Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Εθνικές Κατηγορίες : μείον ένας στην Α1 Ανδρών ! Άρχισαν τα προβλήματα στις μικρές κατηγορίες !


Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι το καλοκαίρι θα είναι μακρύ, με πολλές αποχωρήσεις σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες και συγχωνεύσεις ομάδων λόγω των οικονομικών προβλημάτων που μαστίζουν όλο τον κόσμο.

Ήδη λοιπόν κυκλοφόρησε η πληροφορία (www.basketblog.gr) ότι μία ΚΑΕ θα δηλώσει αδυναμία να αγωνιστεί, λόγω οικονομικών προβλημάτων στην Α1 Ανδρών. Σε αυτή την περίπτωση και με βάση τους ισχύοντες νόμους, το εισιτήριο για την Α1 παίρνει η Δάφνη, χωρίς βεβαίως να ξεχνάμε και το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων, όπως συνέβη στην περυσινή περίπτωση του Πανοράματος με την Καβάλα. Κάτι όμως το οποίο εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ομάδα, φαντάζει δύσκολο έως απίθανο, αν και ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, σε μια περίοδο (και κυρίως σε μια κατάσταση) εξαιρετικά ρευστή

Τα προβλήματα στις μικρές κατηγορίες !

Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, η Κεφαλονιά ήταν το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στη Β’ Εθνική στον όμιλό της. Τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να δημιουργηθεί ένα ρόστερ... ανόδου ήταν πολλά, ωστόσο από τη στιγμή που ο στόχος δεν επιτεύχθηκε ξεκίνησαν τα προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΑΣΚ είναι πιθανό να μην λάβει μέρος την επόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Το άνοιγμα που έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι δεν βγήκε σε καλό και το συγκεκριμένο σενάριο είναι πολύ πιθανό να επαληθευτεί. Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή (αφού το σενάριο περί αποχώρησης του συλλόγου από το πρωτάθλημα δεν είναι σίγουρο, αλλά πιθανό) είναι πως σε περίπτωση που η Κεφαλονιά αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τότε θα έχει μειωμένο μπάτζετ σε σχέση με τη σεζόν που μας πέρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: