Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Β' Εθνική : Επιμένει ο Ίκαρος Καλλιθέας ... Βασίλης Ξημέρης : "Δεν θέλουμε τέτοιους φιλάθλους" - Γεύμα των εφόρων σε πάικτες και προπονητές στον ΟΦΗ.


Επιμένει ο Ίκαρος Καλλιθέας να υποστηρίζει ότι πέρασε δύσκολες στιγμές την προηγούμενη Κυριακή στο ΒΑκ στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Αγγελόπουλος σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στο “ http : // kretaworldbasket . blogspot . com/” δηλώνει ιδιαίτερα ενοχλημένος από την απόφαση του ΟΦΗ να υποστηρίξει την ένσταση του για την κακή λειτουργία του χρονομέτρου. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Αγγελόπουλο η ένσταση του ΟΦΗ δεν έχει τύχη, παρόλο που στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές δικαιώνουν την Κρητική ομάδα.

Θυμίζουμε ο ΟΦΗ κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας ότι από λάθος της Γραμματείας χάθηκαν περίπου 8" όταν το σκορ ήταν 62-66. Αναλυτικά στην ένσταση στο φύλλο του αγώνα αναφέρεται : "48".8 η Καλλιθέα πραγματοποίησε επίθεση με επαναφορά κάτω από το καλάθι. Το χρονόμετρο των 24" δεν ξεκίνησε με αποτέλεσμα να δεχθούμε καλάθι 17".8 πριν την λήξη του αγώνα (το σουτ εκδηλώθηκε 6" πριν την λήξη των 24"), που σημαίνει ότι ο Ίκαρος έκανε επίθεση 31". Σε αυτήν την φάση δεχθήκαμε καλάθι που σημαίνει αλλοίωση του αποτελέσματος. Με αυτό το καλάθι ο Ίκαρος πήρε διαφορά 6 πόντων, με συνέπεια να κερδίσει". Στο φύλλο του αγώνα οι διαιτητές μεταξύ άλλων σημείωσαν "17".8 πριν την λήξη του τέταρτου δεκάλεπτου η ομάδα του ΟΦΗ δέχτηκε καλάθι και διαμαρτυρήθηκε ότι η χρονομέτρηση των 24" καθυστέρησε να ξεκινήσει με αποτέλεσμα να χαθούν κάποια δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την μαρτυρία του κομισάριου και της χρονομέτρης των 24" η ομάδα έκανε επίθεση πάνω από 24" ".

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο η ομάδα του δεχόμενη τις παρακλήσεις του εφόρου της ομάδας Μανόλη Σφακιανάκη επέστρεψε στο γήπεδο μετά από μία ώρα από την διακοπή του παιχνιδιού για να παιχθούν τα 0.3”, παρότι σύμφωνα με τον κανονισμό αν περάσει πάνω από μισή ώρα θα πρέπει να διακοπεί το παιχνίδι και δέχθηκαν οι πάικτες του επίθεση από τους φιλάθλους του ΟΦΗ. Επίσης πάντα σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, αυτό το οποίο θεωρεί πρωτόγνωρο στα Ελληνικά γήπεδα είναι “η επίθεση που δέχθηκαν παίκτες και παράγοντες μέσα στα αποδυτήρια, χώρος που θεωρείται ιερός”. Τέλος όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Ίκαρου Καλλιθέας έχουν στα χέρια το βίντεο με τα επεισόδια όταν μπήκαν μέσα στο γήπεδο φίλαθλοι του ΟΦΗ, ενώ τα επεισόδια που έγιναν μετά την (καθυστερημένη) λήξη του αγώνα δεν υπάρχουν στο βίντεο αφού φίλαθλοι προπηλάκισαν τον άνθρωπο του συλλόγου που είχε την κάμερα.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ κ. Βασίλης Ξημέρης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” αναφέρει ότι “Οι φίλαθλοι μπορεί να είναι απογοητευμένοι από το ποδόσφαιρο, αλλά το μπάσκετ δεν φταίει σε τίποτα. Εμείς τέτοιους φιλάθλους δεν θέλουμε στο γήπεδο. Τι πιστεύουν; Ότι εμείς είμαστε λιγότερο ΟΦΗ από εκείνους; Τόσα χρόνια έχουμε προσφέρει στην ομάδα και κάνουμε μια προσπάθεια για ψηλότερα. Δεν πρέπει να την μηδενίζουν. Στη φάση που είμαστε δεν χρειάζεται πανικός. Εμείς πονάμε την ομάδα. Δεν έχει χαθεί ακόμα τίποτα, ενώ επιστρέφει ο Τσακιρίδης. Πολλά μπορούν να αλλάξουν”.

Τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα το βράδυ οι έφοροι της ομάδας Μανόλης Ξημέρης και Μανόλης Σφακιανάκης παραθέτουν γεύμα στους προπονητές και στους πάικτες σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης του κακού κλίματος που επικρατεί και σύμπνοιας ενόψει του δύσκολου παιχνιδιού της Κυριακής με τον Πιερικό / Αρχέλαο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: