Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Βραβεύσεις από την ΕΣΑΚΕ και κληρωση στην Α1


Πηγή : http://www.basketblog.gr

Οι βραβεύσεις.

Οι καλύτεροι του περσινού πρωταθλήματος βραβεύτηκαν από τον ΕΣΑΚΕ. Η καλύτερη πεντάδα, ο πολυτιμότερος παίκτης, ο καλύτερος προπονητής αλλά και η ομάδα που κέρδισε το βραβείο ήθους παρέλαβαν τα βραβεία τους, υποσχόμενοι μια νέα χρονιά, ακόμα καλύτερη.

Ο Βασίλης Οικονομίδης έκανε την πρώτη βράβευση, στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τίτλου, στο πρόσωπο του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο Ίαν Βουγιούκας παρέλαβε από τον Παναγιώτη Τσαγκρώνη το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη. "Ευχαριστώ πολύ τους συμπαίκτες μου. Έμαθα πολλά στο Ρέθυμνο και ήταν μια καλή εμπειρία για μένα. Είναι μια χρονιά πάνω στην οποία θα πατήσω για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό" είπε ο Βουγιούκας.

Στην καλύτερη πεντάδα συμπεριλήφθηκαν οι: Αντονι Γκράντι ("Ελπίζω να έρθουν καλύτερες στιγμές"), Βασίλης Σπανούλης ("Ευχαριστώ τους προπονητές μου που με βοήθησαν να γίνω καλύτερος παίκτης και άνθρωπος"), Γιάννης Μπουρούσης ("Εύχομαι να είναι η νέα χρονιά επιτυχημένη και πάνω από όλα να διεξαχθεί το καλύτερο πρωτάθλημα"), Τζερεμάϊα Μάσεϊ και Δημήτρης Διαμαντίδης ("Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές"). Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού παρέλαβε και το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη της χρονιάς που πέρασε.

Καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Αμαρουσίου που με εμπιστεύτηκε να αναλάβω την ομάδα και τους παίκτες, οι οποίοι είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Θέλω να ευχαριστήσω και αυτούς που βρίσκονται πίσω από εμάς και κάνουν πολύ καλή δουλειά".

Ο Γιώργος Μαλάκος παρέλαβε το βραβείο ήθους και τόνισε: "Αποτελεί μεγάλη τιμή για την ομάδα αλλά και για την πόλη μας. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους που με την συμπεριφορά τους κοσμούν το μπάσκετ".

Η κλήρωση της Α1

Σε χαλαρούς ρυθμούς θα γίνει το τζάμπολ της χρονιάς στις 11 Οκτωβρίου (εκτός απροόπτου), αφού το "μεγάλο" ντέρμπι απουσιάζει. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και στον Πανελλήνιο, αλλά και της Ολύμπιας με τα Τρίκαλα, κυρίως ως πρεμιέρα των νεοφώτιστων. Το "αιώνιο" ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού έρχεται στην 7η αγωνιστική, ενώ την προηγούμενη θα έχουν αναμετρηθεί στη Θεσσαλονίκη Άρης και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

11/10/2008 : πρώτη αγωνιστική
Παναθηναϊκός - Μαρούσι
ΑΕΚ - Κολοσσός
Καβάλα - ΑΕΛ
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
Ολύμπια - Τρίκαλα
Αρης - Πανελλήνιος
Αιγάλεω - Ολυμπιακός

Δεν υπάρχουν σχόλια: