Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009

Ανδρών Κρήτης : νίκες Χερρονάσιου και Ηράκλειο


Ανδρών Κρήτης - Ημιτελικοί - πρώτο παιχνίδι : Χερρονάσιος - Εργοτέλης 73-63 (7-3-09) το τέλος


Ανδρών Κρήτης - Ημιτελικοί - πρώτο παιχνίδι : Ηράκλειο - Ανδρογέας 66-60 (7-3-09) το τέλος


Ανδρών Κρήτης - Ημιτελικοί - πρώτο παιχνίδι : Ηράκλειο - Ανδρογέας 66-60 (7-3-09) δηλώσεις προπονητών - Αλέξη Χριστοδούλου - Μανόλη Δημητριάδη

Αρκετός κόσμος παρακολούθησε το παιχνίδι Χερρονάσιου - Εργοτέλη

Ο μεγάλος απών του Εργοτέλη, ο Ανδρέας Παναγιωτάκης, ήταν δίπλα στην ομάδα του

Πάντα κοντά στον Ανδρογέα οι "Σαμαρίτες"

Τα παιχνίδια

Χερρονάσιος και Ηράκλειο ήταν οι νικητές των πρώτων παιχνιδιών της ημιτελικής φάσης του Πρωταθλήματος Ανδρών Κρήτης.

Ηράκλειο - Ανδρογέας 66-60
Χερρονάσιος - Εργοτέλης 73-63

Χερρονάσιος - Εργοτέλης 73-63
Δεκάλεπτα : 27-9, 38-27, 48-38, 73-63
Χερρονάσιος (Γιάννης Κόκκινος)
: Βαλαμούτσουνος 4, Μουντάκης, Κάλφας, Κασσαβέτης 9 (2), Σκουλατάκης 12 (2), Τσαγκαράκης 3, Κοκοδρούλης, Σταυρουλάκης 7 (1), Καρατζάς, Βεργετάκης 8, Μαυρόπουλος 24 (4), Κουτσελίνης 6 (2).
Εργοτέλης (Νίκος Γαλυφιανάκης) : Αντωνογιωργάκης, Συντιχάκης Μην. 4, Πέππας, Καλασούντας 2, Τσαγκαράκης 9 (2), Κατσαμπρακάκης 9 (1), Συντυχάκης Μιλτ., Σκαμνάκης 11 (1), Βαρδαβάς 19 , Λεκάκος 5 (1), Κομψέλης 4, Χατζής.

Ηράκλειο - Ανδρογέας 66-60
Δεκάλεπτα : 15-17, 30-27, 48-42, 66-60
Ηράκλειο (Μανόλης Δημητριάδης - Βασίλης Ράλλης) :
Κουρουζίδης 11(1), Σκόρδος 5 (1), Χαριτάκης, Αρναουτάκης Μ. 5, Αρβανίτης, Αρναουτάκης Γ. 14 (1), Καρτερής 4, Γρύλος 23 (5), Μηλαθιανάκης 4.
Ανδρογέας (Αλέξης Χριστοδούλου) : Τσόγκας 2, Δοκιμάκης 14 (1), Στυλιανός, Χουμάς 7 (1), Καπετανάκης 5, Αλμπαντάκης, Τζάνης 12 (1), Κοκοδούλης, Κουλουμής, Παγωνίδης 2, Μανουσάκης, Μουδάτσος 18 (1)

Η ομάδα του Γιάννη Κόκκινου κέρδισε εύκολα τον Εργοτέλη με 73-63 και μάλιστα η διαφορά έφθασε και τους 21 πόντους (38-17) 2’ 25” πριν το τέλος του 2ου δεκαλέπτου. Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο 1ο δεκάλεπτο όταν η ομάδα του Νίκου Γαλυφιανάκη βρέθηκε πίσω με 27-9, με 6 τρίποντα για τον Χερρονάσιο και μόλις 1 (του Λεκάκου) για τον Εργοτέλη. Στο 2ο δεκάλεπτο με ηγέτη τον Κώστα Βαρδαβά (8 πόντους στην περίοδο) ο Εργοτέλης με 11-18 πλησίασε στο σκορ (38-27). Το 3ο δεκάλεπτο ήταν μοιρασμένο και τελείωσε 10-11 και συνολικό σκορ 48-38. Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο "άνοιξαν οι άμυνες", ο Εργοτέλης προσπάθησε, όμως παρά τους 25 πόντους που έβαλε δεν μπόρεσε να μειώσει την διαφορά, η οποία παρέμεινε στους 10 και με τελικό σκορ 73-63 για τον Χερρονάσιο. Αν εξαιρεθεί ο Κώστας Βαρδαβάς (19 πόντοι) όλοι οι άλλοι παίκτες του Εργοτέλη που είχαν προβλήματα τις προηγούμενες μέρες δεν μπόρεσαν να πιάσουν καλή απόδοση, ενώ επηρεασμένος από τον τραυματισμό του ήταν και ο Ηλίας Λεκάκος (5π – 1 τρ.). Η απουσία του Ανδρέα Παναγιωτάκη από την ομάδα του Νίκου Γαλυφιανάκη ήταν εμφανής, ενώ ανέτοιμος φάνηκε και ο Μάριος Σκαμνάκης. Από την ομάδα του Γιάννη Κόκκινου όλοι οι παίκτες έπαιξαν πολύ καλά, με κορυφαίο για μια ακόμη φορά τον Χρήστο Μαυρόπουλο (24π – 4 τρ.). Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο της Χερσονήσου, ενώ υπήρχε και μια σκληρή ομάδα οπαδών του Χερρονάσιου, η οποία όμως κινήθηκε μέσα στα αθλητικά πλαίσια. Τέλος να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα ο Εργοτέλης κατέθεσε ένσταση διότι "δεν λειτουργούσε η μια συσκευή των 24 δευτερολέπτων".

Στο Λίντο το Ηράκλειο για μια ακόμη φορά δυσκολεύτηκε αρκετά να κερδίσει τον Ανδρογέα. Μάλιστα στο 1ο δεκάλεπτο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 15-17, για να βρεθεί όμως μπροστά στο τέλος του ημιχρόνου με 30-27. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε το παιχνίδι και στο 3ο δεκάλεπτο με την ομάδα των Μανόλη Δημητριάδη – Βασίλη Ράλλη να έχει ελαφρύ προβάδισμα 18-15 και συνολικό σκορ 48-42. Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο έγινε μάχη, όμως η αποχώρηση του Τζάνη με 5 φάουλ λίγο πριν το τέλος στοίχισε στην ομάδα του Αλέξη Χριστοδούλου και έγειρε για μια ακόμα φορά την πλάστιγγα στο Ηράκλειο που πήρε το παιχνίδι με τελικό σκορ 66-60. Παράπονα εκφράστηκαν για την διαιτησία και από τις δύο ομάδες, ενώ το Ηράκλειο διαμαρτύρεται για τα 3 αντιαθλητικά φάουλ και τις 2 τεχνικές ποινές που του χρεώθηκαν. Ο Μάριος Αρναουτάκης έπαιξε για το Ηράκλειο και φάνηκε ότι είναι έτοιμος, ενώ περίπου και για ένα 1ολεπτο χρησιμοποιήθηκε και ο Παναγιώτης Αρβανίτης, που δείχνει ότι βρίσκει σιγά – σιγά τον δρόμο του.

Δηλώσεις προπονητών

Γιάννης Κόκκινος (Χερρονάσιος) : "ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε πιο εύκολα, αλλά κάναμε πάρα πολλά λάθη λόγω κούρασης, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Κουράστηκαν τα παιδιά, μας βγήκε και η απρονοησία των προηγούμενων ημερών. Ίσως στο δεύτερο παιχνίδι να είμαστε λίγο καλύτερα σε φυσική κατάσταση μήπως και μπορέσουμε και κερδίσουμε και μέσα στην Αλικαρνασσό. Περίμενα σε καλύτερη κατάσταση τον Εργοτέλη, όπως η απουσία του Παναγιωτάκη ήταν πάρα πολύ σημαντική. Προσπάθησαν α τα παιδιά του Εργοτέλη με καλή άμυνα να μας κρατήσουν σε χαμηλό σκορ, εμείς όμως έχουμε παίκτες που έχουν εμπειρία σε Εθνικές κατηγορίες και μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση. Πιστεύω ότι αν είχαμε καθαρότερο μυαλό στην πίεση που δεχθήκαμε το παιχνίδι θα ήταν ακόμα πιο άνετα για εμάς".

Νίκος Γαλυφιανάκης (Εργοτέλης) : "To παιχνίδι για μας χάθηκε στο 1ο δεκάλεπτο, όταν βρεθήκαμε πίσω με μεγάλη διαφορά.(27-9). Τώρα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε και να ετοιμαστούμε για το 2ο παιχνίδι στην Αλικαρνασσό. Σίγουρα μας επηρέασε η ελλιπής προετοιμασία και η απουσία του Παναγιωτάκη".

Αλέξης Χριστοδούλου (Ανδρογέας) : "Είχαμε δύο σοβαρές απουσίες, του Μηλιαρά και του Παπαδάκη. Δεν κάναμε καλή προετοιμασία της δύο τελευταίες εβδομάδες. Ζήτησα από τα παιδιά να παίξουν με πάθος και με διάθεση, βγάλανε ενέργεια και αν είμαστε εύστοχοι στις βολές θα κερδίζαμε, αφού χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου και δεν έχω παράπονο. Η ήττα είναι πάντα ήττα ανεξάρτητα της μικρής ή της μεγάλης διαφοράς που έχει το σκορ στο τέλος. Η ομάδα μας έχει άλλους στόχους από αυτούς του Ηράκλειο και βέβαια να κοντράρεις τον επίδοξο πρωταθλητή και να λες ότι είσαι στενοχωρημένος που έχασες σε συνδυασμό με τις απουσίες που είχαμε , νομίζω ότι είναι επιτυχία".

Μανόλης Δημητριάδης (Ηράκλειο) : "Η ομάδα μου δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση και ίσως με το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων δεν έπρεπε να βγούμε πρώτοι. Εκνευριστήκαμε λίγο σήμερα με τους διαιτητές και θα πρέπει κάποια στιγμή και εμείς να μην διαμαρτυρόμαστε τόσο πολύ, αλλά και οι διαιτητές να σέβονται τον ιδρώτα μας. Θέλω να δω στο βίντεο στο 2ο ημίχρονο πόσα σουτ έκανε ο Ανδρογέας στο 5-5 και πόσες βολές. Έδωσα συγχαρητήρια στους διαιτητές, που μπορεί να κάνουν λάθη, όμως από εδώ και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν. Εμείς έχουμε στόχο τον πρωταθλητισμό και θα πρέπει κάποια πράγματα να τα σεβόμαστε. Όσο αφορά το παιχνίδι εμείς ξέραμε ότι θα έχουμε δυσκολίες, αφού σε κανένα παιχνίδι μέχρι σήμερα δεν έχουμε κερδίσει εύκολα τον Ανδρογέα. Και στα τρία παιχνίδια αντιμετωπίσαμε εάν πολύ δυνατό αντίπαλο και σε συνδυασμό με την ελλιπή προετοιμασία μας είμαστε σίγουροι ότι θα είχαμε σήμερα ένα ντέρμπι. Η μικρή διαφορά που κτίσαμε στο τέλος και η σοβαρότητα που δείξαμε στα τελευταία λεπτά μας οδήγησε στην νίκη. Πρέπει μέσα από την προπόνηση να ξαναγίνουμε το παλαιό Ηράκλειο και όχι που είμαστε τώρα. Πρώτα εμείς δεν θα πρέπει να μην παρασυρόμαστε από 2 – 3 σφυρίγματα των διαιτητών, αλλά και οι διαιτητές θα πρέπει σε ξεκάθαρες φάσεις να σέβονται τον ιδρώτα όλων των ομάδων. Παρόλα αυτά εγώ πάντα θα δίνω το χέρι στους διαιτητές, που μάλιστα στην Κρήτη είναι πάρα πολύ καλοί".

Μανόλης Δημητριάδης και Βασίλης Ράλλης σο πάγκο του Ηράκλειο και τον Παναγιώτη Αρβανίτη όρθιο.

Ο Αλέξης Χριστοδούλου στο πάγκο του Ανδρογέα

Στο Λίντο ο πρόεδρος της ΚΕΔ / ΕΚΑΣΚ Ανδρέας Μαγκανάς και το μέλος Ντέμης Ευαγγελινός

Ορέστης Σμυρνάκης, Δέσποινα Γιακουμάκη και Ανδρέας Βλάσσης

Γιάννης Μάλαμας - Παναγιώτης Μακρής

Ο Νίκος Γαλυφιανάκης στο πάγκο του Εργοτέλη


Ο Γιάννης Κόκκινος στο πάγκο του Χερρονάσιου


Δεν υπάρχουν σχόλια: