Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Ολυμπιακός : Θέλει δουλειά…

Πηγή : http://www.sport-fm.gr

Την δεύτερη του ήττα στο «Τάσος Κουταλιανός» γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε με 85-80 από τον Πανελλήνιο. Στα θετικά για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη η εμφάνιση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος αρχίζει να βρίσκει σιγά σιγά τον παλιό καλό εαυτό του. Βέβαια υπάρχει το ελαφρυντικό των τεσσάρων απόντων. Παπαλουκάς, Χαλπερίν, Τεόντοσιτς και Ερτσέγκ δεν βρίσκονται στη Ρόδο και η ενσωμάτωση τους στη συνέχεια αναμένεται να «λύσει τα χέρια» του «δράκου». Για τους νικητές τώρα κορυφαίος ήταν ο Ραντένοβιτς με 17 πόντους, ενώ πολύ καλοί και οι Καλαϊτζής, Νάτσφεϊ και Πέτροβιτς.

Ο Πανελλήνιος ήταν εκείνος που ξεκίνησε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 25-17, ωστόσο δυο τρίποντα των Μπουρούση και Πελεκάνου επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να μειώσουν στο καλάθι (25-23). Οι δυο ομάδες συνέχιζαν να συμβαδίζουν στο σκορ με το ημίχρονο να βρίσκει τον Ολυμπιακό μπροστά με 42-41 χάρη σε εντυπωσιακό κάρφωμα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη με τον «Big Sofo» να κυριαρχεί κάτω από τα αντίπαλα καλάθια ξέφυγε με +7 (55-48). Κάπου εκεί όμως οι παίκτες του Ηλία Ζούρου αντέδρασαν και κατάφεραν να κλείσουν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 63-62. Μέχρι και το 72-71,υπέρ του Ολυμπιακού, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Από εκεί και πέρα όμως ακολούθησε ένα σερί 7-0 για τους «Ολυμπιονίκες» (78-72), οι οποίοι δεν έχασαν ποτέ ξανά το προβάδισμα και έφτασαν στη νίκη με 85-80.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 42-41, 62-63, 80-85.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πελεκάνος 3(1), Τσίλντρες 9, Βούισιτς 8, Μιλόσεβιτς 5(1), Μπουρούσης 2, Γκριρ 12 (2), Γιαννόπουλος, Βασιλόπουλος 11(1), Βουγιούκας 3(1), Σχορτσανίτης 11, Πρίντεζης 13

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Καλαϊτζίδης 9, Καλαϊτζής 15(3), Νιούλεϊ, Πέτρουλας 3(1), Νάτσφεϊ 15(2), Πέτροβιτς 13(1), Γκόλεματς 4, Ραντένοβιτς 17(1), Γκράντι 9(1).

Οι δηλώσεις:

Ηλίας Ζούρος: «Είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα και για τις δυο ομάδες. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο αργά από μας και με ελλείψεις, όπως είχαμε κι εμείς. Το μόνο που μπορούμε να δούμε τώρα είναι που είμαστε. Εμείς θέλουμε να είμαστε φορμαρισμένοι νωρίς λόγω των προκριματικών του ULEB Cup. Ακόμα θέλουμε πολύ δουλειά για να δεθούμε και να βρούμε χημεία ως ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος όμως από την προσπάθεια και τη μαχητικότητά που δείχνουν τα παιδιά. Τα αποτελέσματα δε μετρούν στην προετοιμασία».

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Τα παιδιά έχουν μεγάλη διάθεση δεν έχουμε βρει ακόμα τον τρόπο να είμαστε πολύ δυνατοί στην άμυνα και αποτελεσματικοί στην επίθεση. Είμαστε διστακτικοί και αργοί, κάτι που είναι φυσιολογικό. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στην πίεση πάνω στην μπάλα και να μην τρώμε εύκολα καλάθια. Όσο περνά ο χρόνος θα γινόμαστε πιο αποτελεσματικοί. Ο Τζος κάνει μεγάλη προσπάθεια, αλλά κανείς δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να μάθει τα πάντα. Η ομάδα έχει πολλούς παίκτες να βοηθήσουν σ’ όλους τους τομείς. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι μετά τα Χριστούγεννα. Πολλές φορές οι ομάδες είναι φρέσκιες στην προετοιμασία, αλλά στο τέλος, όταν πρέπει δεν είναι τόσο καλοί. Εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε ανάποδα».

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: «Θέλουμε πολύ δουλειά κι αυτό το ξέραμε γιατί έχουμε πολλούς νέους παίκτες και διαφορετική φιλοσοφία. Είναι φανερό ότι ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τα νέα πράγματα που θέλει ο προπονητής από μας. Όταν έρθουν και τα υπόλοιπα παιδιά, πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ. Δυο εβδομάδες είμαστε μαζί κι ακόμα δεν έχουμε συνηθίσει, πόσο μάλλον όταν έρθουν τα νέα παιδιά. Ο Τζος είναι άψογος και απίστευτος χαρακτήρας. Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ μόλις μάθει καλύτερα τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού».

Γιώργος Πρίντεζης: «Ακόμα είναι πολύ νωρίς για μας κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι αφού τρέξουμε δυο φορές το γήπεδο κουραζόμαστε. Έχουμε κάνει μόνο 10 προπονήσεις μαζί κι έχουμε βάλει πολλά νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας. Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα πιστεύω ότι από χθες ήμασταν καλύτεροι σε κάποια σημεία. Αυτή η ομάδα έχει ταλέντο κι αν δουλευτεί πολύ η τριγωνική επίθεση τότε θα είναι πολύ αποτελεσματική. Στο «2», στο «3» και στο «4» έχουμε πολλά αθλητικά παιδιά, ενώ έχουμε και πολλούς πλέι μέικερ, όχι μόνο στο «1», όπως είναι ο Νίκολα. Σίγουρα θα χρειαστούμε ακόμα περισσότερο χρόνο όταν έρθουν και τ’ άλλα παιδιά γιατί ουσιαστικά θα ξεκινάμε από το μηδέν. Ο Τσίλντρες δεν είναι ο παίκτης των 25 ή 30 πόντων, αλλά σε κάθε παιχνίδι κάνει πολλές δουλειές και δεν κοιτά μόνο το σκορ όπως οι άλλοι Αμερικανοί που έρχονται στην Ευρώπη. Για κάποιον που ξέρει, καταλαβαίνει πόσα πολλά πράγματα μπορεί να κάνει ο Τζος που δε φαίνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: