Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Δύσκολα παιχνίδια και αυτό το Σαββατοκύριακο


Παίδων Κρήτης : Ηρόδοτος- Κύδων 53-51 (18-10-08) το τέλος


Ανδρών Κρήτης - Ημιτελικοί : Χερρονάσιος - Εργοτέλης 73 - 63 (7-3-09) το τέλος


Γ' Εθνική : Δειλινό - Μίλων 66-68 (4-1-09) το τέλος


Β' Εθνική : ΟΦΗ - Πιερικός/ Αρχέλαος 87-62 (23-11-08) το τέλος

Δύσκολα παιχνίδια και αυτό το Σαββατοκύριακο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την ανάλυση μας από κάτω και να πάμε προς τα πάνω.

Στο Πρωτάθλημα Παίδων Κρήτης όλη η χρονιά κρίνεται το Σάββατο. Μετά από πέντε συνεχόμενα τα τελευταία χρόνια Πρωταθλήματα, φέτος ο τίτλος δεν θα πάει ξανά στο Ρέθυμνο και στον ΑΓΟΡ. Στην Αλικαρνασσό ο Ηρόδοτος και ο Κύδων συναντώνται στην 6η και τελευταία αγωνιστική της τελικής φάσης και όποια ομάδα κερδίσει θα είναι και η Πρωταθλήτρια Κρήτης, αφού και οι δύο ομάδες έχουν 3 νίκες και 2 ήττες (8 βαθμοί). Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή διότι πρέπει να θυμίσουμε ότι στην πρώτη φάση των αγώνων στις 18-10-09 (α’ γύρος - 5η αγωνιστική) στον μεταξύ τους και πάλι αγώνα (Ηρόδοτος – Κύδων 53-51) έγιναν στην Αλικαρνασσό τα πρωτόγνωρα επεισόδια με θύμα ξυλοδαρμού τον Μιχάλη Πετράκη.

Για την ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος Κρήτης Ανδρών έχουμε το τρίτο παιχνίδι (από μια νίκη για κάθε ομάδα) ανάμεσα στον Χερρονάσιο και τον Εργοτέλη. Και εδώ όποια ομάδα κερδίσει το Σάββατο στην Χερσόνησο θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο το Ηράκλειο. Και εδώ λοιπόν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού αναμένεται το γήπεδο να είναι γεμάτο. και σίγουρα η ένταση θα είναι πολύ μεγάλη.

Στην Γ’ Εθνική η Ιεράπετρα φαίνεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στον Μίλων, που βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Γιώργου Μακράκη είναι στην 2η με 37. Στον πρώτο γύρο (9η αγωνιστική 7-12-08) η Ιεράπετρα είχε κερδίσει εκτός έδρας με 75-82.

Αντίθετα το Δελινό,που βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με 28 βαθμούς, παίζει ένα από τους κρισιμότερους του αγώνες στο Λίντο με τον Ιωνικό Νικαίας, που είναι στην 8η θέση με 30 βαθμούς. Αν η ομάδα των Σάββα Κατσούνα – Γιάννη Κόκκινο χάσει αυτό το παιχνίδι τότε μάλλον αποχαιρετά την Γ’ Εθνική. Στον πρώτο γύρο (9η αγωνιστική 7-12-08) το Δειλινό είχε κερδίσει μέσα στην Νίκαια με 81-82 !

Στην Β’ Εθνική ο ΟΦΗ, που βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς, επίσης παίζει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην Κατερίνη με τον Πιερικό / Αρχέλαο, που είναι στην 12η θέση με 29 βαθμούς. Η ομάδα της Κατερίνης καίγεται για βαθμούς αφού είναι κοντά στην επικίνδυνη ζώνη μαζί με την Γουμένισα και την Αναγέννηση / Φλόγα και μάλλον μια από αυτές τις 3 ομάδες θα ακολουθήσουν τις Σπόρτιγκ – Χαλκίδα – Παλαιό Φάληρο στην Γ’ Εθνική (υποβιβάζονται οι 4 τελευταίες ομάδες). Στον α’ γύρο (7η αγωνιστική 23-11-09) ο ΟΦΗ είχε κερδίσει στον ΒΑΚ τον Πιερικό με 87-62. Καθοριστικό λοιπόν παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο ΟΦΗ μετά τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις με την επάνοδο του Αλέξη Τσακιρίδη μετά από 3 αγωνιστικές θέλει οπωσδήποτε την νίκη για να παραμείνει κοντά στην κορυφή και στον στόχο της ανόδου στην Α2 κατηγορία, αλλά και για να τονωθεί ψυχολογικά η ομάδα ενώ και ο Πιερικός θέλει την νίκη για να ελπίζει ότι θα αποφύγει τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική.

Στην Α2 Ανδρών ο ΑΓΟΡ ,που βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογία με 34 βαθμούς, παίζει στο Αίγιο με τον Κεραυνό που είναι στην 14η με 27 βαθμούς και που και αυτός καίγεται για βαθμούς αφού η ομάδα κινδυνεύει με υποβιβασμό στην Β’ Εθνική. Η ομάδα του Σταύρου Μυκωνιάτη έχει 3 συνεχόμενες νίκες, ενώ το Αίγιο έχει 3 συνεχόμενες ήττες. Στο α’ γύρο (7η αγωνιστική 22-11-08 ) στο Ρέθυμνο ο ΑΓΟΡ είχε κερδίσει με 65-59.

Στην Α2 Γυναικών ο ΟΑ Χανίων, που βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς, παίζει στα Χανιά με τον Αστέρα Εξαρχείων, που είναι στην 8η θέση με 32 βαθμούς και η ομάδα της Φρόσως Δημητρουλάκη δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Στον πρώτο γύρο (9η αγωνιστική 7-12-08) ο ΟΑ Χανίων είχε νικήσει εκτός έδρας με 47-61.

Αντίθετα το Αρκάδι, που βρίσκεται 11η – 13η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Παναγίτσα και την Ελευθερία Μοσχάτου (παίζει εκτός έδρας με τον Άρη Θήβας), πρέπει να κερδίσει εκτός έδρας την ισόβαθμη του Παναγίτσα αν θέλει να έχει ελπίδες παραμονής στην κατηγορία. Στον α’ γύρο (9η αγωνιστική 7-12-08) το Αρκάδι είχε κερδίσει στο Ρέθυμνο με 70-64.

Δεν υπάρχουν σχόλια: