Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Ο Αλέξης Τσακιρίδης στον Athletic Radio 104.2 fm (3-3-09)


Αλέξης Τσακιρίδης - αρχηγός ΟΦΗ (3-3-09)

Συνέντευξη εφ όλης της όλης παραχώρησε ο Αλέξης Τσακιρίδης στην ραδιοφωνική εκπομπή “Το Μπάσκετ στην Κρήτη” στον Athleticradio 104.2 fm. Ο αρχηγός του ΟΦΗ μεταξύ άλλων τόνισε :

Για το περιστατικό στο Λαύριο και την τιμωρία του :

"Το ατυχές περιστατικό στο Λαύριο και η τιμωρία μου στοίχισε γιατί ο μόνο ζημιωμένος ήμουν τελικά εγώ. Είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος και δεν έχω και εγώ ακόμα πιστέψει ότι τιμωρήθηκα 4 αγωνιστικές. Στο παρελθόν μου έγιναν 2 φορές προτάσεις για μεταγραφή στο Λαύριο, τις οποίες και για αντικειμενικούς λόγους αρνήθηκα ευγενικά και πίστευα ότι το Λαύριο είναι ένα φιλικά προς μένα προσκείμενο σωματείο, όμως δυστυχώς διαπίστωσα το αντίθετο. Σχετικά με την ποινή μου και την εκδίκαση της έφεσης την Πέμπτη ακούγονται διάφορα, με πιθανότερο σενάριο να μειωθεί αυτή κατά μια αγωνιστική και να μπορέσω να παίξω με τον Πιερικό. Αισθάνομαι τύψεις , “τρελαίνομαι”, γιατί σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο, στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, έγινε αυτό το ατυχές περιστατικό το Λαύριο και τώρα δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου".

Για το παιχνίδι με την Χαλκίδα :

"Η Χαλκίδα μας δυσκόλεψε πολύ, όπως άλλωστε και όλες τις ομάδες στο γήπεδο της. Μπήκαμε πάρα πολύ νωθρά και τους δώσαμε το δικαίωμα να ελπίζουν ότι μπορούν να πάρουν κάτι θετικό . Η εμπειρία μας και το δέσιμο της ομάδας όμως μας έδωσε την νίκη στο τελευταίο τρίλεπτο κάτι που το χαρήκαμε ιδιαίτερα".

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Δούκα στο ΒΑΚ :

"Ξεκουραστήκαμε όσο έπρεπε μετά το παιχνίδι με την Χαλκίδα και τώρα μπήκαμε και πάλι στο πρόγραμμα προετοιμασίας ενόψει του αγώνα με τον Δούκα. Ο Δούκας , με τον οποίο παίζουμε στο ΒΑΚ την Κυριακή, έχει την πρώτη επίθεση στην κατηγορία και πρέπει να τους προσέξουμε πάρα πολύ. Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος που βρισκόμαστε τώρα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Πρέπει να δούμε τον Δούκα σαν να είναι στην πρώτη θέση και να μην δώσουμε κανένα δικαίωμα, όπως κάναμε στην Χαλκίδα. Στο παιχνίδι με τον Δούκα στον πρώτο γύρο, όπου κερδίσαμε εκτός έδρας με διαφορά 11 πόντων, παίξαμε καταπληκτικά στην επίθεση και δεν τους δώσαμε ποτέ καθόλη την διάρκεια να μπουν στο παιχνίδι. Είχαμε μια καλή και σταθερή απόδοση σε όλο τον αγώνα. Την Κυριακή πρέπει να προσέξουμε τον ενθουσιασμό που έχει η ομάδα, αφού απαρτίζεται από νέους σε ηλικία παίκτες και τον αφηνιασμό και τις αντεπιθέσεις τους , που είναι τα μεγάλα τους όπλα. Τρέχουν πολύ στο ανοιχτό γήπεδο κα θα πρέπει να περιορίσουμε τις επιστροφές τους. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως άλλωστε και όλα τα επόμενα και πλέον δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στους 11 αγώνες που απομένουν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής".

Για τα υπόλοιπα παιχνίδια του Πρωταθλήματος και τις άλλες ομάδες :

"Πρέπει να κάνουμε στα υπόλοιπα παιχνίδια τις δυνατόν λιγότερες ήττες. Το μόνο ίσως παιχνίδι που δεν θα έχουμε άγχος θα είναι αυτό με το Παλαιό Φάληρο. Ο Ίκαρος Καλλιθέας προσανατολίζεται στον να πάρει προπονητή τον Άγγελο Κορωνιό ,κάτι που δείχνει ότι δεν τα έχουν παρατήσει ακόμα και το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντικό και δύσκολο το παιχνίδι μαζί τους την μεθεπόμενη Κυριακή. Δύσκολο και το παιχνίδι εκτός έδρας με τους Ίκαρους Σερρών που έχουν μια πολύ καλή ομοιογένεια σν ομάδα και κάνουν το τελευταίο διάστημα την έκπληξη στην κατηγορία. Έχουν ένα ιδιαίτερο προπονητή, παίζουν καλή άμυνα και θα εξαρτηθεί από τα επόμενα παιχνίδια, όπως με τον Αμύντα που τον έχουν στις Σέρρες, αν θα καταφέρουν να παραμείνουν μέχρι τέλος στην κορυφή. Μετά το Πάσχα πιστεύω ότι θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα. Την κοιλιά του Αρκαδικού την περίμενα, αφού τον να στηρίζεσαι μόνο σε ένα παίκτη δεν μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια. Με την απώλεια και του Σκουζή, ίσως δημιουργηθούν προβλήματα. Έχουν Αμύντα, Δούκα και ΟΦΗ εκτός έδρας και βλέπω να δυσκολεύουν τα πράγματα για την ομάδα της Τρίπολης".

Για τους συμπαίκτες του :

"Υπάρχουν παιχνίδια που δεν έχω παίξει πολύ καλά, όμως εκεί με έχουν στηρίξει οι συμπαίκτες μου, στους οποίους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και πάντα ο ένας στηρίζει τον άλλο. Το μόνο που θέλουμε από εδώ και πέρα είναι νίκες και μόνο νίκες. Πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά και να έχουμε λίγο υπομονή για να έρθει στο τέλος το επιθυμητό αποτέλεσμα και να υλοποιήσουμε τον στόχο μας. Δεν μας ενδιαφέρει τίποτα άλλο, δεν με ενδιαφέρει και εμένα προσωπικά τίποτα άλλο από την άνοδο του ΟΦΗ στην Α2 κατηγορία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: