Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Παναγιώτης Γιαννάκης : «Κάθε μέρα που περνάει είναι υπέρ μας»

Πηγή : www.superbasket.gr

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχει δηλώσει από την αρχή της προετοιμασίας ότι στόχος του στα φιλικά δεν είναι οι νίκες, αλλά η καθημερινή βελτίωση της ομάδας του. Με βάση αυτό, ο «Δράκος» έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένος αφού η εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο φιλικό επί ιταλικού εδάφους με αντίπαλο την Μπιέλα ήταν πολύ καλύτερη απ’ αυτή στο πρώτο με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο.Η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε τη Δευτέρα το μεσημέρι στη βάση της και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεπό.


Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έκανε ένα μίνι απολογισμό για τα δυο φιλικά επί ιταλικού εδάφους: «Ο πρώτος μας στόχος είναι να μάθουμε να συνεργαζόμαστε και να έχουμε πειθαρχία στον τρόπο που συνεργαζόμαστε. Να έχουμε υπομονή και να διαβάζουμε τον τρόπο παιχνιδιού. Αυτό δε γίνεται από τη μια εβδομάδα στην άλλη, ούτε σε δυο παιχνίδια. Από μέρα σε μέρα είμαστε καλύτεροι κι αυτό είναι το σημαντικό. Εμείς δεν πήγαμε στην Ιταλία για να παίξουμε και να κερδίσουμε, αλλά για να κάνουμε προπόνηση και να δούμε τις αδυναμίες μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε μια ομάδα στην οποία όλα τα παιδιά έχουν να δώσουν κάτι ανά πάσα στιγμή. Αυτό προσπαθούμε να τους περάσουμε. Μου αρέσει που είναι όλοι εδώ μαζί, έστω κι αν κάποιοι δεν μπορούν να αγωνιστούν. Τουλάχιστον ακουν και θα είναι πιο έτοιμοι όταν επιστρέψουν», τόνισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης και συμπλήρωσε: «Οι πρόεδροι που αγαπούν πολύ την ομάδα θέλουν να έχουν παίκτες με ποιότητα όχι μόνο αγωνιστική αλλά και στο χαρακτήρα κι αυτό θέλουμε να κάνουμε».


Ο Γιώργος Πρίντεζης που είναι σ’ όλα τα φιλικά ως τώρα από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού, πιστεύει ότι χρόνο λειτουργεί υπέρ του Ολυμπιακού: «Σιγά, σιγά έχουμε αρχίσει και βρισκόμαστε αλλά ακόμα είμαστε μαγκωμένοι κάτι που θεωρώ φυσιολογικό. Με τέτοιο υλικό είμαι σίγουρος ότι θα βγαίνουν οι επιθέσεις, αλλά θα πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα. Ως τώρα δεν είχαμε δουλέψει καθόλου μαζί και σίγουρα θα χρειαστούμε χρόνο. Όσο πιο πολύ όμως μένουμε μαζί τόσο καλύτεροι θα γινόμαστε. Πιστεύω ότι το υλικό του φετινού Ολυμπιακού είναι ότι καλύτερο απ’ ότι θυμάμαι εγώ την ομάδα. Ότι καλύτερο μπορούσε να έρθει από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ήρθε. Νιώθω πολύ πιο έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Ο κόουτς αλλά και η παρουσία μου στην Εθνική με βοήθησαν πολύ».


Την ίδια άποψη ασπάζεται και ο Λιν Γκριρ: «Έχουμε βάλει περισσότερα πράγματα στο παιχνίδι μας και σιγά, σιγά αρχίζουν και μας βγαίνουν. Έχουμε πολύ βάθος κι αυτό φαίνεται ακόμα περισσότερο με τον ερχομό των τριών παιδιών. Όταν φτάσουμε στο σημείο που πρέπει και θέλουμε τότε δύσκολα θα μπορεί κάποια ομάδα να μας σταματήσει. Τα επόμενα παιχνίδια μας είναι στο Ισραήλ και ουσιαστικά ο αγώνας με τη Μακάμπι θα είναι ο πρώτος δυνατός με ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκα. Θα είναι σημαντικό τεστ για μας, αν και όλα τα παιχνίδια μας βοηθάνε»

.

Αμέσως μετά το τέλος του φιλικού με την Μπιέλα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους αλλά έφαγαν όλοι μαζί σ’ ένα παραδοσιακό εστιατόριο της Μπολόνια. Επόμενα φιλικά τεστ για τον Ολυμπιακό, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο Ισραήλ.Οι προπονήσεις επί ελληνικού εδάφους θα συνεχιστούν στην κεντρική αρένα του ΣΕΦ, για πρώτη φορά φέτος, το απόγευμα της Τρίτης. Λίγες ώρες νωρίτερα έχει προγραμματιστεί η επίσημη παρουσίαση της ομάδας στον ίδιο χώρο.


Τέλος, στον τελικό του τουρνουά της Μπολόνια, νικήτρια αναδείχθηκε η Βίρτους που επικράτησε 93-74 της Αρμάνι Μιλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: