Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Κίνηση ματ από Μπερτομέου, εμφανίστηκαν οι σύμμαχοί του

Πηγή : www.superbasket.gr

Το ταξίδι του
Τζόρντι Μπερτομέου στη Βενετία, έδωσε στον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκα την ευκαιρία να βρει συμμάχους και να τους παρουσιάσει σε κάθε ενδιαφερόμενο. Ο Ισπανός παράγοντας έκανε δηλώσεις και σχολίασε την πρόταση της ULEB, ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης φιλοξενούνται δηλώσεις παραγόντων των ευρωπαϊκών ομάδων που στηρίζουν το μοντέλο με τα εγγυημένα συμβόλαια.

«Από την ίδρυση της Ευρωλίγκα το καλοκαίρι του 2000, οι αποφάσεις που αφορούν την διοργάνωση, πάντα λαμβάνονται από την αρμόδια συνέλευση που δεν είναι άλλη από την Συνέλευση της Ευρωλίγκα και αποτελείται από τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση και από τους εκπροσώπους των εθνικών λιγκών των οποίων ομάδες περιλαμβάνονται στο πρωτάθλημα. Επαναλαμβάνω ότι όλες οι εισηγήσεις μπορούν να μελετηθούν εάν οι προτάσεις κατατεθούν. Να σας υπενθυμίσω ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση από την ULEB, αφού οι λίγκες δεν έχουν αποφασίσει για την τύχη της πρότασης της ισπανικής λίγκας. Επίσης πρέπει να παρουσιαστεί στην επόμενη Γενική Συνέλευση της Ευρωλίγκα για να εξεταστεί».


Στη συνέχεια ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα εξέφρασε τις αμφιβολίες του όσον αφορά την ιδέα η διοργάνωση να διεξαχθεί με 30 ομάδες, λέγοντας ότι αυτό το πλάνο είχε απορριφθεί από τις λίγκες πριν από δυο χρόνια. Άλλωστε, όπως υποστήριξε κάτι τέτοιο θα αμφισβητούσε ένα από τα βασικά στοιχεία της διοργάνωσης που είναι η σταθερότητα των συλλόγων. Στη διάρκεια της επίσκεψης του Τζόρντι Μπερτομέου στη Βενετία, ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκα διασφάλισε την συμπαράσταση της ιταλικής λίγκας, αφού οι γείτονές μας είχαν ψηφίσει υπέρ στην αλλαγή συστήματος και τώρα δεν γίνεται να αλλαξοπιστήσουν… Παράλληλα, προπονητές, εκπρόσωποι ομάδων και λιγκών, τάχθηκαν υπέρ της Ευρωλίγκα και των αλλαγών που προωθεί.


Συγκεκριμένα, στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης φιλοξενούνται δηλώσεις των: Γιαν Πόμερ (πρόεδρος της γερμανικής λίγκας), Ντέιβιντ Φέντερμαν (αντιπρόεδρος της Μακάμπι Τελ Αβίβ), Χοσεάν Κερεχέτα (πρόεδρος της Τάου), Έτορε Μεσίνα (προπονητής της ΤΣΣΚΑ), Αντόνιο Μαρτίν (διευθυντής τμήματος μπάσκετ της Ρεάλ), Ζιλ Μορετόν (πρόεδρος της Βιλερμπάν), Φερντινάντο Μινούτσι (πρόεδρος της Σιένα), Τζόσεπ Κουμπέλς (επικεφαλής τμήματος μπάσκετ της Μπαρτσελόνα), Σέρτζιο Σκαριόλο, Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Παναθηναϊκός), Ράντοβαν Λόρμπεκ (πρόεδρος Αδριατικής λίγκας) και όλοι υποστηρίζουν ένθερμα το μοντέλο της Ευρωλίγκα με τα εγγυημένα συμβόλαια.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μίλησε εκπροσωπώντας τη θέση του Παναθηναϊκού και είπε: «Από τη δική μας οπτική γωνία, η πρόταση της Ευρωλίγκα στη Συνέλευση του Βερολίνου τον Ιούλιο, προωθεί με εξαιρετικό τρόπο την ανάπτυξη του επαγγελματικού μπάσκετ στην Ευρώπη. Η σταθερότητα χωρίς αμφιβολία, είναι πολύ σημαντική για όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός εργάζεται σκληρά με στόχο να προσφέρει το καλύτερο δυνατό μπάσκετ στους φιλάθλους του στην Ελλάδα, αλλά και ανά τον κόσμο. Με την πρόταση της Ευρωλίγκα μπορούμε να βελτιώσουμε τις μελλοντικές μας προσδοκίες ώστε να πετύχουμε τον σκοπό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: