Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Ομπράντοβιτς: «Να χαρούμε τον… Μάιο»

Πηγή : http://www.sport-fm.gr

Καμία σημασία στα αποτελέσματα των φιλικών, αλλά και των επίσημων αγώνων μέχρι τον Μάιο, τότε που… ξυρίζουν το γαμπρό, δεν δίνει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, όπως δήλωσε σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα championat.ru. «Ο καθένας θέλει να κερδίζει, ακόμη και στις προπονήσεις. Εγώ δεν δίνω σημασία στις ήττες στα φιλικά. Θεωρώ τραγικό να τρελαίνεσαι γι' αυτά τα αποτελέσματα. Πρέπει να αφήσουμε τα συναισθήματά μας για τον Μάιο, όταν γίνονται όλες οι κρίσιμες αναμετρήσεις», δήλωσε ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Το αιώνιο δόγμα του «Ζοτς» είναι «δουλειά και πάλι δουλειά». «Πρέπει να δουλεύουμε κάθε μέρα και να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας για να υλοποιούμε τους στόχους μας. Στην παρούσα φάση των φιλικών προετοιμασίας, θέλουμε να πιστοποιήσουμε τα προβλήματά μας και να βρούμε τις λύσεις. Απέναντι στη Μακάμπι, για παράδειγμα, είμαι ευτυχισμένος που βρήκαμε τις λύσεις και νικήσαμε. Διαπιστώσαμε πως πρέπει να προσέξουμε την αντιμετώπιση του pick 'n' roll, όπως το έπαιξαν οι Ισραηλινοί, με τον Αρόγιο στο high post. Στην επίθεση διαπίστωσα προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, όποτε βρίσκαμε ανοικτούς χώρους. Όταν το πετύχουμε, θα είμαι ευχαριστημένος. Θέλω επίσης να ανεβάσουμε ταχύτητα, κάτι που δουλεύουμε. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά την κίνηση των παικτών, αλλά τη σκέψη και την πάσα. Το πιο σημαντικό είναι ότι το αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών θα κάνει πιο θεαματικό το άθλημα. Και εμένα πιο χαρούμενο».

Πέρα από τη σκληρή δουλειά, πρωτεύοντα ρόλο έχει και το καλό κλίμα στις τάξεις μιας ομάδας με τόσα αστέρια. «Προσπαθώ να μιλώ στους παίκτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν το ένα ή το άλλο πρόβλημα. Θέλουμε να έχουμε την καλύτερη ατμόσφαιρα και χημεία μεταξύ μας. Αυτός είναι ο στόχος μας και επιτυγχάνεται με κατανόηση και συζήτηση».

Όσο για ορισμένα από τα νέα πρόσωπα της ομάδας, είπε: «Ο Σάκοτα έχει πολλά χρόνια μαζί μας και μόνο την περσινή σεζόν έφυγε για τον Πανιώνιο, γιατί αποφάσισα ότι χρειαζόταν χρόνο συμμετοχής. Και μου φαίνεται ότι τώρα που γύρισε, θα είναι καλύτερα για εμάς και τον παίκτη. Ο Φώτσης επέστρεψε επίσης έπειτα από χρόνια στον ΠΑΟ. Όσο για τους Πέκοβιτς και Κέτσμαν, δεν ήρθαν ακόμη στην προετοιμασία μας, αλλά πιστεύω ότι θα βοηθήσουν αρκετά». «Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και τις λύσεις που έχουν να προτείνουν. Έρχονται συνεχώς νέοι παίκτες και το παιχνίδι μας αλλάζει. Η δουλειά μου είναι να εξηγώ σε όλους τι σημαίνει να παίζουν στον ΠΑΟ, πόσα εκατομμύρια άνθρωποι αγαπούν αυτή την ομάδα και τι συμβολίζει. Οι φίλοι μας είναι σημαντικός παράγοντας. Το μπάσκετ που παίζουμε τους ικανοποιεί, επειδή παίζουμε και για εκείνους. Οι νίκες είναι σημαντικές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτούς για τους οποίους αγωνιζόμαστε».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην ρωτηθεί για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. «Είναι φαινόμενο αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να το δείτε. Είναι αξέχαστο. Καλό για τον ελληνικό αθλητισμό. Η κόντρα μεγαλώνει και φυσικά επικρίνω τους χούλιγκαν, διότι συχνά κάνουν αδιανόητα πράγματα μέσα στα γήπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: