Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Εθνική Γυναικών - Ευρωμπάσκετ - Λετονία : ήττα 2" πριν το τέλος από την Πολωνία ! Πρόκριση στην Δωδεκάδα !


πηγή : www.basketblog.gr

Με καλάθι της Λετσετζέφσκα 2'' πριν τη λήξη η Εθνική έχασε από την Πολωνία με 62-60. Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα παρόλο που βρίσκονταν μπροστά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να εξασφαλίσουν από σήμερα την πρόκριση της στην επόμενη φάση.

Η Εθνική μπήκε δυναμικά 6-2, όμως η πίεση που άσκησαν οι πολωνές δυσκόλεψαν πολύ την ελληνική ομάδα, η Καλτσίδου φορτώθηκε νωρίς με τρία φάουλ με αποτέλεσμα η Πολωνία να περάσει μπροστά στο σκορ. Η κατάσταση δεν άλλαξε στην δεύτερη περίοδο αφού η αντίπαλος ομάδα είχε τον έλεγχο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να σκοράρει τα πρώτα 4 λεπτά έτσι η διαφορά έφτασε +7 (23-16, 16΄).Αποφασισμένη ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική και με ένα σερί 10-0 κατάφερε να περάσει μπροστά (33-40) αλλά οι πολωνές δεν τα παράτησαν αφού κυνηγούσαν συνέχεια το σκορ έτσι η περίοδος τελείωσε 43-44. Η καλή άμυνα έδωσε πάλι αέρα 9 πόντων (47-56, 37΄) στην Εθνική αλλά στο τέλος οι λανθασμένες επιθετικές επιλογές έδωσαν και πάλι στην Πολωνία το δικαίωμα να ισοφαρίσουν 1' λεπτό πριν από τη λήξη (60-60). Το τελικό αποτέλεσμα το διαμόρφωσε η Λετσετζέφσκα 2'' πριν από το τέλος.

Αύριο η Εθνική αντιμετωπίζει στις 20:15 την Λετονία.

Τα δεκάλεπτα:
16-14, 31-26, 43-44, 62-60.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Κοζιόροβιτς): Ζουρόφσκα, Μιελοζίνσκα 10 (2), Γκάντα, 2 Πάβλακ 2, Βάλιτς 2, Σκόμπελ 4, Τζεζιόμα 13, Κομπρίν 17, Πιεκάρσκα, Λετσετζέφσκα 12.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλέντζου 4, Δημητράκου 8, Χατζηνικολάου 3 (1), Καλτσίδου 10 (2), Μάλτση 21 (3), Παπαμιχαήλ 7, Λίμουρα, Σωτηρίου 5, Κοσμά, Βλάχου 2

Μίσσας: Κλειδί τα ριμπάουντ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε: "Εγινε ένα σκληρό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση στην άμυνα με αποτέλεσμα να επηρεαστούμε και στην επίθεση. Στο 2ο ημίχρονο βρήκαμε ρυθμό αλλά στα κρίσιμα σημεία κάναμε κακές επιλογές στην επίθεση. Τα ριμπάουντ ήταν το κλειδί του αγώνα. Χάσαμε το ματς από τα ριμπάουντ και επειδή δεν είχαμε καθαρό μυαλό στις επιθέσεις".

Ο τεχνικός της Πολωνίας Κριστόφ Κοζιορόβιτς από την πλευρά του είπε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε. Εγινε ένα σκληρό παιχνίδι. Δεν είχαμε την καλύτερη παίκτριά μας την Μπιμπίρσκα που τραυματίστηκε χθες, αλλά προσπαθήσαμε πολύ και τελικά πήραμε τη νίκη. Εμείς δεν έχουμε παίκτριες όπως η Μάλτση και η Καλτσίδου αλλά παίζουμε σαν ομάδα".

Στην Δωδεκάδα η Εθνική

Στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Λετονία προκρίθηκε η Eθνική γυναικών. Η νίκη της Λετονίας επί της Ουγγαρίας με 76-59 οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις δώδεκα καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης με τους αγώνες να διεξάγονται πλέον στη Ρίγα. Η Eθνική ολοκληρώνει αύριο τις υποχρεώσεις για το Β ομιλο του Ευρωμπάσκετ αντιμετωπίζοντας στις 8.15μ.μ. την οικοδέσποινα Λετονία. Νωρίτερα στις 6μ.μ. θα παίξουν Πολωνία - Ουγγαρία. Από τα αποτελέσματα των παραπάνω αγώνων θα κριθεί αν η Ελλάδα θα περάσει ως δεύτερη ή ως τρίτη στην επόμενη φάση.

Βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Λετονία 2-0 4
2. Πολωνία 1-1 3
3. ΕΛΛΑΔΑ 1-1 3
4. Ουγγαρία 0-2 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: