Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Ομπράντοβιτς : "Όλα δείχνουν τέλεια, καλά, αλλά όταν αρχίσουν οι αγώνες τότε απλά καταλαβαίνεις ότι πρέπει να δουλέψεις κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο…"

Πηγή : www.superbasket.gr

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στο σάιτ της Ευρωλίγκας για τη νέα αγωνιστική περίοδο και τους στόχους του Παναθηναϊκού. Αναφέρθηκε στα νέα πρόσωπα που βρίσκονται φέτος στην ομάδα, αλλά και τη δουλειά που χρειάζεται ακόμη να γίνει και η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί όλη τη χρονιά.


«Όπως είναι λογικό, όπως γίνεται κάθε χρόνο, έγιναν κάποιες αλλαγές στο ρόστερ. Δύο από τα νέα πρόσωπα που έχουμε μαζί μας, είχαν παίξει για εμάς και παλιότερα: Ο Σάκοτα και ο Φώτσης. Ξέρουν τα πάντα για το πώς παίζουμε, τι πρέπει να κάνουν, τη φιλοσοφία μας, τι χρειάζεται για να παίξουν στον Παναθηναϊκό. Νέο πρόσωπο είναι και ένας νεαρός από τον ΠΑΟΚ, πόιντ γκαρντ, ο Δημήτρης Βεργίνης, ο οποίος πιστεύουμε ότι έχει μέλλον, ότι μια μέρα θα είναι σημαντικός παίκτης για τον Παναθηναϊκό. Προστέθηκε ο Ντριου Νίκολας, ένας πολύ καλός σουτέρ, με εμπειρία στην Ευρώπη με την Μπενετόν Τρεβίζο και την Έφες Πίλσεν και είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του αυτόν τον ένα μήνα που δουλεύουμε μαζί. Είναι σοβαρός, του αρέσει το μπάσκετ και θέλει να ξέρει και την τελευταία λεπτομέρεια του παιχνιδιού, του πώς παίζουμε, ρωτάει, ενδιαφέρεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν ακόμη δύο παίκτες που ήρθαν από την Παρτιζάν. Ο ένας είναι ο Ντούσαν Κέτσμαν, ένας παίκτης με εμπειρία, ήρεμος στον αγώνα, που δείχνει να ξέρει ανά πάσα στιγμή τι να κάνει για να βοηθήσει την ομάδα. Ο άλλος είναι ο Νίκολα Πέκοβιτς, η έκπληξη της Ευρωλίγκας πέρυσι για πολλούς, που πιστεύουμε ότι μπορεί να βελτιωθεί πολύ ακόμη, να γίνεται καλύτερος κάθε μέρα. Είναι ήδη ένας από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του στην Ευρώπη.


Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, όχι μόνο από αυτούς τους παίκτες, αλλά από όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Το ρόστερ είναι πολύ καλό, είμαι πολύ ικανοποιημένος και αυτό που χρειάζεται πλέον είναι δουλειά. Να τα βάλουμε όλα κάτω, να αρχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί. Όλα δείχνουν τέλεια, καλά, αλλά όταν αρχίσουν οι αγώνες τότε απλά καταλαβαίνεις ότι πρέπει να δουλέψεις κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο…


Τα φιλικά παιχνίδια βοηθούν, είχαμε κάποια δυνατά παιχνίδια και έχουμε κι άλλα στο πρόγραμμά μας μέχρι να αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις μας. Σημαίνει και πολλές προπονήσεις, Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι το να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα είναι πολύ σημαντικό.


Κάθε χρόνο έχουμε δυνατό ανταγωνισμό, καθώς πολλές ομάδες θέλουν να είναι στο φάιναλ φορ. Φέτος το επίπεδο είναι πολύ ψηλό και πάλι και έχουν ήδη γίνει πολλές καλές και ακριβές μεταγραφές σε πολλές ομάδες. Αυτό είναι καλό για τον κόσμο που του αρέσει ο ανταγωνισμός, το καλό μπάσκετ. Αυτό που εύχομαι σε όλες τις ομάδες είναι να βλέπουν όλο και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Όπως εμείς πέρυσι! Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, να έρχεται στο γήπεδο, να είμαστε και πάλι πρώτοι σε κόσμο. Θέλουμε να φέτος στο ΟΑΚΑ να γίνει sold out σε πολλά παιχνίδια φέτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: