Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Ενωμένοι Διεθνείς Πάικτες και Π.Σ.Α.Κ. Απέχουν από την Εθνική μέχρι να λυθούν τα προβλήματα των παικτών της Α2 !

Πηγή : http://www.sport-fm.gr

Η κόντρα ΠΣΑΚ-ΕΟΚ έχει φουντώσει για τα καλά. Μπορεί μεταξύ της Ομοσπονδίας και των σωματείων της Α2 να υπάρχει σύμπλευση απόψεων, ωστόσο δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και με την πλευρά των παικτών. Την ώρα λοιπόν που η εν λόγω κόντρα μαίνεται ήρθε και η επιστολή των Ελλήνων διεθνών, οι οποίοι ενημέρωσαν πως θα απέχουν από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής μέχρι να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της Α2. Από εκεί και πέρα ο ΠΣΑΚ με δική του ανακοίνωση επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στην ΕΟΚ

Η ανακοίνωση των Διεθνών:


«Εμείς οι παίκτες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ είχαμε δηλώσει την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα που κάνουν οι συνάδελφοι μας στον ΠΣΑΚ. Παράλληλα ζητήσαμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να κάνουν τις ανάλογες προσπάθειες προκειμένου να δοθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που ταλαιπωρούν το ελληνικό μπάσκετ. Τόσο καιρό περιμέναμε από αυτούς και ιδιαίτερα από την Ομοσπονδία να δώσει λύσεις στα προβλήματα μας. Αντί ωστόσο να προωθηθούν λύσεις δυστυχώς έγινε μια απάνθρωπη επίθεση στους συμπαίκτες μας της Α2 Κατηγορίας.

Μια επίθεση που δυστυχώς (και αυτό είναι το χειρότερο από όλα)μεθοδεύτηκε και βρήκε καταφύγιο από την ίδια την ΕΟΚ. Μια Ομοσπονδία που με αυτή τη στάση καταργεί η ίδια τον ρόλο της. Εμείς τα μέλη της Εθνικής ομάδας δεν θέλουμε μια Ομοσπονδία που να πηγαίνει κόντρα στους παίκτες, ενώ ταυτόχρονα θα εκμεταλλεύεται τις επιτυχίες τους, δεν θέλουμε μια Ομοσπονδία που θα δηλώνει αδύναμη, αναρμόδια και ανεύθυνη στον να λύνει τα προβλήματα μας. Για αυτό δηλώνουμε ότι από σήμερα θα απέχουμε από κάθε είδους δραστηριότητα της Εθνικής ομάδας και αρνούμαστε να υπηρετήσουμε την Ελληνική Ομοσπονδία μέχρι να:

1) Αποσυρθούν οι απειλές για λοκ άουτ και οι εκβιασμοί των παικτών στην Α2.
2) Να αντιμετωπιστούν διεξοδικά ΟΛΑ τα αιτήματα μας μέχρι τη συνολική λύση τους.
3) Αλλάξει επιτέλους η Ομοσπονδία στάση απέναντι στους παίκτες.
Αυτό που κάνουμε δεν αποτελεί εκβιασμό, ούτε απειλή, αλλά αποτελεί μια πράξη αλληλεγγύης και ουσιαστικής συμμετοχής προκειμένου να λυθούν τα τεράστια προβλήματα στον χώρο που ανήκουμε και καλούμαστε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο θέλοντας ή μη. ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Α2 ΜΟΝΟΥΣ».



Πολλά αναμένεται να είναι τα επεισόδια που θα παιχθούν στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΠΣΑΚ και της ΕΟΚ. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών με σημερινή του ανακοίνωση (Κυριακή 28-9-08) εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την προ ολίγων ημερών κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η ΕΟΚ και τα σωματεία της Α2. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να καταπατήσει τα δικαιώματα μας και πολύ περισσότερο όταν αυτά αφορούν τους συναδέλφους μας της Α2. Δεν θα τους αφήσουμε ποτέ μόνους, και αφού επιθυμούν να τους εκβιάζουν να ξέρουν ότι εκβιάζουν όλο το ελληνικό μπάσκετ», το μήνυμα των παικτών.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών καταγγέλλει στον Υπουργό Πολιτισμού, στον Υφυπουργό Αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, στη Fiba World, στη Fiba Europe, και κυρίως στην κοινή γνώμη την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για τις πρακτικές πίεσης και εκβιασμών που έχει επιφέρει με τις κινήσεις της προς τους αθλητές μας. Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης παραβίασε την στάση ουδετερότητας και αντικειμενικότητας που οφείλει ως Ομοσπονδία να έχει, προχωρώντας στην αδιανόητη κίνηση να παραθέσει κοινή συνέντευξη τύπου με τα σωματεία της Α2 φερόμενη εναντίον των αθλητών. Περιμέναμε από μία Εθνική Ομοσπονδία να είναι ασπίδα των αθλητών, να αποτελεί εγγύηση για τα δικαιώματα τους, να εκπροσωπεί και να βοηθά τους αθλητές που της έχουν προσδώσει διεθνές κύρος με τις επιτυχίες των εθνικών μας ομάδων όλων των ηλικιών, ή έστω αν μη τι άλλο να κρατάει ουδέτερη στάση προσπαθώντας να αμβλύνει τα προβλήματα. Να προσπαθεί να δίνει λύσεις ώστε να μην δέχονται οι αθλητές μας εκβιασμούς και πιέσεις από τους εργοδότες/σωματεία τους.

Αντί αυτού θλιβόμαστε και καταγγέλλουμε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης η οποία έφθασε στο σημείο να συμπράττει με τα σωματεία εναντίον των κάποτε "αθλητών της", στηρίζοντας τα σωματεία στη προσπάθεια που ήδη έχουν ξεκινήσει με τις ευλογίες της για εκβιασμούς των μελών μας. Αναρωτιόμαστε ακόμα αν θα πράξει τα νόμιμα σε περίπτωση που κάποια σωματεία δεν συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα όπως απειλούν τους αθλητές τους και αν θα τα υποβιβάσει όπως σαφώς προβλέπεται στους κανονισμούς. Καλούμε τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη και τον υφυπουργό αθλητισμού κ Ιωαννίδη να πάρουν εδώ και τώρα υπεύθυνες θέσεις στα προβλήματα μας και να εγκαλέσουν στην τάξη την ομοσπονδία. Η μόνη άμυνα και συνάμα δύναμη μας είναι η ενότητα που έχουμε και κάθε πίεση μας κάνει πιο δυνατούς και πιο ενωμένους. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να καταπατήσει τα δικαιώματα μας και πολύ περισσότερο όταν αυτά αφορούν τους συναδέλφους μας της Α2. Δεν θα τους αφήσουμε ποτέ μόνους, και αφού επιθυμούν να τους εκβιάζουν να ξέρουν ότι εκβιάζουν όλο το ελληνικό μπάσκετ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: