Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Euroleague : το πρόγραμμα της Τετάρτης με Ολυμπιακό και Μαρούσι !


Euroleague 2010 - Week 3 (4-11-09) : Οι αγώνες της Τετάρτης (Ολυμπιακός , Μαρούσι)

πηγή : www.basketblog.gr

Ο Ολυμπιακός και το Μαρούσι ανοίγουν, από ελληνικής πλευράς, την αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Αμφότερες η ομάδας αγωνίζονται εντός έδρας, αφού οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται στο ΣΕΦ τη Λιέτουβος Ρίτας, ενώ η ομάδα των βορείων προαστίων φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τη Ρόμα.

Τη νίκη αλλά και μια καλή εμφάνιση θα ψάξει ο Ολυμπιακός στον αγώνα με τους πρωταθλητές Λιθουανίας, η οποία έχει ξεκινήσει πολύ καλά στη διοργάνωση αφού μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (κόντρα σε Εφές Πίλσεν και Ορλεάν). Οι "ερυθρόλευκοι" συνεχίζουν να προβληματίζουν μετά την ήττα από τη Μάλαγα και η αυριανή αναμέτρηση είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανάκαμψη.

Το Μαρούσι προέρχεται από τη σπουδαία νίκη επί της Ολίμπια μέσα στη Λιουμπλιάνα και κόντρα στη Ρόμα έχει την ευκαιρία να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στο ΤΟΡ-16. Το έργο των "κιτρινόμαυρων" μόνο εύκολο δεν είναι αφού η απουσίες δεν λείπουν (Πελεκάνος, Αριγκμπάμπου, Διαμαντόπουλος, Κουμπούρας) ενώ η Ρόμα δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Οι Ρωμαίοι μετρούν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα η δεύτερη ήταν αυτή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα. Ο Νάντο Τζεντίλε δεν θα έχει στη διάθεση του, τους τραυματίες Λούκα Βιτάλι και Λουίτζι Ντατόμε.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αγωνίζεται την Πέμπτη στην Μαδρίτη με την Ρεάλ, ωστόσο τα δύο άλλα παιχνίδια του Δ’ ομίλου διεξάγονται αύριο. Συγκεκριμένα, η Χίμκι μετά την συντριβή από τους "πράσινους" θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες στο εντός έδρας παιχνίδι με την Όλντενμπουργκ. Οι πρωταθλητές Γερμανίας θα στερηθούν σε ακόμα ένα παιχνίδι τις υπηρεσίες του βασικού πλέι μέικερ, Τζέισον Γκάρντνερ. Στον άλλο αγώνα, η Πρόκομ φιλοξενεί την Αρμάνι Μιλάνο. Οι γηπεδούχοι είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου που αγνοεί τη χαρά της νίκης ενώ οι Ιταλοί έχουν ρεκόρ 1-1. Οι Μάσιμο Μπουλέρι και Τζόι Μπέαρντ δεν αγωνίστηκαν κόντρα στη Σιένα και είναι αμφίβολοι από πλευράς φιλοξενούμενων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με δύο αναμετρήσεις από τον Α’ όμιλο. Η αήττητη Σιένα δοκιμάζεται στην έδρα της Βιλερμπαν που έχει ρεκόρ 0-2 και ψάχνει την πρώτη της νίκη. Οι πρωταθλητές Ιταλίας δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση και «σαρώνουν» σε LegaA και Ευρωλίγκα. Ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση και είναι αμφίβολος ενώ για τους πρωταθλητές Γαλλίας θα κάνει το ντεμπούτο του ο Βίκτορ Σάμνικ, ο οποίος αντικαθιστά τον τραυματία, Κέρτις Μπόρχαρντ.

Στην άλλη αναμέτρηση, με στόχο τη δεύτερη νίκη (και μάλιστα συνεχόμενη) η Φενέρ / Ούλκερ αντιμετωπίζει την Τσιμπόνα που έχει 0/2. Οι Τούρκοι πάντως έχουν αρκετά προβλήματα αφού η συμμετοχή των Κίνσεϊ, Γκίριτσεκ, Μπασάκ, Τσετίν και Πρέλντζιτς θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Άγνωστο παραμένει αν θα αγωνιστεί ο Σόλομον, ο οποίος έχει τεθεί εκτός λόγω πειθαρχικού παραπτώματος (απουσίασε αδικαιολόγητα από μια προπόνηση της ομάδας).

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 4-11-09
Α’ όμιλος: Βιλερμπάν – Σιένα (20:00), Φενέρ / Ούλκερ – Τσιμπόνα (20:15).
Β’ όμιλος: Ολυμπιακός – Λιέτουβος Ρίτας (19:00 - ΣΚΑΪ).
Γ’ όμιλος: Μαρούσι – Ρόμα (19:00 - novasports 1).
Δ’ όμιλος: Χίμκι – Όλντενμπουργκ (19:00), Πρόκομ – Αρμάνι Μιλάνο (21:15)

Βαθμολογία
Α’ όμιλος: Σιένα 2-0, Μπαρτσελόνα 2-0, Ζαλγκίρις 1-1, Φενέρ / Ούλκερ 1-1, Βιλερμπάν 0-2, Τσιμπόνα 0-2.
Β’ όμιλος: Μάλαγα 2-0, Λιέτουβος Ρίτας 2-0, Ολυμπιακός 1-1, Εφές Πίλσεν 1-1, Παρτιζάν 0-2, Ορλεάν 0-2.
Γ’ όμιλος: Ρόμα 2-0, Μακάμπι Τελ Αβιβ 1-1, Μαρούσι 1-1, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1-1, Κάχα Λαμποράλ 1-1, Ολίμπια 0-2.
Δ’ όμιλος: Παναθηναϊκός 2-0, Ρεάλ Μαδρίτης 1-1, Αρμάνι Μιλάνο 1-1, Όλντενμπουργκ 1-1, Χίμκι 1-1, Πρόκομ 0-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: