Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΣΑΚ : Απάντηση σε όσους αποπροσανατολίζουν...


Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε νέα ανακοίνωση – διευκρίνιση θέλοντας να εξηγήσει στο φίλαθλο κοινό τους λόγους που ώθησαν τους παίκτες στην απεργία...


Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ...


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών βλέποντας τη μεγάλη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης αναφορικά με τους λόγους που των ώθησαν στον δρόμο της απεργίας ανακοινώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι:

1) Η απεργία που έχουμε εξαγγείλει αφορά μόνο τα πέντε ζητήματα τα οποία ο σύνδεσμός μας έχει ανακοινώσει στο δελτίο τύπου της απεργίας (ασφάλιση, αναγνώριση επαγγέλματος, μεταγραφές Ελλήνων, εγγυητικές, ημερομηνία συμμετοχής στα πρωταθλήματα). Απόδειξη τούτου αποτελεί και η επιστολή που έχει σταλθεί στα σωματεία και στην ομοσπονδία για την κήρυξη της απεργίας και βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

2) Κάθε άλλο αίτημα και θέση μας που έχει κατατεθεί (εγγράφως ή μη) είναι μονό στα πλαίσια έναρξης διαλόγου με τους φορείς για την κατάρτιση νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας όπως προβλέπει ο νομός ή στα πλαίσια ανταλλαγής απόψεων και αιτημάτων. Ουδεμία λοιπόν σχέση δεν έχει η ικανοποίηση άλλων αιτημάτων μας πλην των πέντε αυτονόητων με τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις.

3) Μέχρι στιγμής και κοντά 10 μέρες μετά την ανακοίνωση της απεργίας δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα για λύση κανενός από τα πέντε θεμελιώδη ζητήματα που έχουμε θέσει. Τόσο η ομοσπονδία όσο και η πολιτεία τηρούν την προσφιλή τους συνήθεια απλά να δεσμεύονται και να αναλαμβάνουν την λύση των προβλημάτων χωρίς όμως να προχωράνε στη θεσμοθετημένη λύση τους..


Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως οι Έλληνες παίκτες προχωράμε πιο ενωμένοι από ποτέ συνεχίζοντας τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις μέχρι την επίλυση των πέντε θεμελιωδών και δίκαιων αιτημάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: