Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Ευρωμπάσκετ : με το δεξί ξεκίνησαν οι Γυναίκες !

πηγή : www.baskeblog.gr

Με το καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Εθνική ομάδα γυναικών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπάσκετ της Λετονίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε άνετα της Ουγγαρίας με 59-43.

Η Εθνική μπήκε δυναμικά (7-2) και χάρη στις καλές τις επιθετικές επιλογές πήρε σημαντικό προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (16-4). Η κυριαρχία των κοριτσιών του Κώστα Μίσσα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Χωρίς να βρίσκουν αντιστάσεις και σε συνδυασμό με την αστοχία της Ουγγρικής ομάδας η διαφορά έφτασε στο μέγιστο +22 (34-12).
Ο έλεγχος στα ριμπάουντ (12-21) από τις αντιπάλους άρχισε να φαίνεται στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ουγγαρία να κάνει ένα σερί 9-0 κατάφερε να μειώσει τη διαφορά σε 38-23 στο 26’. Όμως η πίεση της Εθνικής στη τέταρτη περίοδο δεν επέτρεψε κάτι καλύτερο στην Ουγγρική ομάδα αφού η διαφορά ανέβαινε ξανά (53-37, 36΄). Κορυφαίες για την ελληνική ομάδα ήταν η Στέλλα Καλτσίδου και η Εβίνα Μάλτση οι οποίες σημείωσαν από 19 πόντους.

Αύριο η Εθνική αντιμετωπίζει στις 18:00 στο δεύτερο της παιχνίδι την Πολωνία.

Τα δεκάλεπτα: 16-4, 34-12, 44-32, 59-43.
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας) :Καλέντζου 9 (3), Δημητράκου, Χατζηνικολάου 2, Καλτσίδου 19 (2), Μάλτση19 (1), Παπαμιχαήλ 8, Λίμουρα, Σωτηρίου 2, Βλάχου.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ράτγκεμπερ): Φεγκιβερνέκι 11 (1), Ενγκλερτ 1, Νέμεθ, Ουχέλι 4, Χόρτι 2, Χόρβαθ, Χόρντι 2, Βίντα 7 (1), Βάιντα 9 (1), Κριβάσεβιτς, Μπουντόσο 7 (1).

Κώστας Μίσσας : "Εξαιρετική άμυνα"
Στην αμυντική λειτουργία της ομάδας στάθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Μίσσας τονίζοντας. "Η άμυνά μας λειτούργησε εξαιρετικά στο σημερινό παιχνίδι και όλα πήγαν όπως ακριβώς τα είχαμε σχεδιάσει. Ξέρουμε πολύ καλά ότι υστερούμε στα μεγάλα σώματα και καταφέραμε να βρούμε λύσεις από το πάθος και την άμυνα. Ελπίζω να έχουμε ανάλογη φλόγα στην καρδιά και στα υπόλοιπα παιχνίδια". Η Τούλα Καλέντζου αρκέστηκε να πει: "Τα φαβορί φαίνονται στο γήπεδο και όχι στις δηλώσεις".

Από την πλευρά του, ο Ούγγρος τεχνικός Λάζλο Ράτγκεμπερ επισήμανε.
"Το πρόβλημά μας δεν ήταν οι 59 πόντοι που δεχθήκαμε αλλά η πολύ κακή επιθετική απόδοση της ομάδας μου. Με 43 πόντους σε καμία περίπτωση δε μπορείς να κερδίσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: