Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Νέα από το ΝΒΑ - Πρώτη προπόνηση του Κουφού.

Πηγή : www.basketblog.gr

Πρώτη προπόνηση του Κουφού.

Την πρώτη του προπόνηση έκανε ο Κώστας Κουφός στη Γιούτα, προσελκύοντας μάλιστα και αρκετή από την προσοχή των φωτογράφων ως..."φρέσκο" πρόσωπο στην ομάδα.

Ο 18χρονος σέντερ, που επελέγη στο νούμερο 23 των ντραφτ, είναι ένα από τα μόλις πέντε νέα πρόσωπα των μορμόνων. Τα υπόλοιπα είναι δύο παλιοί μας γνώριμοι από το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Τζέρι ΜακΝαμάρα (Ολυμπιακός, Πανιώνιος) και ο Μπρίτον Τζόνσεν (Πανελλήνιος), καθώς επίσης ο Μπρέβιν Νάιτ και ο Κέβιν Λάιντ. Συνολικά 13 παίκτες παραμένουν από πέρυσι στην ομάδα του Τζέρι Σλόαν, ο οποίος ξεκινά την 21η συνεχή του σεζόν στον πάγκο.

«Οι παίκτες δεν μπορούν να βελτιωθούν πολύ στη διάρκεια της περιόδου. Έτσι αν θέλουν να γίνουν καλύτεροι, πρέπει να δουλεύουν το καλοκαίρι», δήλωσε ο 66χρονος τεχνικός, που παρουσιάζεται αισιόδοξος για μία καλύτερη πορεία από την περσινή, όταν η ομάδα του αποκλείστηκε με 4-2 στα ημιτελικά της Δύσης από τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Στο μεταξύ, η Τζαζ ενεργοποίησε την οψιόν που είχε ο Ρόνι Μπρούερ στο συμβόλαιό του και τον κράτησε στην ομάδα για άλλο ένα χρόνο.

Πονάει ο "T-Mac"
Ακόμα δεν ξεκίνησε προπονήσεις ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι και… πονάει! Ο Ολ Σταρ των Ρόκετς θα ξεκινήσει τη σεζόν με πρόβλημα στον αριστερό ώμο και στο αριστερό γόνατο και όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της media day των Ρόκετς, θα υποχρεωθεί να μπει στο χειρουργείο το επόμενο καλοκαίρι. Το ευχάριστο για το Χιούστον είναι ότι φέτος θα έχει στο ρόστερ του σημαντική βοήθεια στη συγκεκριμένη θέση, καθώς το καλοκαίρι απέκτησε τον Ρον Αρτέστ από το Σακραμέντο.

Συγνώμη Χάουαρντ στο Ντάλας
Στην "πρώτη" του Ντάλας, τα περισσότερα βλέμματα έπεσαν στον Τζος Χάουαρντ, ο οποίος έκανε πάντως το "χρέος" του (…ή ό,τι τον συμβούλεψαν, τέλος πάντων) και ζήτησε συγνώμη για το προσβλητικό σχόλιο που έκανε τον περασμένο Ιούλιο για τον ύμνο των ΗΠΑ. "Δεν είμαι εγώ αυτός" είπε ο Χάουαρντ. "Πήγα σε στρατιωτικό σχολείο και σε κάθε ματς έχω το χέρι στην καρδιά μου όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος. Απολογούμαι από οποιονδήποτε προσέβαλα. Δεν είναι αυτή η εικόνα που θέλω να έχω προς τα έξω. Είμαι ενοχλημένος από τον εαυτό μου". Μόνο τα κλάματα δεν έβαλε...

Υπέγραψε ο Κασέλ
Οι Μπόστον Σέλτικς ανανέωσαν, όπως αναμενόταν, το συμβόλαιο του Σαμ Κασέλ για άλλη μία χρονιά. Αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν του Κασέλ ως αθλητής, καθώς έχει προαναγγείλει ότι την επόμενη χρονιά θα γίνει ασίσταντ κόουτς, κατά πάσα πιθανότητα στη Βοστώνη.

Χτύπησε ο Μπίσλι, παραιτήθηκε ο Πφαντ
Ο Μάικλ Μπίσλι, νούμερο 2 του φετινού ντραφτ, έχασε την πρώτη προπόνηση στο Μαϊάμι λόγω επιπόλαιου τραυματισμού στους προσαγωγούς. Την ίδια μέρα, ο Ράντι Πφαντ, τζένεραλ μάνατζερ της Χιτ και μέλος της ομάδας τα τελευταία 13 χρόνια, ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Τουλάχιστο δύο μήνες εκτός δράσης ο Ginobili.

Τουλάχιστον δύο μήνες θα μείνει εκτός δράσης ο Μanu Ginobili σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ των San Antonio Spurs. Ο Αργεντίνος σταρ χειρουργήθηκε στον αριστερό αστράγαλο στις αρχές του μήνα και η αποθεραπεία του εξελίσσεται ικανοποιητικά. Οι Spurs υπολογίζουν να τον έχουν κοντά τους στα τέλη του Νοέμβρη, σίγουρα όμως δεν θα πιέσουν τον παίκτη να επιστρέψει. Αλλωστε, στόχος είναι να είναι σε θέση να παίξει σε φουλ ρυθμούς με το νέο έτος.

Ο προπονητής των Spurs Gregg Popovich πάντως δεν ενοχλείται καθόλου από την κατάσταση. Θεωρεί ότι ο Ginobili θα επανέλθει καλύτερος από πριν και συμπληρώνει ότι αν ο παίκτης δεν έμπαινε στο χειρουργείο θα έχανε περισσότερα παιχνίδια από όσα θα χάσει τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: