Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Η Εθνική Εφήβων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας.




Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική Εφήβων, Πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2008, καλείται να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα πραγματοποιηθεί στις 2-12 Ιουλίου στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα, με τη χώρα μας να μπαίνει στον πρώτο όμιλο, έχοντας αντιπάλους τις Ανγκόλα, Πουέρτο Ρίκο και Λιθουανία.



Αναλυτικά:
Α' Όμιλος: Ανγκόλα, Ελλάδα, Λιθουανία, Πουέρτο Ρίκο
Β' Όμιλος: Αίγυπτος, Γαλλία, Ιράν, ΗΠΑ
Γ' Όμιλος: Αυστραλία, Καναδάς, Ισπανία, Συρία
Δ' Όμιλος: Αργεντινή, Κροατία, Καζακστάν, Νέα Ζηλανδία

Οι τρεις πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση (6-8 Ιουλίου) όπου θα υπάρξουν δύο όμιλοι με έξι ομάδες έκαστος. Στο πέμπτο γκρουπ θα βρεθούν οι ομάδες που προκρίθηκαν από τον Α' και Β' όμιλο και στο έκτο αυτές των Γ' και Δ' ομίλων. Στα προημιτελικά (10 Ιουλίου) θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες των δύο νέων ομίλων, ενώ αυτές που θα τερματίσουν στις 5η και 6η θέση των δύο ομίλων θα αγωνιστούν για τις θέσεις 9-12. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τελευταία θέση στην πρώτη φάση, θα αγωνιστούν για τις θέσεις 13 ως 16. Η ημιτελική φάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου και μια μέρα μετά θα γίνουν οι τελικοί.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης, από τους βασικούς συντελεστές της Εθνικής Εφήβων που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το καλοκαίρι στα γήπεδα του Πύργου και της Αμαλιάδας, έκανε το δικό του πρώτο σχόλιο για την κλήρωση, ποντάροντας και πάλι στις δυνάμεις και στο τι μπορεί να κάνει η ελληνική ομάδα, αλλά και σε έναν ακόμη παράγοντα. Στο ότι "ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε, μας αρέσει να παίζουμε μαζί".

Το άκουσμα της κλήρωσης έφερε άμεσα την πρώτη αντίδραση. Η παρουσία της Λιθουανίας, της ομάδας που αντιμετώπισε δύο φορές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τη νίκησε και τις δύο με τη δεύτερη νίκη να καταγράφεται στον τελικό της διοργάνωσης ήταν αυτή στην οποία στάθηκε περισσότερο: "Είναι μια πολύ καλή ομάδα και είναι ομάδα η οποία παραδοσιακά παρουσιάζεται δυνατή. Δεν σημαίνει όμως ότι θα υποτιμήσουμε τις άλλες ομάδες. Δεν θέλουμε να γίνουμε θύμα μιας αρνητικής έκπληξης. Μας θεωρούν κάποιοι από τα φαβορί της διοργάνωσης, αλλά εμείς θα πρέπει να πάμε εκεί και να το αποδείξουμε στην πράξη, μέσα στο γήπεδο, ότι αξίζουμε αυτόν τον τίτλο, τον τίτλο του "φαβορί"".

Ο Κασελάκης, ο οποίος αγωνίζεται στον Ηλυσιακό, περιμένει διαφορετικά παιχνίδια, διαφορετικό πρόσωπο από πολλές ομάδες: "Όπως και η Λιθουανία, ή άλλες ομάδες που ξέρουμε θα έχουν αλλάξει. Είναι αρκετά ρευστά τα πράγματα σε αυτές τις ηλικίες. Όπως θα έχουμε αλλάξει κι εμείς. Έχουμε βελτιωθεί ατομικά και θα βελτιωθούμε περισσότερο και ως ομάδα, όταν βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί, μαζί και με τα τρία παιδιά που βρίσκονται στο εξωτερικό, τον Σαρικόπουλο, τον Γιάνκοβιτς και τον Παππά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί με τον προπονητή μας και πιστεύω ότι και πάλι θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σύνολο".

Άλλωστε η επαφή όλο το χρόνο ανάμεσα στα παιδιά παραμένει ζωντανή όπως υπογραμμίζει: "Είμαστε φίλοι και διατηρούμε επικοινωνία. Βοηθούν και οι… νέες τεχνολογίες σε αυτό". Αυτό που θέλει είναι το σύνολο αυτό, η παρέα αυτή. Να είναι ανταγωνιστική μέσα στο παρκέ, ώστε να προχωρήσει και σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον όσο πιο μακριά γίνεται. Αν η Ελλάδα κάνει το βήμα για τη Β’ Φάση θα βρεθεί με τους τρεις πρώτους του Β’ Ομίλου, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ιράν: "Πιστεύω ότι τα πράγματα εκεί θα είναι πιο ξεκάθαρα. Δεν αλλάζει κάτι όμως σε ότι αφορά το στόχο μας. Έχουμε παίξει ήδη με τις ΗΠΑ στο Μανχάιμ, αν και μπορεί να δούμε μια τελείως διαφορετική ομάδα, ξέρουμε τη Γαλλία. Το σημαντικό για εμάς όμως είναι να δείξουμε εμείς τον καλύτερό μας εαυτό. Αν το κάνουμε αυτό είμαι βέβαιος ότι θα πάμε καλά".

Όσο για το ότι αυτή τη φορά δεν θα βρίσκονται σε… πάτρια εδάφη για μια διοργάνωση, αλλά πολύ μακριά από τη χώρα μας, ο Κασελάκης έχει την απάντηση έτοιμη: "Παντού υπάρχουν Έλληνες. Είμαι σίγουρος ότι και στη Νέα Ζηλανδία θα έχουμε τους ομογενείς που έρθουν στο γήπεδο και θα μας στηρίξουν. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα είμαστε μόνοι μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: