Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Σπανούλης: «Αν χάσουμε τρόπαιο, είναι είδηση» - Ο Παναθηναϊκός στην Μόσχα

Πηγή : http://www.sport-fm.gr

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά και τη φετινή χρονιά έχοντας ως στόχο την κατάκτηση και των τριών διοργανώσεων στις οποίες συμμετέχει. Ο Βασίλης Σπανούλης με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του «τριφυλλιού» εξήγησε την δική του οπτική γύρω από το θέμα λέγοντας πως «Ο Παναθηναϊκός αν δεν κερδίσει ένα τρόπαιο μια χρονιά γίνεται είδηση».

Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο για ορισμένους παίκτες. Ένας εξ αυτών είναι και ο «Kill Bill», ο οποίος απόλαυσε το διήμερο ρεπό που έδωσε στους παίκτες των «πρασίνων» ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς «Κούραση υπάρχει… Στο διάστημα που καθίσαμε μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων μας βγήκε όλη η κούραση του καλοκαιριού. Όταν σβήνεις μία μηχανή που δουλεύει συνέχεια και ξαναρχίσει να δουλεύει είναι ακόμη πιο δύσκολα. Βρίσκουμε το ρυθμό μας και ξέρουμε ότι θα πρέπει να δουλέψουμε, να κάνουμε αυτό που πρέπει με την ομάδα. Έχω ξαναπεί ότι είναι κάτι υπέροχο να παίζεις μπάσκετ, έξω ξαναπεί ότι είμαστε από τους τυχερούς, είναι ευλογία αυτό που συμβαίνει για εμάς και το κάνουμε με ευχαρίστηση. Η αλήθεια πάντως είναι ότι όταν μας δοθεί η ευκαιρία να ξεκουραστούμε, ξεκουραζόμαστε. Το ρεπό του Σαββάτου ήταν ένα πολύ καλό δώρο, γιατί ειδικά για όσους είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα».

Από εκεί και πέρα αναφερόμενος στα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα είπε «Έχουν έρθει στην ομάδα κάποια παιδιά τα οποία θα μας δώσουν έξτρα επιλογές στην επίθεση και πιστεύω ότι είναι από τις πιο δυνατές τα τελευταία χρόνια. Αν και η ομάδα, η κάθε ομάδα δεν κρίνεται τώρα, αλλά εκ του αποτελέσματος, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε!».

Ο Παναθηναϊκός είναι μια εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, ωστόσο ο Βασίλης Σπανούλης έχει εντοπίσει ορισμένα στοιχεία στα οποία θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση «Σίγουρα να παίξουμε πιο γρήγορα, αλλά χωρίς λάθη. Είναι λογικό μια ομάδα που παίζει γρήγορα να κάνει λάθη. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να τα μειώσουμε σε σχέση με πέρυσι. Επίσης έχουμε παίκτες που θα μας βοηθήσουν στα ριμπάουντ πολύ. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει το πλήρες πακέτο. Έχει όλων των ειδών τους παίκτες, μεγάλες προσωπικότητες και παίκτες νικητές που είναι έμπειροι και ξέρουν να κερδίζουν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ότι μας πει ο προπονητής για να δέσουμε ως ομάδα και να παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό».

Όπως είναι λογικό όταν αναφερόμαστε σε τόσο υψηλό επίπεδο ο συμβιβασμός με οτιδήποτε άλλο εκτός της «κορυφής» είναι δύσκολος «Τι να πούμε; Ο Παναθηναϊκός ξεκινά με στόχο τρεις τίτλους. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωλίγκα. Ξεκινάμε κάθε χρονιά με τους ίδιους στόχους. Ο Παναθηναϊκός αν δεν κερδίσει ένα τρόπαιο μια χρονιά γίνεται είδηση. Η πίεση είναι μεγάλη για τίτλους, για αποτελέσματα, αλλά είναι κάτι που έρχεται με το να είσαι μέλος μεγάλης ομάδας. Έχουμε μάθει να ζούμε με την πίεση, μας κάνει καλύτερους».

Η φετινή καμπάνια των εισιτηρίων διαρκείας είναι το «σας θέλουμε κοντά μας». Ο Βασίλης Σπανούλης εξήγησε τη σημασία της στήριξης των φίλων της ομάδας «Θέλουμε τίτλους, θέλουμε επιτυχίες για εμάς, αλλά περισσότερο για τον κόσμο. Θέλουμε να είναι κοντά μας. Για εμάς είναι δύναμη! Δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο και απλά μας κάνουν καλύτερους!».

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε το μεσημέρι για την Μόσχα και το τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι Καπ» (22-24/9) με τη συμμετοχή ακόμη των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά την αναχώρηση των «πρασίνων» τόνισε πως «Πιστεύω ότι το τουρνουά στη Μόσχα είναι ένα από τα πιο δυνατά τουρνουά στην Ευρώπη. Αγωνίζονται τέσσερις ομάδες πρωταθλήτριες Ευρώπης. Υπάρχει ψηλό επίπεδο. Θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε και να μην ξεχάσουμε ότι είναι απλά αγώνες προετοιμασίας. Έχουμε πρόβλημα μόνο, γιατί τις τελευταίες μέρες είχαμε απουσίες με κάποιους τραυματισμούς και σε κάποιες περιπτώσεις είχαμε 9-10 παίκτες στο γήπεδο και είναι δύσκολο να δουλέψεις έτσι, στο επίπεδο που θέλουμε. Τα πράγματα θα είναι καλύτερα από τις 25 Σεπτεμβρίου, οπότε και περιμένουμε στη Σλοβενία τους Ντούσαν Κέτσμαν και Νίκολα Πέκοβιτς, να αρχίσουν να δουλεύουν μαζί μας και να μάθουν και αυτοί τη φιλοσοφία μας».

Νίκος Χατζηβρέττας: «Πάμε να δώσουμε κάποια δυνατά παιχνίδια. Μέχρι τώρα κάναμε πολύ δυνατές προπονήσεις. Με μπάσκετ και φυσική κατάσταση. Από εδώ και πέρα έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό κομμάτι. Πρέπει πια να δείχνουμε σιγά-σιγά στο γήπεδο αυτή τη δουλειά που έχουμε κάνει. Σε αυτά τα πρώτα φιλικά δεν είναι εύκολο να βγει, αλλά πιστεύω ότι σταδιακά θα βρούμε το ρυθμό μας, Έχουμε δυνατά παιχνίδια μπροστά μας και έτσι πρέπει να είναι γιατί δυνατά θα είναι όλα τα παιχνίδια μας φέτος και στην Ελλάδα και στην Ευρωλίγκα. Δεν ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμη σε περίοδο προετοιμασίας. Θα πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσουμε να «λυνόμαστε» και να αφομοιώνουμε το παιχνίδι, τόσο τα νέα παιδιά, όσο κι εμείς. Να γίνουμε ομάδα και να είμαστε έτοιμοι».

Αντώνης Φώτσης: «Γύρισα στον Παναθηναϊκό και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Τώρα έχουμε μια δουλειά να κάνουμε, να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τη χρονιά που έρχεται. Στη Μόσχα είναι γνώριμο το περιβάλλον για μένα, έμεινα εκεί τρία χρόνια, είχα πολύ καλές εμπειρίες, πέρασα πολύ ωραία, έχω φίλους τους οποίους θα δω. Έχουμε όμως και δουλειά να κάνουμε. Θα πρέπει να φανούμε πιο έτοιμοι και να βρούμε πιο πολύ ρυθμό. Τα πρώτα φιλικά ήταν πολύ νωρίς, δεν είμαστε τόσο έτοιμοι. Ελπίζω τώρα να φανούμε πιο έτοιμοι και να αρχίσουμε σιγά-σιγά να μπαίνουμε σε ρυθμούς αγώνων. Ήταν λίγο ιδιαίτερο το φετινό καλοκαίρι με το Προολυμπιακό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Ξέρουμε ότι θα υπάρξει κούραση. Χωρίς κούραση δεν γίνεται τίποτα».

Δημήτρης Βεργίνης: «Είναι ένα τουρνουά πολύ δυνατό με τέσσερις ομάδες της Ευρωλίγκας. Είναι από τα πιο δυνατά τεστ. Έχουμε κάνει μια δυνατή προετοιμασία. Είμαστε σαφώς πιο έτοιμοι από τα πρώτα φιλικά. Και θέλουμε και να νικήσουμε και για το πρεστίζ, γιατί είναι δυνατές ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: