Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Ανδρών Κρήτης - Ο Εργοτέλης στον τελικό


Ανδρών Κρήτης -Ημιτελικοί - τρίτο παιχνίδι : Χερρονάσιος - Εργοτέλης 65-71 (21-3-09) το μεγάλο φινάλε



Ανδρών Κρήτης -Ημιτελικοί - τρίτο παιχνίδι : Χερρονάσιος - Εργοτέλης 65-71 (21-3-09) δηλώσεις Σπύρου Καρλάφτη - Γιάννη Κόκκινου - Σταύρου Μεσσαριτάκη - Νίκου Γιαλιτάκη

Γιώργος Κατραχούρας, Θωμάς Χαρμπαλής, Ανδρέας Βλάσσης, Ανθούλα Βαρούχα, Μιχάλης Καμπίτσης

Το τζάμπολ του αγώνα με Σκαμνάκη και Βεργετάκη

Το "τμήμα Σκάουτιγκ" του "Ηράκλειο" καταγράφει σε βίντεο τον αγώνα !!!

Πολύ μεγάλο παιχνίδι έγινε όπως αναμενόταν σήμερα στην Χερσόνησο ανάμεσα στον Χερρονάσιο και τον Εργοτέλη στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι μεταξύ τους στα πλαίσια των ημιτελικών (play offs) του Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης. Οι ομάδες είχαν από μια νίκη στους δύο προηγούμενους αγώνες και όποια ομάδα κέρδιζε θα προκρινόταν στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο το Ηράκλειο.

Χερρονάσιος - Εργοτέλης 65-71
Δεκάλεπτα : 14-17, 34-41, 48-52, 65-71
Χερρονάσιος (Γιάννης Κόκκινος) : Βαλαμούτσουνος 7 (1), Κοντογιωργάκης, Μαϊστρέλης, Κασσαβέτης 11 (3), Σκουλατάκης 7, Τσαγκαράκης, Κοκοδρούλης 5, Σταυρουλάκης 9 (1), Κάλφας, Βεργετάκης 19, Σκουλούδης, Κουτσελίνης 7 (1)
Εργοτέλης (Καρλάφτης Σπύρος) : Χαλκιαδάκης, Συντιχάκης Μην. 6 (2), Πέππας 3, Καλασούντας 5 (1), Τσαγκαράκης 17 (4), Κατσαμπρακάκης 2, Συντιχάκης Μιλτ., Σκαμνάκης 18 (2), Βαρδαβάς 5, Λεκάκος 4, Κομψέλης 11.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε ένα γεμάτο γήπεδο με φιλάθλους και από τις δύο ομάδες. Μεγάλοι απόντες, όπως είχαμε γράψει, από την ομάδα του Χερρονάσιου ο Χρήστος Μαυρόπουλος και από τον Εργοτέλη ο Ανδρέας Παναγιωτάκης.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι ομάδες έπαιξαν νευρικά και η περίοδος αυτή σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Ηλία Λεκάκου 4’ 10” πριν το τέλος. Ο παίκτης του Εργοτέλη κτύπησε στο πόδι και μέχρι το τέλος του αγώνα παρέμεινε εκτός. Δύο τρίποντα του Κασσαβέτη για τον Χερρονάσιο και 3 για τον Εργοτέλη (ένα ο Σκαμνάκης και 2 ο Συντιχάκης Μην.). Σκορ περιόδου 14-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Εργοτέλης έπαιξε καλύτερα, ενώ ο Χερρονάσιος φάνηκε να βρισκόταν έξω από τα νερά του με την απουσία του Λεκάκου. Η διαφορά υπέρ του Εργοτέλη έφθασε τους 10 πόντους (28-38) 2’ πριν την λήξη της περιόδου, που ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα. Τέσσερα τρίποντα για τον Εργοτέλη (3 ο Τσαγκαράκης και 1 ο Καλασούντας) και 2 για τον Χερρονάσιο (Σταυρουλάκης και Κουτσελίνης). Σκορ περιόδου 20-24 και ημιχρόνου 34-41.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Χερρονάσιος φάνηκε να βρίσκει τον καλό του εαυτό και κατάφερε 5’ πριν το τέλος να μειώσει την διαφορά στον ένα πόντο (44-45). Επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων σημειώθηκαν 3’ 15” πριν το τέλος της περιόδου και το παιχνίδι διακόπηκε για 3’ περίπου με την είσοδο στο γήπεδο ισχυρών δυνάμεων των ΤΑΕ και της Αστυνομίας που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο. Το γεγονός αυτό καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές Γιώργο Κατραχούρα και Μιχάλη Καμπίτση (“φίλαθλοι του Χερρονάσιου κινήθηκαν απειλητικά προς τους φιλάθλους του Εργοτέλη και μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων απομακρύνθηκαν οι φίλαθλοι του Χερρονάσιου ”). Ενα τρίποντο για τον Χερρονάσιο με τον Βαλαμούτσουνο. Σκορ περιόδου 14-11 και σκορ αγώνα 48-52.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ. Ο Χερρονάσιος 7’ 10” πριν το τέλος ισοφάρισε σε 54-54 και 6’ 40” πέρασε μπροστά 57-54 με τρίποντο του Κασσαβέτη, ενώ 4’ πριν το τέλος το σκορ ήταν 61-57 για τον Χερρονάσιο και με 5 φάουλ τους Σταυρουλάκη και Συντιχάκη Μην.

Τα δραματικά τελευταία 4'

Τρίποντο του Σκαμνάκη 3’ 40” και το σκορ γίνεται 61-60. Καλάθι και πάλι του Σκαμνάκη και ο Εργοτέλης 3’ 12” πριν το τέλος πέρασε ξανά μπροστά με 61-62, ενώ 2’ 45” με καλάθι του ίδιου παίκτη το σκορ γίνεται 61-64. Με καλάθι του Βεργετάκη γίνεται το 63-64, ο Τσαγκαράκης χάνει και τις 2 βολές σε φάουλ που κέρδισε και στην συνέχεια ο Κατσαμπρακάκης κάνει το 63-66. Ο Σκουλατάκης 1’ 50” πριν το τέλος με 2/2 βολές κάνει το 65 και ο Τσαγκαράκης 50” πριν το τέλος με ½ βολές σε φάουλ που κέρδισε το 65-67. Ο Βαλαμούτσουνος 40” πριν το τέλος χάνει και τις δύο βολές σε φάουλ που κέρδισε και 21” πριν το τέλος ο Τσαγκαράκης με ένα φοβερό τρίποντο δίνει την χαριστική βολή στον Χερρονάσιο και κάνει το 65-70, για να τελειώσει το παιχνίδι με ½ βολές του Πέππα που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 65-71. που φέρνει τον Εργοτέλη στον μεγάλο τελικό του Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης 2008-9 με αντίπαλο το Ηράκλειο !

Δηλώσεις

Σπύρος Καρλάφτης (προπονητής Εργοτέλη) : “Δύσκολο παιχνίδι, πήγε να μας επηρεάσει η απώλεια του Λεκάκου όμως οι παίκτες έπαιξαν με ψυχή. Αυτή την φορά παίξαμε και καλό μπάσκετ, ειδικά στο 1ο ημίχρονο είμαστε πάρα πολύ καλοί, βγάλαμε διαδρόμους και transition, στο 2ο ημίχρονο χάσαμε λίγο τις επιλογέας μας αλλά ήταν λογικό. Μπράβο στο Τσαγκαράκη και τον Κατσαμπρακάκη που κάνανε την διαφορά στο τέλος, μπράβο σε όλους τους παίκτες μου. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Θα κάνουμε μαγνητική για να δούμε την σοβαρότητα του τραυματισμού του Λεκάκου. Ο Χερρονάσιος έπαιξε πολύ καλά, περιμέναμε ένα ντέρμπι. Είχα πει στα παιδιά ότι αν πάμε κοντά στους 75 πόντους θα κερδίζαμε το παιχνίδι. Άλλη ομάδα ο Χερρονάσιος και άλλη το Ηράκλειο. Θα δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Σταύρος Μεσσαριτάκης ( μέλος επιτροπής μπάσκετ Εργοτέλη) : "Θέλω να εξάρω την αποφασιστικότητα, την ψυχή και τον ανδρισμό όλων των παικτών της ομάδας και να συγχαρώ τον πρωτεργάτη αυτή της νίκης, τον Σπύρο Καρλάφτη. Οι ημέρες αυτές ήταν δύσκολες για εμάς, όμως δείξαμε παλληκαριά και ψυχή και πήραμε ένα παιχνίδι δύσκολο για το οποίο πολλοί μας είχαν καταδικασμένους. Παιδιά με ψυχή, όπως ο Βασίλης Κομψέλης, ο Γιώργος Τσαγκαράκης, ο Μάριος Σκαμνάκη, ο Μηνάς Συντιχάκης, όλοι. Φοβερή ατμόσφαιρα και ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι. Τώρα θα παίξουν στον τελικό οι δύο πιο ιστορικές ομάδες στην Κρήτη και ελπίζω και το μπάσκετ να είναι πολύ καλύτερο και να ευχαριστηθεί ο κόσμος. Επικροτούμε την κίνηση – πρόσκληση του Ηράκλειο για δείπνο πριν τα παιχνίδια και θα την αποδεχτούμε αφού τα παιδιά είναι φίλοι μας και θα περάσουμε ένα όμορφο βράδυ. Μετά όμως θα γίνει πόλεμος μέσα στο γήπεδο".

Νίκος Γιαλιτάκης (μέλος επιτροπής μπάσκετ Εργοτέλη) : "Για τον ιστορικό Εργοτέλη δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα, το θεωρούσα αναμενόμενο αν και σαφώς έγινε με δύσκολο και έντονο τρόπο. Ο Χερρονάσιος είναι πολύ καλή ομάδα, άλλωστε οι 3 ομάδες είναι ισοδύναμες. Ο κόσμος ήταν πολύ καλός αν εξαιρέσουμε κάποιες αντεγκλήσεις σε κόσμια όμως επίπεδα. Τα παιδιά έδειξαν ψυχή και έτσι θα συνεχίσουμε, άλλωστε βαριά η φανέλα του Εργοτέλη δεν έχει άλλο τρόπο για να αγωνίζεται. Η ομάδα προκρίθηκε στον τελικό, εκεί που αξίζει να είναι και από εδώ και πέρα οι πιθανότητες για τον τίτλο είναι 50 -50.

Γιάννης Κόκκινος (προπονητής Χερρονάσιου) : "Σίγουρα το βήμα παραπάνω που κάναμε φέτος είναι σημαντικό, αν και πιστεύω ότι αξίζαμε και μπορούσαμε να πάμε στον τελικό. Σήμερα είχαμε απέναντι μας μια πολύ καλή ομάδα, με καλύτερη ψυχολογία από εμάς, που έβαλε σουτ που σε άλλους αγώνες δεν έβαζε. Εμείς είχαμε προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσουμε γα παράδειγμα τον Λεκάκο και τον Σκαμνάκη και ξαφνικά βρέθηκαν παιδιά από το πουθενά και σκόραραν. Κατά διαστήματα παίξαμε καλά, το παιχνίδι κρίθηκε όμως στην άμυνα, όπου δώσαμε εύκολα καλάθια που σε άλλα παιχνίδια δεν τα δίνουμε. Θέλω να συγχαρώ τον Εργοτέλη γιατί σήμερα απέδειξε ότι είναι μια ομάδα με χαρακτήρα, διαθέτει αξιόλογους και ταλαντούχους παίκτες και μπορεί αν επιβάλλει τον ρυθμό της όταν θέλει. Εύχομαι στον Εργοτέλη καλή επιτυχία στον τελικό".




Άριστη η διαιτησία των Γιώργο Κατραχούρα - Μιχάλης Καμπίτση


Τα επεισόδια του αγώνα


Ηχηρή η παρουσία των "φανατικών" του Χερρονάσιου

Γεμάτο το γήπεδο του Χερρονάσιου

Ο Σπύρος Καρλάφτης στο πάγκο του Εργοτέλη

Ο Γιάννης Κόκκινος στο πάγκο του Χερρονάσιου

Ο τραυματισμός του Ηλία Λεκάκου και η αποχώρηση του


... σε λίγο περισσότερα με βίντεο , φωτογραφίες και συνεντεύξεις ...

*****

Δεν υπάρχουν σχόλια: