Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Οι ομάδες της Κρήτης στις Εθνικές κατηγορίες !

Στο τεύχος του Athletic Press που κυκλοφόρησε την Δευτέρα 1-6-09 υπάρχει πλούσιο ρεπορτάζ για τον ΟΦΗ, το "Ηράκλειο" και την "Ιεράπετρα". Αναδημοσιεύομε τα κυριότερα σημεία :

ΟΦΗ : ξεκίνησε τις ανανεώσεις συμβολαίων περιμένοντας την απόφαση του ΑΣΕΑΔ

Μπορεί την προηγούμενη την Δευτέρα το βράδυ στο γνωστό εστιατόριο Quick στην πλατεία Δασκαλογιάννη η διοίκηση να παρέθεσε γεύμα σε προπονητές και παίκτες με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της φετινής χρονιάς, όμως οι κινήσεις για την νέα αγωνιστική περίοδο ήδη ξεκίνησαν.

Βέβαια για την χρονιά που μόλις τελείωσε εκκρεμεί ακόμα η απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την ένσταση του ΟΦΗ που έγινε στο παιχνίδι στο ΒΑΚ με τον Ίκαρο Καλλιθέας, που έχει απορριφθεί πρωτόδικα από τα αρμόδια όργανα της ΕΟΚ και στην οποία η ομάδα της Κρήτης ζητάει επανάληψη του αγώνα. Το αιτιολογικό σύμφωνα με το ποίο απορρίφθηκε η ένσταση του ΟΦΗ κρίνεται από όλους ανεπαρκές και σύμφωνα με τους ανθρώπους του συλλόγου οι ελπίδες να δικαιωθεί η ομάδα στο ανώτατο όργανο είναι πάρα πολλές. Η απόφαση του ΑΣΕΑΔ αναμένεται εντός της εβδομάδας και αν ο ΟΦΗ δικαιωθεί θα ξαναγίνει το παιχνίδι ΟΦΗ – Ίκαρος Καλλιθέας, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να μεταβάλλει την βαθμολογία στις θέσεις 3 έως 6, εφόσον βέβαια κερδίσει η ομάδα του Ηρακλείου, κάτι που αυτόματα θα σημάνει και την άνοδο της ομάδας στην Α2 κατηγορία σαν 3η στον τελικό πίνακα κατάταξης των ομάδων !

Θυμίζουμε ότι ο ΟΦΗ είχε καταθέσει ένσταση υποστηρίζοντας ότι από λάθος της Γραμματείας χάθηκαν περίπου 8" όταν το σκορ ήταν 62-66 στο παιχνίδι με την Καλλιθέα στην 6η αγωνιστική του β’ γύρου (15-3-09 , τελικό αποτέλεσμα 64-70). Αναλυτικά στην ένσταση στο φύλλο του αγώνα αναφέρεται : "48".8 η Καλλιθέα πραγματοποίησε επίθεση με επαναφορά κάτω από το καλάθι. Το χρονόμετρο των 24" δεν ξεκίνησε με αποτέλεσμα να δεχθούμε καλάθι 17".8 πριν την λήξη του αγώνα (το σουτ εκδηλώθηκε 6" πριν την λήξη των 24"), που σημαίνει ότι ο Ίκαρος έκανε επίθεση 31". Σε αυτήν την φάση δεχθήκαμε καλάθι που σημαίνει αλλοίωση του αποτελέσματος. Με αυτό το καλάθι ο Ίκαρος πήρε διαφορά 6 πόντων, με συνέπεια να κερδίσει".

Τα αρμόδια όργανα της ΕΟΚ απέρριψαν πρωτόδικα την ένσταση ως αβάσιμη με το σκεπτικό ότι “αν και το χρονόμετρο των 24” λειτούργησε λάθος, στον εναπομείναντα χρόνο των 17”8 για να τελειώσει το παιχνίδι ο ΟΦΗ δεν θα μπορούσε να ανατρέψει την διαφορά των 4 τουλάχιστο πόντων και να πάρει την νίκη, όπως δεν επηρεάστηκε και η διαφορά των 6 πόντων που είχε οικοδομηθεί με την ελεγχόμενη καλαθιά”.

Στα αγωνιστικά τώρα θέματα ο ΟΦΗ ανανέωσε την συνεργασία του με τον Γιώργο Βόβορα, με τον νεαρό προπονητή να τονίζει ότι “θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Η ομάδα έχει φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους και για τα επόμενα χρόνια. Ο ΟΦΗ αξίζει να βρεθεί στις μεγάλες κατηγορίες γιατί έχει όλες τις προϋποθέσεις. Έχει δικό του γήπεδο, έχει κόσμο που τον ακολουθεί μέσα και έξω από την Κρήτη, έχει μια διοίκηση με δυναμική. Είναι πραγματικά χαρά μου που συνεργάζομαι με αυτήν την ομάδα”, ενώ ο έφορος της ομάδας Μάνος Ξημέρης ανέφερε ότι “μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από το διάστημα που συνεργαστήκαμε με τον κ.Βοβορα και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μαζί. Είναι ένας νέος προπονητής, έχει χαρακτήρα και ήθος που ταιριάζει στην ομάδα μας και φιλοδοξίες. Μαζί του αρχίσαμε ήδη τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς”.

Επίσης ο ΟΦΗ προχώρησε ήδη στις πρώτες ανανεώσεις συμβολαίων με παίκτες για την επόμενη χρονιά. Πρόδρομος Τσκερκιτζόγλου και Νίκος Δελατόλας θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα, ενώ γίνονται συζητήσεις και με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας. Ο Πρόδρομος Τσερκιτζόγλου δήλωσε ότι "φέτος είχα κάποιους τραυματισμούς , προσπάθησα όμως όσο μπορούσα και έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό όταν μου ζητήθηκε να αγωνιστώ , κάτι το οποίο θα κάνω και του χρόνου για να δικαιώσω όλους όσους με βοήθησαν και με εμπιστεύονται και να τους βγάλω ασπροπρόσωπους, ενώ ο Νίκος Δελατόλας τόνισε ότι "τα συναισθήματα μου για την ομάδα τα ξέρετε δέκα χρόνια που παίζω σε αυτήν. Η φετινή χρονιά μας άφησε μια πικρή γεύση γιατί κάναμε δυο ανόδους την τελευταία διετία και πιστέψαμε ότι θα τα καταφέρναμε και φέτος. Έτσι είναι ο αθλητισμός όμως. Εχει καλές και κακές στιγμές. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια γιατί ο ΟΦΗ αξίζει να παίζει σε μεγαλύτερες κατηγορίες".

Ηράκλειο” : βρέθηκε πολύ κοντά στην απόκτηση εν ενεργεία παίκτη της Α1 ! Εξετάζεται προσεκτικά και η περίπτωση ενός πολύ καλού σέντερ !

Συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς το “Ηράκλειο” τις κινήσεις του στο μεταγραφικό τομέα αλλά και στον χορηγικό, εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς και των υποχρεώσεων της ανδρικής ομάδας στην Γ’ Εθνική και της γυναικείας στην Α2.

Στο “Ηράκλειο” γίνονται σχεδόν καθημερινά συσκέψεις ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Μπάσκετ και του προέδρου του συλλόγου Μανόλη Λουκαδάκη με θέματα που αφορούν τις μεταγραφές στις δύο ομάδες, αλλά και θέματα που αφορούν τις χορηγίες και τις συνεργασίες με επιχειρηματίες που θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα, αφού μετά την μεγάλη συμφωνία – χορηγία με την Superfast Ferries αρκετοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να βοηθήσουν τον σύλλογο. Αρχή πάντως του προέδρου του “Ηράκλειο” Ο.Α.Α είναι στο μεν ρόστερ των δύο ομάδων να γίνει πολύ σοβαρή αξιολόγηση του υπάρχοντος δυναμικού και των αθλητών που βοήθησαν στην άνοδο των ομάδων στις Εθνικές κατηγορίες, στην συνέχεια να γίνει προσπάθεια κάλυψης των κενών που θα υπάρξουν σε αθλητές και αθλήτριες από την Κρήτη και όπου συνεχίζουν να υπάρχουν κενά να αναζητηθούν λύσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα, με βασικά όμως κριτήρια το ήθος, την ιστορία και την πορεία των παικτών.

Με βάση λοιπόν τα δεδομένα αυτά και τις αρχές που έχει καθορίσει ο πρόεδρος, φαίνεται να βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο η επάνοδος του Νίκου Κρίτσαλου στην ομάδα, ενός παίκτη που είχε αγωνισθεί ξανά στο “Ηράκλειο” από το 2001 έως το 2004 στην Α1 κατηγορία και σήμερα είναι στο Σπόρτιγκ. Οι συζητήσεις με Νίκο Κρίτσαλο ξεκίνησαν πριν 6 μήνες, με τις πρώτες επαφές να γίνονται από τον Βασίλη Ράλλη και τον Μπάμπη Μαρκάκη, ενώ Τρίτη και Τετάρτη ο έμπειρος παίκτης (32 ετών) βρέθηκε στην πόλη και συζήτησε με τους παράγοντες του συλλόγου και από ότι φαίνεται το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της συνεργασίας είναι η αποδέσμευση του παίκτη από το Σπόρτιγκ.

Το “Ηράκλειο” βρέθηκε επίσης πολύ κοντά σε μια πολύ μεγάλη μεταγραφή παίκτη που αγωνίζεται στην Α1 κατηγορία, οι συζητήσεις ήταν σε πολύ καλό δρόμο, όμως φαίνεται ότι οικογενειακοί λόγοι δεν θα επιτρέψουν στον παίκτη να κατέβει στην Κρήτη.

Δύο μεταγραφές που φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους, είναι αυτές των παλαιών παικτών της ομάδας Γιάννη Στεφανάκη (Λαύριο) και Χρήστου Μαυρόπουλου (Χερονάσιος), ενώ εξετάζεται προσεκτικά και η περίπτωση ενός πολύ καλού σέντερ, μεταγραφή όμως που θα προχωρήσει μόνο εφόσον συναινέσει η ομάδα στην οποία αγωνίζεται σήμερα ο παίκτης και με την οποία έχει άριστες σχέσεις.

Ιεράπετρα” : εν αναμονή της Γενικής Συνέλευσης

ΣτηνΙεράπετρα” τώρα τα πράγματα φαίνεται να είναι αρκετά δύσκολα, αφού το οικονομικό είναι ο μεγάλος βραχνάς του συλλόγου. Οι άνθρωποι του συλλόγου προσπαθούν να βρουν χορηγούς και από τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας αναμένεται να εξαρτηθούν πολλά σε σχέση με την φετινή χρονιά. Όλα αυτά θα συζητηθούν στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου που θα γίνει σε μερικές ημέρες και που όλοι την περιμένουν με πάρα πολύ μεγάλη αγωνία. Πάντως ο πρόεδρος της ομάδας Βαγγέλης Πλεξουσάκης συνεχίζει τον προγραμματισμό στις υποδομές και μάλιστα 3 αθλητές αναμένεται να συμμετάσχουν σε πολύ γνωστό camp της Βορείου Ελλάδος.


"ΟΑ Χανίων" : προσεκτικές και επιλεκτικές κινήσεις !

Στο ΟΑ Χανίων η Φρόσω Δημητρουλάκη και οι παράγοντες του συλλόγου κινούνται πολύ αθόρυβα και πολύ προσεκτικά έχοντας κάνει μέχρι σήμερα πολύ σημαντικές επαφές. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την Νίκη Έϊβερι , που πέρυσι αγωνίσθηκε στην Ολυμπιάδα Λάρισας, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκλίνουν στην θετική κατάληξη για την ομάδα των Χανίων. Να σημειωθεί ότι η Νίκη Έϊβερι θα συμμετάσχει με την Μεσογειακή Εθνική Ομάδα στους αγώνες που θα γίνουν στην Πεσκάρα της Ιταλίας από 27 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: