόπουλος (Δούκας) : αντίθετα ο προπονητής του Δούκα δήλωσε ενθουσιασμένος για την νίκη της ομάδας του, αν και όπως είπε είχαν την τύχη με το μέρος τους, μια ομάδα που βασίζεται σε νέους παίκτες. Τόνισε ότι παρά την ήττα τίποτα δεν έχει χαθεί και πιστεύει ότι ο ΟΦΗ θα ανέβει στην Α2.


... σε λίγο περοσσότερα με το βίντεο με τα 2' 40" τελευταία δραματικά λεπτά, όπου ο ΟΦΗ ήταν μπροστά με 74-67 ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: