Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μιλάει την επόμενη ημέρα του θριάμβου του Παναθηναϊκού και της αποχώρησης του στον Athletic Radio 104.2 fm !



Φραγκίσκος Αλβέρτης - αρχηγός Παναθηναϊκού (2-6-09)

Ο επί πολλά χρόνια αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος την Δευτέρα το βράδυ μετά την κατάκτηση του 2ου triple crown της ομάδας του και του 11ου πρωταθλήματος τα τελευταία 12 χρόνια και την παρουσία του επί 19 συνεχή χρόνια στην ομάδα ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση , μίλησε στον Athletic Radio 104.2 fm και την εκπομπή “Το Μπάσκετ στην Κρήτη” με τον Σταύρο Λυριντζάκη.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, για τον οποίο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε χθεσινή του συνέντευξη ανέφερε ότι "είναι ο απόλυτος αρχηγός, όποιος μιλάει για τον Παναθηναϊκό σκέφτεται τον Αλβέρτη. Ελπίζω να συνεχίσει να είναι μαζί μας. Στην Ευρώπη δεν γνωρίζω παίκτη που να έχει μείνει 19 χρόνια σε μια ομάδα και να κατακτήσει τόσους τίτλους. Είναι πραγματικός αρχηγός και ξέρει τι πρέπει να κάνει τόσο εντός όσο και εκτός του παρκέ", τόνισε ότι αισθάνεται χαρά και περηφάνια που ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για αυτόν η δεκαεννιάχρονη καριέρα του στον Παναθηναϊκό, διάστημα στο οποίο γνώρισε πολλές διακρίσεις και χαρές και πάνω από όλα πολλές σχέσεις με ανθρώπους που έχουν μείνει μέσα στην καρδιά του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “όπως όλα τα πράγματα τελειώνουν, έτσι ήρθε και η δικιά μου σειρά, ευτυχώς για με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα μου και βέβαια για εμένα. Η ομάδα συνεχίζει, η επόμενη ημέρα και η επόμενη σεζόν θα την βρει με τους ίδιους υψηλούς στόχους. Η διοίκηση είναι εδώ και πολλά χρόνια συνεπέστατη με όραμα και πολλά όνειρα που προσπαθεί και τα υλοποιεί”.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο οποίος ήταν μέχρι και το 2006 πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑK), θεωρεί άδικη την απόφαση – διάταξη της ΕΟΚ για τον περιορισμό σε ένα του αριθμού των παικτών ηλικίας άνω των 30 ετών που μπορούν να μεταγραφούν σε μια ομάδα (εκτός Α1 και Α2 ανδρών), θεωρώντας ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολλούς αθλητές και θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση και συνεννόηση προτού παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, με συνάντηση μεταξύ των δύο φορέων και βέβαια δεν θα έπρεπε να ανοίξει τέτοιο μεγάλο θέμα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και λίγο πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν αθλητές με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις να μείνουνε ξεκρέμαστοι και χωρίς δουλειά και βέβαια οποιαδήποτε απόφαση και να παρθεί θα πρέπει να υπάρχει μια περίοδο προσαρμογής αφού έχουν γίνει συμβόλαια και υπάρχουν υποχρεώσεις και δεσμεύσεις.

Για την Εθνική Ανδρών ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε ότι θα μπορούσε να είχε αναλάβει Έλληνας προπονητής την ομάδα, αν και είναι ένα ζήτημα ποίοι από αυτούς που διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα ήταν διαθέσιμοι, θεωρεί ότι η επιλογή έγινε κατόπιν ωρίμου σκέψεως και θα πρέπει τώρα όλοι να σεβαστούμε τον νέο προπονητή και να είμαστε όλοι μαζί του.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μαζί με τους Δημήτρη Παπανικολάου και Ευθύμη Ρεντζιά ίδρυσαν πέρυσι την Ακαδημία Μπάσκετ Triple Crown, έχοντας σαν στόχο να βγάλουν υγιείς ανθρώπους και αθλητές, να διαμορφώσουν αθλητικές και κοινωνικές προσωπικότητες και να βοηθήσουν και όσα παιδιά έχουν τις δυνατότητες να προχωρήσουν και επαγγελματικά στο χώρο του μπάσκετ και όπως τόνισε είναι μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση να βλέπεις και να παρακολουθείς την πρόοδο των παιδιών μέσα από αυτήν την ακαδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: