Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

B' Εθνική : νέα ήττα του ΟΦΗ και επεισόδια στο ΒΑΚ

***(Να σημειωθεί ότι το βίντεο των τελευταίων 2’ του παιχνιδιού – από το 59-59 και μετέπειτα - δεν έχει δυστυχώς και την καλύτερη δυνατή απόδοση αφού συγχρόνως κάναμε και τηλεφωνικά την μετάδοση του αγώνα στον Athletic Radio 104.2 fm και βέβαια έχουμε κόψει στο τέλος οτιδήποτε αφορά τα επεισόδια για ευνόητους λόγους) ***


Β' Εθνική : ΟΦΗ - Ίκαρος Καλλιθέας 64-70 (15-3-09) το δραματικό τέλος ***


Β' Εθνική : ΟΦΗ - Ίκαρος Καλλιθέας 64-70 (15-3-09) δηλώσεις
Στέφανου Δέδα

Ο Ίκαρος ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής αφού κατάφερε να αποδράσει με τη νίκη από την Κρήτη απικρατώντας του ΟΦΗ με 70-64. Σπουδαία νίκη πήρε το Λαύριο επί των Ίκαρων Σερρών με 81-69 ξαναπαίνοντας στο "κόλπο" της ανόδου, καλύπτοντας και τη διαφορά του πρώτου γύρου (είχε χάσει με 5). Παράπονα από διαιτησία και φιλοξενία του Λαυρίου έχουν οι Ικαροι, που ηττήθηκαν για 2η φορά στις τελευταίες 16 αγωνιστικές! Tην πέμπτη σερί νίκη του σημείωσε ο Δούκας επί της Κομοτηνής με 93-83, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την αγωνιστική του άνοδο. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Ρήγας Παπαργυρόπουλος με 22 πόντους.

Τα αποτελέσματα:
Λαύριο - Ίκαροι Σερρών 81-69
Δούκας - Κομοτηνή 93-83
ΟΦΗ - Ίκαρος Καλ. 64-70
Αναγέννηση/Φλόγα - Γουμένισσα 72-78
Αμύντας - Αίας Ευόσμου 85-67
Απόλλων Καλ. - Σπόρτιγκ 85-82
Αρκαδικός - Π. Φάληρο 114-65
Χαλκίδα - Πιερικός/ Αρχέλαος 104-98

Βαθμολογία (σε 21 αγώνες): Αρκαδικός 38, Αμύντας 36, Ίκαροι Σερρών 36, Λαύριο 35, Ίκαρος κ. 35, ΟΦΗ 35, Δούκας 34, Κομοτηνή 33, Αίας Ευόσμου 31, Απόλλων Κ. 31, Γουμένισσα 29, Πιερικός 29, Αναγέννηση 29, Σπόρτιγκ 26, Χαλκίδα 26, Π. Φάληρο 21.

Επόμενη Αγωνιστική (22/03): Ίκαροι Σερρών - Αναγέννηση/Φλόγα, Αίας Ευόσμου – Λαύριο, Σπόρτιγκ – Αμύντας, Π. Φάληρο - Απόλλων Καλ., Κομοτηνή – Αρκαδικός, Ίκαρος Καλλιθέας – Δούκας, Γουμένισσα – Χαλκίδα, Πιερικός/Αρχέλαος - ΟΦΗ.

Είναι γνωστό ότι ο Σταύρος Κουνενός διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο της Καλλιθέας Δημήτρη Αγγελόπουλο. Πάντως οι παράγοντες του Ίκαρου δηλώνουν στεναχωρημένοι για την ένσταση που κατέθεσε ο ΟΦΗ και υποστηρίζουν ότι το παιχνίδι θα μπορούσαν να το κέρδιζαν ακόμα ευκολότερα αν δεν γινόταν τα επεισόδια.

Γεμάτο από κόσμο ήταν το ΒΑΚ

Οι διαιτητές του αγώνα Αργυρού - Ανστόπουλος με τον κομισάριο Γιώργο Μούστο

Πρώτη φάση επεισοδίων - 3ο δεκάλεπτο 5’ 38” πριν το τέλος (σκορ 31-40) : όλοι οι παράγοντες και οι παίκτες του ΟΦΗ καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να ηρεμήσουν τους φιλάθλους

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης διαμαρτύρεται στην Γραμματεία.

Ο Στέφανος Δέδας στο πάγκο του ΟΦΗ

Ο Άρης Λυκογιάννης στο πάγκο του Ίκαρου Καλλιθέας

ΟΦΗ - Ίκαρος Καλλιθέας 64-70
Δεκάλεπτα : 7-9, 23-26, 42-44, 64-70
ΟΦΗ (Στέφανος Δέδας) : Μπαρλάς 9 (3), Δελατόλας 4, Τσέλλιος 6 (2), Βαγενάς 3, Παναγάκης 26 (3), Χουλιάρας 6, Φαρμάκης 1, Σαμουρέλης 9
Ίκαρος Καλλιθές (Λυκογιάννης Άρης) : Παπαδάκης 6, Μάρτζος 7, Φαλέκας 11, Πολυτάρχου 2, Εμμανουηλίδης 17 (2), Κατούφας 8, , Μελάς 2, Καρασταμάτης 5, Τσότσος 12

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα – σοκ του ΟΦΗ στο ΒΑΚ από τον Ίκαρο Καλλιθέας με 64-70, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε από επεισόδια που καταγράφηκαν στο φύλλο του αγώνα από τους διαιτητές. Είναι φανερό ότι η απουσία στου Αλέξη Τσακιρίδη, που με το σημερινό παιχνίδι ξεχρέωσε την ποινή του, στοίχισε αρκετά στην ομάδα αφού στις 3 αγωνιστικές είχαμε μια πολύ δύσκολη νίκη στην Χαλκίαδα και 2 ήττες στο ΒΑΚ, με Δούκα και Ίκαρο Καλλιθέας. Με τον Ίκαρο Καλλιθέας ο ΟΦΗ ήταν σχεδόν πίσω σε όλο το παιχνίδι, με την διαφορά να φθάνει και τους 11 πόντους 5’ 30” πριν την λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Ο ΟΦΗ με μια μεγάλη αντεπίθεση στο 4ο δεκάλεπτο κατάφερε 2’ πριν το τέλος του παιχνιδιού να ισοφαρίσει σε 59-59. Στα τελευταία όμως λεπτά η αστοχία και το άγχος των παικτών του Στέφανου Δέδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο και έτσι ήρθε μια αποκαρδιωτική ήττα με 64-70, που μάλιστα δυστυχώς συνοδεύτηκε με επεισόδια που καταγράφηκαν στο φύλλο του αγώνα. Μάλιστα 0.4” πριν το τέλος του αγώνα (64-70) μπήκαν φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο με αποτέλεσμα οι διαιτητές να διακόψουν το παιχνίδι για 30’ και να το συνεχίσουν (στον σχεδόν μηδενικό χρόνο που απέμενε) αφού εκκενώθηκε το γήπεδο. Επεισόδια έγιναν επίσης 5’ 38” πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας (31-40) για περίπου 10’. Στο φύλλο του αγώνα οι διαιτητές ανέφεραν αναλυτικά και για τις δύο φάσεις των επεισοδίων, αναγράφοντας μάλιστα ότι ρίφθηκαν μπουκάλια και ότι έγινε είσοδος φιλάθλων στο γήπεδο, ενώ ο ΟΦΗ κατέθεσε ένσταση για την κακή λειτουργία στην χρονομέτρηση. Είναι φανερό ότι στον ΟΦΗ πρέπει άμεσα να επέλθει ηρεμία, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει σίγουρα και η επάνοδος του Αλέξη Τσακιρίδη και βέβαια τώρα το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πιερικό / Αρχέλαο αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Πιθανόν βέβαια τις επόμενες ώρες να έχουμε εξελίξεις στην ομάδα.

Δηλώσεις των Προπονητών

Ο Στέφανος Δέδας στις δηλώσεις του τόνισε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην ομάδα με την απουσία του Αλέξη Τσακιρίδη, υποστήριξε ότι ο ΟΦΗ έπαιξε καλά σήμερα και τόνισε ότι τίποτα δεν έχει χαθεί για την άνοδο, αρκεί η ομάδα να μείνει αήττητη από εδώ και πέρα.

Ο προπονητής του Ίκαρου Καλλιθέας Άρης Λυκογιάννης δήλωσε ότι "ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα και πήραμε μια διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο. Μετά την πρώτη διακοπή ο ΟΦΗ ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Θεωρώ ότι όλα κρίθηκαν στο τέλος με το τρίποντο του Εμμανουηλίδη".

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν προσέχοντας πάρα πολύ τις άμυνες τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 1ο δεκάλεπτο ο ΟΦΗ πέτυχε τους πρώτους του πόντους με 3 ελεύθερες βολές του Σάκη Παναγάκη σε προσπάθεια για τρίποντο 9’ 13” πριν την ολοκλήρωση της περιόδου και 5’ πριν το τέλος το σκορ 3-0 (!!!). Με την τακτική αυτή το 1ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 7-9. Στην αρχή του 2ου δεκαλέπτου χρεώθηκε με 3ο φάουλ ο Βασίλης Βαγενάς, κάτι που ανάγκασε τον Στέφανο Δέδα να τον αποσύρει από το παιχνίδι. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο – πόντο, ενώ προς το τέλος χρεώθηκε με 3ο φάουλ και ο Νίκος Δελατόλας. Μια τεχνική ποινή που δόθηκε στον Σαμουρέλη οδήγησε το σκορ της περιόδου στο 23-26. Στο 3ο δεκάλεπτο με απόντες τον Βαγενά και τον Δελατόλα άρχισε σιγά – σιγά να ανεβαίνει η διαφορά υπέρ της Καλλιθέας και να φθάσει 5’ 38” πριν το τέλος τους 9 πόντους (31-40). Στο σημείο αυτό άρχισαν τα πρώτα επεισόδια σε σφύριγμα των διαιτητών, με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι για περίπου 10’. Αμέσως μετά την επάνοδο η διαφορά έφθασε τους 11 (31-42), που ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα για την Καλλιθέα. Ο Κώστας Τσέλλιος 37” πριν την ολοκλήρωση της περιόδου έφυγε από το παιχνίδι με 5 φάουλ και η περίοδος έκλεισε με σκορ 42-44, μετά από ένα σερί 8-0 του ΟΦΗ. Στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο η διαφορά στο σκορ ήταν πολύ κοντά, με προηγούμενη όμως πάντα την ομάδα της Καλλιθέας, ενώ ο ΟΦΗ βρέθηκε 2’ 30" πριν το τέλος μπροστά (59-57) μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα με τρίποντο του Παναγάκη. Δύο λεπτά πριν το τέλος ου παιχνιδιού το σκορ ήταν 59-59.

Τα κρίσιμα τελευταία 2' του αγώνα

Με σκορ 59-59 το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο δίλεπτο. Ο Παναγάκης με 2 ελεύθερες βολές φέρνει τον ΟΦΗ μπροστά με 61-59. Με τρίποντο του Εμμανουηλίδη ο Ίκαρος περνάει 1’ 49” πριν το τέλος ξανά μπροστά με 61-62. Ο Παναγάκης αστοχεί σε τρίποντο από μεγάλη απόσταση και ο Δελατόλας που κερδίζει το ριμπάουντ δεν μπορεί να πετύχει το καλάθι. Στην αντεπίθεση ο Μελάς κερδίζει το φάουλ από τον Δελατόλα (5ο φάουλ και εκτός παιχνιδιού) και στις βολές (έχουν συμπληρωθεί τα ομαδικά φάουλ) και 1’ 29” πριν το τέλος πετυχαίνει τους δύο και μοναδικούς του πόντους στο παιχνίδι και κάνει το σκορ 61-64. Στην επίθεση του ο ΟΦΗ κερδίζει φάουλ και ο Παναγάκης με ½ βολές κάνει το 62-64. Στην επίθεση του ο Ίκαρος πετυχαίνει με τον Τσότσο καλάθι και κάνει το 62-66. Ο ΟΦΗ στην συνέχεια χάνει την προσπάθεια του Παναγάκη 35” πριν το τέλος. Στην συνέχεια ο Εμμανουλίδης 17” πριν το τέλος κάνει το 62-68. Στο σημείο αυτό οι παράγοντες του ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην Γραμματεία για κακή λειτουργία του χρονομέτρου. Στην επίθεση που ακολουθεί ο Παναγάκης αστόχησε σε δύο συνεχόμενα τρίποντα που επιχείρησε και 2” πριν το τέλος ο Κατούφας με 2 βολές σε φάουλ που κέρδισε έκανε το 62-68, για να μειωσει 0.4” πριν το τέλος ο Παναγάκης σε 64-70. Στο σημείο αυτό έγινε η δεύτερη φάση των επεισοδίων και μετά από 30’ και αφού εκκενώθηκε το γήπεδο παίχθηκε το υπόλοιπο του χρόνου και έληξε αγώνας με τελικό σκορ 64-70.

Το Φύλλο του Αγώνα

Στο φύλλο του αγώνα μετά το παιχνίδι καταγράφηκαν από τους διαιτητές Αργυρίου - Αναστόπουλο τα παρακάτω : "5' 38" πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου πετάχτηκαν από την κερκίδα πλαστικά μπουκάλια νερού και coca - cola, με αποτέλεσμα πεντάλεπτη διακοπή μέχρι να καθαριστεί το γήπεδο. Έγινε προσωρινή διακοπή και ανακοίνωση από το μεγάφωνο. 17".8 πριν την λήξη του τέταρτου δεκάλεπτου η ομάδα του ΟΦΗ δέχτηκε καλάθι και διαμαρτυρήθηκε ότι η χρονομέτρηση των 24" καθυστέρησε να ξεκινήσει με αποτέλεσμα να χαθούν κάποια δευτερόλεπτα.Σύμφωνα με την μαρτυρία του κομισάριου και της χρονομέτρης των 24" η ομάδα έκανε επίθεση πάνω από 24". Αμέσως έπεσαν από την κερκίδα πλαστικά μπουκάλια νερού άδεια και γεμάτα και χρειάστηκα κάποια λεπτά για να καθαριστεί το γήπεδο. 1".7 πριν την λήξη του παιχνιδιού έπεσε κροτίδα φωτός και καπνού. 0".3 πριν την λήξη εισήλθαν φίλαθλοι μαζικά στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα, οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας. Αποσυρθήκαμε στα αποδυτήρια φοβούμενοι για την σωματική μας ακεραιότητα. Αφού εκκενώθηκε το γήπεδο εντός 30' παίχτηκε ο υπόλοιπος χρόνος και έληξε το παιχνίδι".

Η ένσταση του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας ότι από λάθος της Γραμματείας χάθηκαν περίπου 8" όταν το σκορ ήταν 62-66. Αναλυτικά στην ένσταση στο φύλλο του αγώνα αναφέρεται : "48".8 η Καλλιθέα πραγματοποίησε επίθεση με επαναφορά κάτω από το καλάθι. Το χρονόμετρο των 24" δεν ξεκίνησε με αποτέλεσμα να δεχθούμε καλάθι 17".8 πριν την λήξη του αγώνα (το σουτ εκδηλώθηκε 6" πριν την λήξη των 24"), που σημαίνει ότι ο Ίκαρος έκανε επίθεση 31". Σε αυτήν την φάση δεχθήκαμε καλάθι που σημαίνει αλλοίωση του αποτελέσματος. Με αυτό το καλάθι ο Ίκαρος πήρε διαφορά 6 πόντων, με συνέπεια να κερδίσει".

Δηλώσεις Βασίλη Ξημέρη

Μετά το παιχνίδι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης δήλωσε : "Είμαστε προβληματισμένοι γιατί έχουμε δώσει και την ψυχή μας για αυτήν την ομάδα και έχουμε τέτοια αντιμετώπιση από τους φιλάθλους, τέτοια συμπεριφορά. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν να εξομαλυνθεί η όλη ατμόσφαιρα. Προπηλάκισαν τόσο εμένα όσο και την οικογένεια μου. Αυτή είναι η αναγνώριση των 30 χρόνων προσφοράς στο σύλλογο ; Δεν σεβάστηκαν ούτε καν το γήπεδο, σπάζοντας τζάμια και καταστρέφοντας τα αποδυτήρια. Θέλω να τονίσω ότι μίλησα με τον επικεφαλής της Αστυνομίας στο τρίτο δεκάλεπτο και ζήτησα να έρθουν ενισχύσεις, αλλά μου απάντησε ότι υπήρχαν επεισόδια στο Ηρόδοτος - Ασίτες και δεν μπορούσαν. Ήρθαν μετά από 3 ώρες. Όσο αφορά την ομάδα, αποφάσες θα παρθούν εντός της εβδομάδας".

Παραλειπόμενα

Δύσκολα τα πράγματα για τον ΟΦΗ μετά την σημερινή ήττα … Να δούμε αν και πόση θα είναι η τιμωρία μετά τα όσα αναγράφηκαν στο φύλλο αγώνα για τα επεισόδια στο 3ο δεκάλεπτο και λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού … Το ΒΑΚ πάντως σήμερα ήταν γεμάτο και ο κόσμος περίμενε νίκη – γιορτή … Οι άνθρωποι του ΟΦΗ είχαν εγκαταστήσει στα δημοσιογραφικά θεωρεία και ειδικό ηχητικό σύστημα για να δημιουργεί καλύτερη ατμόσφαιρα στο γήπεδο … Στην εξέδρα μάλιστα ήταν μαζί με λίγους φιλάθλους της ομάδας και ο πρόεδρος της Καλλιθέας Δημήτρης Αγγελόπουλος …. Πως όμως να κερδίσεις όταν ο Βαγενάς βάζει 3 πόντους και ο Τσέλλιος 6 ; Το σκορ του πρώτου δεκάλεπτου (7-9) ίσως να είναι αρνητικό ρεκόρ και για τις δύο ομάδες … Το παιχνίδι βέβαια θα μπορούσε να κερδηθεί στο τέλος αφού ο ΟΦΗ κατάφερε να μηδενίσει μια διαφορά (31-42) 11 πόντων και να φέρει το παιχνίδι 2’ πριν το τέλος στο 59-59 … Όμως ο Τσέλλιος είχε ήδη βγει με 5 φάουλ και όλοι είχαν φορτωθεί με 4 … Να δούμε αν θα υπάρξουν εξελίξεις αφού την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος Βασίλης Ξημέρης είχε δηλώσει ότι θέλει πάση θυσία την νίκη με την Καλλιθέα … Καλό θα είναι πάντως να μην γίνει τίποτα εν βρασμώ ψυχής και οι όποιες αποφάσεις να παρθούν με ψυχραιμία και με γνώμονα τι συμφέρει από εδώ και πέρα την ομάδα … Σίγουρα η επάνοδος του Αλέξη Τσακιρίδη την Κυριακή θα βοηθήσει στην εκτόνωση της κρίσης ... Η απουσία του αρχηγού του ΟΦΗ ήταν στα τελευταία 3 παιχνίδια(μια πολύ δύσκολη νίκη - δύο ήττες) πολύ εμφανής ... Το εκτός έδρας βέβαια παιχνίδι της Κυριακής με τον Πιερικό / Αρχέλαο είναι πολύ δύσκολο και πολύ επικίνδυνο ....


Δεν υπάρχουν σχόλια: