Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Μάνος Ξημέρης : "η ομάδα του ΟΦΗ βάζει πάνω από όλα την ηθική " !

Στο τεύχος του Athletic Press που κυκλοφόρησε σήμερα (Δευτέρα 1-6-09) παρατίθεται ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε στον Athletic Radio 104.2 fm και την εκπομπή “Το Μπάσκετ στην Κρήτη” με τον Σταύρο Λυριντζάκης o έφορος της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ Μάνος Ξημέρης, μαζί με πλούσιο ρεπορτάζ για τον ΟΦΗ, το "Ηράκλειο" και την "Ιεράπετρα" και βέβαια τα "Μπασκετικά Σχόλια από όλη την Κρήτη".

Ο Μάνος Ξημέρης μίλησε :

….. Για την φετινή πορεία της ομάδας και αν ικανοποιήθηκαν οι στόχοι που τέθηκαν στην αρχή της χρονιάς.
….. Γιατί χάθηκε η θέση μέσα στην πρώτη τριάδα, που οδηγεί στην άνοδο στην Α2.
..... Για την ανεπανάληπτη πορεία του ΟΦΗ στο κύπελλο Ελλάδος.
….. Για την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ).
….. Γιατί η διοίκηση δεν προχώρησε στην άμεση αντικατάσταση του Στέφανου Δέδα όταν άρχισαν οι κακές εμφανίσεις και οι πρώτες ήττες.
…..Για τον Βαγγέλη Βλάχο (προπονητή Αμύντα) και την επιρροή του στην ομάδα.
.....Για το γιατί δεν προχώρησαν άμεσα σε συνεργασία με παίκτη όταν τραυματίστηκε ο Σάκης Παναγάκης
….. Για το αν το ρόστερ της ομάδας που επιλέχθηκε στην αρχή της χρονιάς και ο σχεδιασμός που έγινε κρίνεται εκ του αποτελέσματος σωστός.
…..Για το ύψος του προϋπολογισμού (μπάτζετ) στην Β’ Εθνική και τα χρήματα που εισπράχθηκαν από χορηγούς και επιδοτήσεις.
….. Για τα όσα ακούστηκαν σχετικά με την δήθεν επιθυμία του Βασίλη Ξημέρη να μην ανέβει φέτος η ομάδα στην Α2, αφού δεν θα μπορούσε ο ίδιος να την στηρίξει οικονομικά σε αυτήν την κατηγορία.
….. Για τα όσα ακούγονται περί δικής του έμμισθης θέσης στον ΟΦΗ και για χρήματα που κέρδισε ο Βασίλης Ξημέρης από την κατασκευή του ΒΑΚ
….. Για την λειτουργία της Επιτροπής Μπάσκετ που συστήθηκε το καλοκαίρι
….. Για τον κόσμο του ΟΦΗ και τους οργανωμένους οπαδούς
….. Για τον σχεδιασμό της ομάδας στη νέα αγωνιστική περίοδο
.....Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων των παικτών
….. Για την σύνδεση των υποδομών με την ανδρική ομάδα και την αναβάθμιση των ακαδημιών του συλλόγου.
….. Για τα όσα ακούγονται για περιθωριοποίηση των άλλων τμημάτων του συλλόγου
…..Για τις υπόλοιπες ομάδες της Β’ Εθνικής
….. Για τις φήμες που μιλούν για αποχώρηση του Βασίλη Ξημέρη από την προεδρία του ΟΦΗ

Αναδημοσιεύομαι από την εφημερίδα τα κυριότερα σημεία της συνέντευξη.

Ερώτηση : Η ομάδα ισοβάθμησε στην 3η θέση με Ίκαρο Καλλιθέας και Αρκαδικό, τερματίζοντας όμως τελικά στην 5η λόγω χειρότερου συντελεστή ισοβαθμίας με τις δύο άλλες ομάδες. Επιτεύχθηκαν λοιπόν οι στόχου της ομάδας που είχαν τεθεί στην αρχή της χρονιάς ;
Απάντηση
: Ο ΟΦΗ σε όποια κατηγορία και να παίζει πάντα πρέπει να πρωταγωνιστεί, αφού η δυναμική της ομάδας με την ιστορία της και τον κόσμο που έχει κοντά της δεν της επιτρέπει κάτι διαφορετικό. Τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα έχει στεφθεί 2 φορές πρωταθλήτρια. Η φετινή πορεία του ΟΦΗ σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, αφού η ομάδα ισοβάθμησε στην τρίτη θέση και λόγω συγκυριών δεν μπόρεσε να ανέβει στην Α2. Συνεπώς εν πολλοίς ικανοποιήθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί στην αρχή της χρονιάς, μπορεί να μην ήρθε η άνοδος, η χρονιά όμως ήταν επιτυχημένη και βέβαια πιθανόν με τις αναμενόμενες ανακατατάξεις στις Εθνικές κατηγορίες (συγχωνεύσεως, αποχωρήσεις ομάδων κλπ), αλλά και με την ένσταση μας για το παιχνίδι με τον Ίκαρο Καλλιθέας στο ΒΑΚ, που εκκρεμεί στο ΑΣΕΑΔ και με την οποία ζητάμε επανάληψη του παιχνιδιού, ίσως έχουμε να έχουμε εξελίξεις όσο αφορά την συμμετοχή των ομάδων στις Εθνικές κατηγορίες την νέα αγωνιστική περίοδο. Από τις ομάδες τώρα που κατέλαβαν τις 6 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στην Β’ Εθνική θεωρώ ότι οι Ίκαροι Σερρώνσπρώχθηκαν λίγο”, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν σίγουρα η πρώτη θέση του Αμύντα, τον οποία ο ΟΦΗ φέτος την κέρδισε 3 φορές (3-0)! Επίσης η πορεία του ΟΦΗ στο κύπελλο Ελλάδος ήταν εκπληκτική και χάρισε σε όλους ανεπανάληπτες στιγμές, με αποκορύφωμα το ιστορικό πλέον παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΒΑΚ, το πρώτο παιχνίδι του ΟΦΗ με ομάδα της Α1 κατηγορίας.

Ερώτηση : Τώρα μετά το τέλος του πρωταθλήματος φαίνεται καθαρά ότι η ομάδα θα μπορούσε να είχε τερματίσει και 1η , αν για παράδειγμα απλά κέρδιζε τον Δούκα στον ΒΑΚ. Γιατί λοιπόν χάθηκε όχι μόνο η πρώτη θέση, αλλά και μια θέση μέσα στην τριάδα, που οδηγεί στην άνοδο στην Α2 ;
Aπάντηση
: Αυτή η ομάδα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πρωταθλήτρια, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι κερδίσαμε τον πρώτο της βαθμολογία Αμύντα 3 φορές φέτος, μια στο κύπελλο και δύο στο πρωτάθλημα. Άλλωστε με αυτό το σκεπτικό κτίστηκε αυτή η ομάδα και εμείς έχουμε την συνείδηση μας καθαρή και ήσυχη, αφού κάναμε ότι μπορούσαμε για να παρουσιάσουμε το πιο αξιόλογο και αξιόμαχο σύνολο της κατηγορίας, κάτι το οποίο παραδέχθηκαν και οι αντίπαλοι μας. Οι λόγοι που χάθηκε τελικά η άνοδος είναι πολλοί. Πάνω από όλα σταθήκαμε σε πολλά παιχνίδια άτυχοι στο τέλος, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί πέρυσι. Χάσαμε από τον Δούκα στο ΒΑΚ στο τελευταίο δευτερόλεπτο όταν κερδίζαμε κατά την διάρκεια του αγώνα με 15 πόντους. Χάσαμε στο τέλος πάλι στο ΒΑΚ από τους Ίκαρους Σερρών και από αυτή την νίκη και μετά οι Σέρρες πήραν τα πάνω τους. Ο τραυματισμός του Παναγάκη στην αρχή της σεζόν και η αποχή του από την ομάδα για σχεδόν 3 μήνες ήταν επίσης μεγάλη ατυχία για την ομάδα και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της ήττας με την Φλόγα στην Θεσσαλονίκη. Επίσης η τρελή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος με συνεχή παιχνίδια επιβάρυνε τους παίκτες, συν το γεγονός ότι παίζαμε και με έναν παίκτη λιγότερο λόγω της απουσίας του Παναγάκη κάτι που κούρασε την ομάδα. Επίσης η άδικη τιμωρία του πρώτου σκόρερ της ομάδας Αλέξη Τσακιρίδη και η απουσία του για 3 αγωνιστικές έπαιξε σημαντικό ρόλο, κάνοντας η ομάδα 3 συνεχόμενες ήττες. Όλα αυτά έπαιξαν σημαντικό ρόλο και συνετέλεσαν στο να χαθεί τελικά η άνοδος στην Α2 κατηγορία.

Ερώτηση : Ακούσαμε και διαβάσαμε πολλά όλη την χρονιά, ειδικά για την ΚΕΔ, με τελευταία την επίσημη ανακοίνωση του Λαυρίου που μιλάει για “τραβεστί’ πρωτάθλημα. Ποια είναι η άποψη σου ;
Aπάντηση
: Πράγματι ακούστηκαν πάρα πολλά όλη την χρονιά για την τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και ιδιαίτερα για την ΚΕΔ (Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας), όμως έχουμε ενδείξεις και όχι αποδείξεις. Είναι σε όλους γνωστό ότι τα κέντρα αποφάσεως είναι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι επαρχιακές ομάδες βρισκόμενες μακριά από αυτά έχουν συνήθως προβλήματα. Ακούστηκε ότι δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι της ΚΕΔ προώθησαν μια συγκεκριμένη ομάδα, όμως αυτά είναι εικασίες αφού δεν μπορούν να αποδειχθούν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στους ορισμούς των διαιτητών. Είναι απαράδεκτο σε όλα τα παιχνίδια που παίζουμε στην Βόρειο Ελλάδα να βάζουν διαιτητές από την Θεσσαλονίκη και όταν εμείς παίζουμε στο Ηράκλειο να μην βάζουν διαιτητές από τα Χανιά ή το Ρέθυμνο. Γιατί να έχουν στην ΚΕΔ δύο μέτρα και δύο σταθμά ; Είναι ένα γεγονός που δεν έχουμε καταλάβει ποτέ, είναι άδικο και το έχουμε εκφράσει και σε επίσημες ανακοινώσεις μας σε ΚΕΔ και ΕΟΚ. Στην Αθήνα όταν παίζουμε ορίζονται διαιτητές για παράδειγμα από την Πάτρα. Γιατί εκεί δεν ορίζουν διαιτητές από την Αττική ; Αυτό που έζησα φέτος στις Σέρρες ήταν για μένα πρωτόγνωρο. Όταν κατάλαβαν ότι πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι δεν μας άφησαν να περάσουμε την σέντρα. Οι τελευταίοι 18 πόντοι των Ίκαρων προήλθαν όλοι από ελεύθερες βολές.

Ερώτηση : Πάρα πολλοί υποστηρίζουν ότι σε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος και ειδικά μετά το παιχνίδι του β’ γύρου στην Χαλκίδα, είχε χαθεί βασικά λόγω άγχους ο έλεγχος της ομάδας και της κατάστασης από τον Στέφανο Δέδα. Στην συνέχεια ήρθαν οι δύο συνεχόμενες ήττες στο ΒΑΚ από Δούκα και Ίκαρο Καλλιθέας και η ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό. Μετά τις 3 συνεχόμενες αυτές αντικαταστήθηκε ο προπονητής της ομάδας και με τον Γιώργο Βόβορα ο ΟΦΗ κάνει 7 νίκες και 1 ήττα. Γιατί η διοίκηση καθυστέρησε τόσο πολύ να προχωρήσει σε μια κίνηση που φαινόταν προδιαγραμμένη ;
Απάντηση
: Την ομάδα ένα από τα βασικά πράγματα που την διακατέχει είναι το ήθος. Ο Στέφανος Δέδας στα δύο σχεδόν χρόνια που παρέμεινε στον ΟΦΗ έδωσε την ψυχή του. Θα ήταν λοιπόν ανήθικο αμέσως με τις 2 πρώτες ήττες να διώξεις ένα προπονητή που έχει προσφέρει τόσα πολλά. Άλλωστε στα παιχνίδια στο ΒΑΚ με τον Δούκα και τον Ίκαρο Καλλιθέας, υπήρχε ένα μεγάλο άλλοθι για τις ήττες, που δεν ήταν άλλο από την απουσία του Αλέξη Τσακιρίδη. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι έπρεπε να περιμένουμε και το παιχνίδι με τον Πιερικό στην Κατερίνη, όπου η ομάδα θα έπαιζε πλήρης, πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση για τον προπονητή. Μετά και την 3 συνεχόμενη ήττα με τον Πιερικό αποφασίσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε πλέον σε αλλαγή, αφού φαινόταν ότι είχαν αρχίσει προβλήματα συνοχής και μέσα στην ομάδα. Εμείς πάντως στηρίξαμε όσο έπρεπε και από ηθικής πλευράς τον προπονητή της ομάδας και βέβαια σε μια ήττα δεν φταίει μόνο ο προπονητής, φταίνε όλοι όσοι εμπλέκονται στον αγώνα.

Ερώτηση : Όταν ήρθε ο Γιώργος Βόβορας στην ομάδα, πολλοί υποστήριξαν ότι τον έφερε ο παλαιός προπονητής της ομάδας και σημερινός του Αμύντα, ο Βαγγέλης Βλάχος και ότι το καλοκαίρι θα είναι ο βοηθός του Βλάχου που θα έρθει να αναλάβει ξανά τον ΟΦΗ ;
Απάντηση
: Στην επιλογή του Γιώργο Βόβορα βοήθησε και ένας πολύ καλός φίλος και παλιός συνεργάτης της ομάδας, ένας άνθρωπος που αγαπάει και έχει προσφέρει σημαντικά – για 3 περιόδους - στον ΟΦΗ και ο οποίος έχει και οικογενειακές σχέσεις με την πόλη μας αφού έχει παντρευτεί την αδελφή του προπονητή του ΟΦΗ Γιώργου Γωνιωτάκη, ο προπονητής του Αμύντα Βαγγέλης Βλάχος, που μας τον σύστησε. Αυτό όμως μέχρι με τον να ακούγονται σχόλια για καθοδήγηση του Βλάχου με σκοπό να αναλάβει το καλοκαίρι την ομάδα με βοηθό τον Βόβορα είναι κακοήθειες. Εμείς πάντως και για να κλείσουν αυτές οι φήμες ανανεώσαμε την συνεργασία και για την επόμενη χρονιά με τον Γιώργο Βόβορα, ένα νέο άνθρωπο που μπορεί να μην είχε δουλέψει μέχρι σήμερα σαν πρώτος προπονητής, έχει όμως όρεξη και όραμα για το μέλλον, έχει δουλέψει σε μεγάλες ομάδες και δίπλα σε μεγάλους προπονητές και έδειξε όλο αυτό το διάστημα πολύ καλά στοιχεία και έφερε πειθαρχία στην ομάδα.

Ερώτηση : Έχοντας πλέον πλήρη εικόνα, ο σχεδιασμός της ομάδας (ρόστερ) στην αρχή της χρονιάς κρίνεται ικανοποιητικός ; Για παράδειγμα ο Στέφανος Δέδας την επόμενη ημέρα της αποχώρησης του είχε δηλώσει ότι δεν έτυχαν θετικής αποδοχής κάποιες εισηγήσεις του για απόκτηση παικτών στην διάρκεια του στησίματος της ομάδας το καλοκαίρι. Επίσης όταν τραυματίστηκε ο Σάκης Παναγάκης μήπως έπρεπε να αποκτηθεί παίκτης ;
Απάντηση
: Όπως τόνισα στην ομάδα πάνω από όλα είναι τα θέματα ηθικής. Θα ήταν πολύ άδικο λοιπόν για τον Σάκη Παναγάκη, που τραυματίστηκε μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου παίζοντας για τον ΟΦΗ και όχι στην παραλία, να παίρναμε κάποιον άλλο παίκτη και όταν γύριζε ο Σάκης υγιείς να ήταν απλά ένας αναπληρωματικός παίκτης. Και είδαμε ότι όταν γύρισε ο παίκτης έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και βοήθησε σημαντικά την ομάδα. Φυσικά ο κάθε προπονητής θέλει το καλύτερο ρόστερ, όμως το μπάτζετ της ομάδας ήταν ήδη πολύ μεγάλο και θα ήταν υπερβολή να παίρναμε και άλλον ένα παίκτη. Άλλωστε όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η άνοδος δεν χάθηκε λόγω ρόστερ, χάθηκε για άλλους λόγους. Βέβαια όταν κάνεις κάποιες μεταγραφές δεν ξέρεις εκ των προτέρων ποιες θα βγουν και ποιες δεν θα πάνε καλά.

Ερώτηση : Έχουν ακουστεί πολλά για το μπάτζετ της ομάδας. Ποιος ήταν λοιπόν ο αρχικός προϋπολογισμός και που έφθασε τελικά ;
Απάντηση
: Ο προϋπολογισμός της ομάδας στην Β’ Εθνική έκλεισε στις 445.000€. Μιλάμε για μισθούς παικτών και προπονητών, χρήματα που δόθηκαν σε μάνατζερ, σε ενοίκια σπιτιών, μετακινήσεις της ομάδας και ξενοδοχεία, έξοδα για τα φιλικά τουρνουά και διάφορα. Από τις 115 πινακίδες των χορηγών στο ΒΑΚ εισπράχθηκαν 230.000€, ο Δήμος Ηρακλείου ενίσχυσε την ομάδα με 15.000€ (όπως κάνει με τις ομάδες που παίρνουν πρωταθλήματα σε Εθνικές κατηγορίες), 18.000€ εισπράχθηκαν από τα 720 εισιτήρια διαρκείας που διατέθηκαν, 40.000€ ήταν η χορηγία της Διεθνούς Ένωσης και του Απόστολου Παπουτσάκη, από λαχειοφόρο αγορά υπήρξαν 10.000€ έσοδα, 42.000€ ήταν οι μετακινήσεις που έπρεπε να εισπραχθούν από την ΕΟΚ και από το ποσό αυτό έχει λάβει ο σύλλογος μόνο το 30%, η οικογένεια Τζιράκη έδωσε 5.000€ (εκτός βέβαια από την βοήθεια που παρείχε στην ομάδα μέσω του Ξενοδοχείου που διαθέτει), ενώ από την ΠΑΕ μέσω των εισιτηρίων στους αγώνες στο Παγκρήτιο εισπράχθηκαν 20.000€. Τέλος η οικογένεια Ξημέρη συνεισέφερε στην ομάδα 80.000€. Σημαντική βοήθεια επίσης προσέφεραν οι εταιρείες “Περβολαράκη”, “ Ζαρός” και “ "Καράτζη", ενώ η αεροπορική εταιρεία Aegean φέτος δυστυχώς δεν βοήθησε οικονομικά την ομάδα, όμως ο ΟΦΗ θέλοντας να τιμήσει την σημαντική βοήθεια που προσέφερε την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά είχε το σήμα της στην φανέλα της ομάδας. Δυστυχώς οι τοπικοί φορείς, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στις Σέρρες, δεν βοήθησαν την ομάδα, εκτός ίσως του Βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη που προσπάθησε να διεκδικήσει τα χρήματα που οφείλονται στον ΟΦΗ από τις ομοσπονδίες.

Ερώτηση : Ακούσαμε επίσης ότι ο Μάνος Ξημέρης είναι έμισθος υπάλληλος, ότι ο Βασίλης Ξημέρης έβγαλε χρήματα από την κατασκευή του ΒΑΚ και γενικά ότι η οικογένεια Ξημέρη είναι οικονομικά ωφελημένη από την ενασχόληση της με το μπάσκετ του ΟΦΗ. Έχει επίσης ακουστεί ότι η οικογένεια Ξημέρη δεν ήθελε φέτος την άνοδο στην Α2 διότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά. Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια πάνω σε αυτό το θέμα ;
Aπάντηση
: Η οικογένεια Ξημέρη όχι μόνο δεν έχει πάρει δραχμή από τον ΟΦΗ αλλά αντίθετα όλα αυτά τα χρόνια συνεισφέρει οικονομικά στην ομάδα. Ο Βασίλης Ξημέρης από την κατασκευή του ΒΑΚ, εκτός από τον προσωπικό χρόνο που διέθεσε για να παρακολουθεί από κοντά καθημερινά τις εργασίες, έκανε όλες τις σχετικές μελέτες σαν μηχανικός δωρεάν. Άλλωστε όπως ανέφερα παραπάνω την φετινή χρονιά οι οικογένεια Ξημέρη όχι μόνο δεν κέρδισε χρήματα από τον ΟΦΗ, αλλά συνεισέφερε στο μπάσκετ περίπου 80.000€. Με όλες αυτές βέβαια τις κακοήθεις, που ακούγονται και συσσωρεύονται χρόνο με τον χρόνο, ο Βασίλης Ξημέρης είναι έντονα προβληματισμένος και σε συνδυασμό τα όσα διαδραματίζονται και στο ποδόσφαιρο σίγουρα του χρόνου που λήγει η θητεία του ΔΣ ο πρόεδρος θα σκεφτεί πολύ καλά αν θα πρέπει να συνεχίσει. Όσο αφορά αυτά που ακούγονται για το ότι δεν ήθελε ο πρόεδρος την άνοδο στην Α2, δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν από την μια να βάζει κάποιος 80.000€, εγώ να έχω παρατήσει προσωπική ζωή και δουλειά και να τρέχω πίσω από την ομάδα και από την άλλη να μην θέλουμε την άνοδο. Και βέβαια στην Α2 τα πράγματα οικονομικά είναι καλύτερα αφού υπάρχει και η ενίσχυση από την ΕΟΚ των 100.000€ και βέβαια υπάρχουν περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις και την τηλεόραση και οι χορηγοί έρχονται πιο εύκολα.

Ερώτηση : Το καλοκαίρι σε διοικητικό επίπεδο συστήθηκε μια Επιτροπή Μπάσκετ, με ονόματα που τότε προκάλεσαν ευμενή σχόλια. Πως λειτούργησε λοιπόν η επιτροπή αυτή, πόσο βοήθησε λειτουργικά και οικονομικά και αν κρίνεται επιτυχημένο το όλο αυτό εγχείρημα ;
Απάντηση
: Δυστυχώς αυτή η επιτροπή που συστάθηκε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες δεν λειτούργησε έτσι όπως φανταζόμαστε στην αρχή. Ήταν όμως μια αφετηρία και τώρα θα γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις ώστε να λειτουργήσει καλύτερα. Μπορεί βέβαια τα μέλη της να μην ήταν κάθε φορά στο γήπεδο, βοήθησαν όμως την ομάδα ο καθένας σε διάφορους τομείς.

Ερώτηση : Πολλοί χαρακτηρίζουν τον κόσμο του ΟΦΗ σαν τον 6ο παίκτη τόσο στο ΒΑΚ αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας. Όμως υπήρξαν κάποιες παρεκτροπές που οδήγησαν και πέρυσι και φέτος σε τιμωρίες. Επίσης αρκετοί μπασκετόφιλοι της πόλης (που δεν είναι κατά ανάγκη και οπαδοί του ΟΦΗ) με τα επεισόδια που έχουν γίνει κατά καιρούς στο ΒΑΚ αποφεύγουν πλέον να έρχονται στο γήπεδο. Υπάρχει λοιπόν πάνω σε αυτό το θέμα χρυσή τομή ;
Απάντηση
: Δυστυχώς φέτος μεταφέρθηκαν και πάλι στο μπάσκετ προβλήματα του ποδοσφαίρου, με συνέπεια να υπάρξουν και αυτή την αγωνιστική περίοδο επεισόδια στο ΒΑΚ που στοίχησαν την τιμωρία του γηπέδου του ΟΦΗ. Πέρυσι ο ΟΦΗ τιμωρήθηκε με 5 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και φέτος με 3. Όμως ο κόσμος του ΟΦΗ είναι όλος ο ΟΦΗ, η παρουσία του σε πολλούς αγώνες ήταν συγκλονιστική και για αυτό πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος θα επιδιώξω (όπως κάνω άλλωστε κάθε χρόνο) συνάντηση με τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ για να δούμε και να σχεδιάσουν από κοινού το μέλλον της ομάδας, αφού ο ΟΦΗ δεν μπορεί να υπάρξει σαν ομάδα χωρίς τον κόσμο του. Πρέπει όμως κάποτε να διαχωρίσουν το ποδόσφαιρο από το μπάσκετ. Αν είναι ικανοποιημένη από το μπάσκετ να έρθουν να μας στηρίξουν. Αν δεν είναι τότε ας μην έρθουν. Δεν έχει λογική το να έρχεσαι στο μπάσκετ και να βρίζεις για το ποδόσφαιρο.

Ερώτηση : Με την έλευση του Γιώργου Βόβορα είδαμε για πρώτη φορά, έστω και σε ένα εύκολο παιχνίδι (Παλαιό Φάληρο) την χρησιμοποιήσει ενός Παίδα και ενός Εφήβου στην ομάδα. Επίσης προπονητής στους Νέους Άνδρες και στους Έφηβους είναι ο βοηθός του προπονητή στην Ανδρική ομάδα, ο Γιώργος Γωνιωτάκης. Πως μπορεί λοιπόν να γίνει σύνδεση υποδομών και ανδρικής ομάδας ;
Απάντηση
: Ο Γιώργος Βόβορας ήδη ζήτησε την επιστροφή του Μάριου Σκαμνάκη στην ομάδα, που είχε δοθεί δανεικός στον Εργοτέλη. Είναι γνωστό ότι αρέσει πολύ στον προπονητή να δουλεύει με τις υποδομές, ενώ το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον βοηθό του, τον Γιώργο Γωνιωτάκη. Σαν διοίκηση δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένη με την δουλειά που γίνεται στην Εφόδου, εκεί όπου προπονούνται οι ακαδημίες του συλλόγου. Μέλημα μας είναι μια αναδιοργάνωση εκεί με πρωτεργάτες τους δύο προπονητές που θα έχουν την γενική εποπτεία και βασικός στόχος της διοίκησης είναι να αλλάξει άρδην αυτή η εικόνα του σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: