Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Σχόλια και Καρφώματα ... Προεδρικά.


Καταιγισμός ...

Κυριακή και Δευτέρα το site – blog δέχθηκε … καταιγισμό από τις εισόδους νέων φίλων από όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Ειδικά αυτό που είδαμε κυρίως την Κυριακή το βράδυ ήταν πρωτόγνωρο για εμάς. Σε σύνολο το διήμερο ξεπεράσαμε τις 3.500 επισκέψεις φίλων. Είναι φανερό ότι τα θέματα του ΟΦΗ ενδιαφέρουν πάρα πολλούς, αν δούμε και τις συζητήσεις που γίνονται στα διάφορα forum (π.χ www.basketforum.gr). Μάλιστα μέσα σε μια ημέρα το βίντεο του αγώνα ΟΦΗ – Ίκαρος Καλλιθέας στο Youtube (http: //www.youtube.com/ profile?user=slirintz&view=videos) το είδαν 450 φίλοι, παρόλο που λόγω των συνθηκών που λήφθηκε (ταυτόχρονη μετάδοση του παιχνιδιού στον Athletic Radio 104.2 fm) δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. Όλα αυτά όπως είναι φυσικό μας δημιουργούν πολύ αυξανόμενες ευθύνες για αυτά που γράφουμε και προβάλλουμε στις σελίδες του site – blog. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αντικειμενικότητα (όσο βέβαια αυτό είναι δυνατόν) να παραθέτουμε στοιχεία από τα δρώμενα στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης στην Κρήτη. Σας ευχαριστούμε όλους !

Ο ΟΦΗ και το μπάσκετ

Την Κυριακή στο ΒΑΚ σίγουρα η ομάδα του ΟΦΗ δεν έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ που μπορούσε. Παραμένει όμως ψηλά στην βαθμολογία και ο στόχος της ανόδου στην Α2 κατηγορία δεν έχει ακόμα χαθεί. Την Δευτέρα ακούσαμε πολλά. Ακούσαμε για τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλη Ξημέρη, για τον προπονητή της ομάδας Στέφανο Δέδα και για την ίδια την ομάδα. Η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ είναι σήμερα από τις πιο υγιείς που υπάρχουν στις Εθνικές κατηγορίες στην Ελλάδα. Δεν χρωστάει μια δραχμή, οι παίκτες πληρώνονται κάθε πρώτη του μήνα και έχει και δικό της καινούργιο γήπεδο. Όλα αυτά ποιος τα έχει κάνει ; Ποιος βάζει το χέρι στην τσέπη ; Ποιος έχει ανακοινώσει επίσημα ότι στόχος της ομάδας είναι η Α1 κατηγορία έχοντας εξασφαλίσει από πού θα βρει τους οικονομικούς πόρους για αυτό ; Στο παρελθόν έχουμε ζήσει καταστάσεις και εδώ στο Ηράκλειο, όταν φεύγει ο άνθρωπος που στηρίζει οικονομικά και έχει αναδείξει μια ομάδα, αυτή να διαλύεται σε χρόνο ρεκόρ ή να κατρακυλά στον πάτο. Βλέπουμε τι γίνεται στον ιστορικό και μπάσκετ ΠΑΟΚ. Κανείς δεν θέλει να αναλάβει την διοίκηση της ομάδας γιατί δεν μπορεί να την στηρίξει οικονομικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και στην Α1 το μπάσκετ δεν έχει έσοδα. Πόσο μάλλον στην Β’ και στην Γ’ Εθνική. Είδαμε ότι ο ΑΓΟΡ μόλις έχασε τον στόχο της ανόδου στην Α1 άρχισε τις περικοπές και τις μειώσεις μισθών. Με πιο σκεπτικό λοιπόν κάποιοι άρχισαν να θέτουν θέμα Ξημέρη στον ΟΦΗ ; Και ακόμα και αν φέτος δεν ανέβει η ομάδα στην Α2, αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί αποτυχία ; Εμείς δεν ανακατευόμαστε με τα ποδοσφαιρικά. Και ούτε κρίνουμε τι έγινε πριν 5 και 10 χρόνια. Εμάς μας ενδιαφέρει το παρόν και το μέλλον. Και βλέπουμε ότι το τμήμα μπάσκετ του ΟΦΗ με τους δύο εφόρους, τον Μάνο Ξημέρη και τον Μανόλη Σφακιανάκη, τουλάχιστο στην ανδρική ομάδα τα πηγαίνει μια χαρά και το μέλλον είναι δικό του αρκεί να προσέξει λίγο παραπάνω τις υποδομές του. Όσο αφορά τον Στέφανο Δέδα, θα πρέπει να δούμε συνολικά το έργο του κατά την διάρκεια της παραμονής του στον ΟΦΗ. Και αυτό μάλλον μόνο αποτυχημένο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Σίγουρα αυτό το διάστημα στην ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ υπάρχει μια μίνι κρίση. Είμαστε όμως σίγουροι ότι οι άνθρωποι που τον κουμαντάρουν έχουν όλες τις δυνατότητες να την ξεπεράσουν το συντομότερο δυνατό. Τέλος ακούσαμε την Δευτέρα ότι η διοίκηση του ΟΦΗ προχώρησε σε μείωση αποδοχών του Αλέξη Τσακιρίδη λόγω της τιμωρίας του, κάτι όμως το οποίο επίσημα και οι δύο πλευρές διαψεύδουν.

Ο Γιώργος Επιτροπάκης

Αρκετοί φίλοι μέσω e-mail μας ζητούν να πάρουμε θέση για την διαιτησία του Γιώργου Επιτροπάκη στον δεύτερο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης Εργοτέλης – Χερρονάσιος. Καταρχήν εμείς δεν είμαστε ειδικοί στην διαιτησία και ούτε τις γνώσεις έχουμε που χρειάζονται για να κρίνουμε αξιολογημένους διαιτητές και μάλιστα που σφυρίζουν στην Α2 κατηγορία. Όσο αφορά τον Γιώργο Ειτροπάκη, τα τελευταία χρόνια σφυρίζει συνεχώς σε Εθνικές κατηγορίες χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα, από ότι παρακολουθούμε τον επιλέγουν στα δύσκολα παιχνίδια της Β’ Εθνικής και στην Α2 σφυρίζει σχεδόν κάθε 15 ημέρες. Επίσης για το συγκεκριμένο παιχνίδι υπήρχε παρουσία της ΚΕΔ / ΕΚΑΣΚ (Γιώργος Κουρκουνάκης), που είναι και η μόνη κατάλληλη και αρμόδια να κρίνει με γνώσεις τους διαιτητές. Εμείς παραθέτουμε το βίντεο των τελευταίων 2’ (όπως κάνουμε πάντα σε κάθε αγώνα που παραβρισκόμαστε), ώστε οι φίλοι μας να βγάζουν κάποια συμπεράσματα. Τέλος δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι αξιολογημένοι (και όχι μόνο) διαιτητές της Κρήτη υπάρχει περίπτωση στο τοπικό πρωτάθλημα να σφυρίζουν εσκεμμένα υπέρ ή κατά μια ομάδας για να βοηθήσουν ή να ζημιώσουν μια άλλη ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: