Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Ολυμπιακός : Ήττα στο τέλος

Πηγή : http://www.sport-fm.gr

Ο Ολυμπιακός δε ξεκίνησε καλά στο «Τάσος Κουταλιανός», καθώς στην πρεμιέρα του στο τουρνουά, γνώρισε την ήττα με 77-74 από την Παρτιζάν. Από τους «ερυθρόλευκους», ξεχώρισαν οι Μπουρούσης (17 πόντοι) και Τσίλντρες (15 πόντοι. Αυριανός αντίπαλος της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη ο Πανελλήνιος (17:30).

Με τον Τζος Τσίλντρες να «κλέβει την παράσταση», ο Ολυμπιακός "έκλεισε" το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενος 25-22. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν γρήγορα με 29-22, αλλά οι Σέρβοι, με επιμέρους σκορ 14-4, προσπέρασαν με 36-33. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 38-38.

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός έπαιξε έτσι όπως θέλει ο «δράκος», καθώς, βασιζόμενος στην πιεστική άμυνα και στη πολύ καλή απόδοση του Νίκολα Βούισιτς, ξέφυγε με 56-47. Η Παρτιζάν μπήκε δυνατά στο τελευταίο δεκάλεπτο και, με επιμέρους σκορ 9-1, πλησίασε στον πόντο (57-56). Ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι «αέρα» έξι πόντων (64-58 στο 35’), αλλά οι Σέρβοι ισοφάρισαν σε 64-64. Ο Τσίλντρες με τρίποντο έγραψε το 67-64, ωστόσο οι παίκτες της Παρτιζάν, ευστοχώντας σε συνεχόμενα σουτ έξω από 6,25, πέρασαν μπροστά με 73-71. Ο Βούισιτς έφερε το ματς και πάλι στα ίσα (73-73) και το ματς οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των ελευθέρων βολών. Εκεί, οι Σέρβοι ήταν πιο ψύχραιμοι, με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 75-74, στα 12’’ πριν το τέλος. Ο Τσίλντρες πήρε την επόμενη επίθεση, αστόχησε και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 77-74.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 38-38, 56-49, 74-77

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σλούκας 2, Πελεκάνος, Τσίλντρες 15(1), Βούισιτς 10, Μιλόσεβιτς 5, Μπουρούσης 17, Γκριρ 6(2), Βασιλόπουλος 7, Βουγιούκας, Σχορτσανίτης 7, Πρίντεζης 5(1)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Βέσελι, Ρίζνιτς 9(1), Ντζούρκοβιτς 6, Μιλόσεβιτς 12, Ράσιτς 15(3), Ρακόσεβιτς 19, Τρίκιτς, Λούτσιτς 2, Αλέξιτς 8(1), Βίτκοβατς 6

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: "Είμαστε καινούργια ομάδα. Μας λείπουν ορισμένα παιδιά και, σίγουρα, δεν έχουμε ρυθμό. Βάζουμε καινούργια πράγματα στο παιχνίδι μας, έχουμε καλά και κακά διαστήματα. Όλα τα παιδιά είναι κουρασμένα και, πρώτη φορά, έπαιξαν μπροστά σε κόσμο. Είναι λογικό να είναι νευρικοί. Παίζουμε, όχι για το σκορ, αλλά για να δούμε τι πράγματα μπορούμε να κάνουμε και τι δεν μπορούμε, ώστε να τα διορθώσουμε. Όλα θα γίνουν και θα αποκτήσουμε καλύτερο ρυθμό. Εχουμε κάνει, ουσιαστικά, δέκα προπονήσεις όλοι μαζί. Αλλοι είναι πιο πίσω, άλλοι πιο μπροστά σε κάποια πράγματα".

ΤΖΟΣ ΤΣΙΛΝΤΡΕΣ:"Οι αντίπαλοι έπαιξαν πιο σκληρά από εμάς, αν και τους περιμέναμε κάπως έτσι. Χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα διορθώσουμε όλες μας τις αδυναμίες. Για αυτό, άλλωστε, δουλεύουμε. Στη φάση που κάρφωσα, ο Πάνος μου έκανε σπουδαία πάσα, αλλά αυτή δεν ήταν η σημαντική φάση του αγώνα. Η τελευταία φάση ήταν η σημαντική. Μου αρέσει να κάνω πολλά στο γήπεδο, αλλά σήμερα δεν έκανα αυτά που έπρεπε. Εχουμε πολλές απουσίες και ανυπομονώ να βρεθούμε όλοι μαζί".

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ: "Στα φιλικά δε μετρούν τα αποτελέσματα, αλλά, σίγουρα, η νίκη αυτή είναι σημαντική για τη ψυχολογία των παιδιών. Είμαστε νέα ομάδα, έχουμε πολλές απουσίες και παίζαμε απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Συνεχίζουμε τη δουλειά, με στόχο να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι. Όταν γυρίσουν οι διεθνείς και ο κόουτς Βουγιόσεβιτς, θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: