Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Βig Sofo : «Είναι ευλογία για κάθε αθλητή να έχει τόσο καλούς συμπαίκτες»


Πηγή : www.superbasket.gr


Οι αστέρες που έχουν μαζευτεί φέτος στον Ολυμπιακό είναι πολλοί. Πολλές μετεγγραφές και ομάδα πλήρης. Νέα μετεγγραφή θα πρέπει όμως να θεωρείται κι αυτή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο «Big Sofo» είναι ο καλύτερος παίκτης των «ερυθρόλευκων» στην προετοιμασία και μέρα με τη μέρα παρουσιάζεται καλύτερος. Αυτός λένε πολλοί θα κάνει τη διαφορά στον φετινό Ολυμπιακό. Ο θηριώδης σέντερ απάντησε στις ερωτήσεις του SUPERBASKET στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας. Δεν είπε μεγάλα λόγια, δεν έβαλε ψηλά τον πήχη, αλλά είπε πράγματα ξεχωριστά...


«Είναι ευλογία για κάθε αθλητή να έχει τόσο καλούς συμπαίκτες», μας είπε ο «Βig Sofo» και συμπλήρωσε: «Η ομάδα φέτος έχει το καλύτερο κλίμα που έχω συναντήσει εγώ ως αθλητής. Υπάρχει κοινή σκέψη, σεβασμός προς τους συμπαίκτες και παρότι είμαστε μόνο 20 μέρες μαζί, το αίσθημα της φιλίας είναι πολύ ανεπτυγμένο. Αν συνεχίσουμε έτσι, στο τέλος θα δείτε ένα νέο είδος μπάσκετ απ’ αυτή την ομάδα».


Ο διεθνής σέντερ ξέρει ότι οι απαιτήσεις του κόσμου είναι ακόμα μεγαλύτερες φέτος: «Είμαι χαρούμενος που ο κόσμος ανταποκρίθηκε έτσι στην προσπάθεια που κάνουν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Με σκληρή δουλειά να δείξουμε ότι σεβόμαστε τη φανέλα που φοράμε. Ο κόσμος θα πρέπει να κάνει υπομονή γιατί είμαστε νέα ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο. Μια ομάδα με τον Γιαννάκη στον πάγκο και τον Παπαλουκά για ηγέτη στο παρκέ δεν μπορεί να πάει λάθος. Να ξέρουν όλοι ότι υπάρχει θέληση για σκληρή δουλειά απ’ όλους».


Ο Σχορτσανίτης στέλνει μήνυμα και στους φίλους του Ολυμπιακού που ανησυχούν από τις ήττες στα φιλικά: «Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι για να τα κερδίζουμε αλλά για να μπορούν οι προπονητές να παίρνουν πληροφορίες και να βλέπουν τις αντιδράσεις της ομάδας. Στην ήττα βλέπεις τα λάθη σου και τα διορθώνει κι εμείς αυτό που θέλουμε τώρα είναι να διορθώνουμε τα λάθη μας».


Όσο για τον εαυτό του; «Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά και να πω ευχαριστώ μ’ αυτό τον τρόπο στους κυρίους Αγγελόπουλους που μ’ έχουν στηρίξει τόσο πολύ και στον κόσμο που έμεινε στο πλευρό μου τις δύσκολες στιγμές. Να δείξω ότι αξίζω να παίζω σ’ αυτή την ομάδα και να μην πετάξω στα σκουπίδια την ευλογία που μου έχει χαρίσει ο Θεός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: