Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Ήττα και πρώτη θέση για τον Παναθηναϊκό στο τουρνουά της Λιουμπλιάνας.

Πηγή : www.sport-fm.gr

Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Παναθηναϊκός στο τουρνουά της Λιουμπλιάνας παρά την ήττα την τρίτη και τελευταία ημέρα από την Φενέρμπαχτσε-Ούλκερ με 82 - 74. Την πρώτη ημέρα ο Παναθηναϊκός κέρδισε την Μακάμπι με 80 -79 και την δεύτερη τη διοργανώτρια Ολίμπια με 83 - 71. Αναλυτικά :

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε-Ούλκερ 74 - 82

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα 82-74 από τη Φενέρμπαχτσε-Ούλκερ, στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας μέρας του τουρνουά της Λιουμπλιάνας. Οι «πράσινοι» ήταν καλοί μόνο στο πρώτο μισό του αγώνα, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Τούρκων. Πολύ καλός, για ακόμα μια φορά, ο Νίκολα Πέκοβιτς, που σταμάτησε στους 16 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός, στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να βρει τις λύσεις, απέναντι στην άμυνα ζώνης της Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως, παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Τούρκοι επέβαλαν το δικό τους ρυθμό, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά (63-53 στα 27:49). Κάπου εκεί ο «Ζοτς» γύρισε την άμυνα των «πράσινων» σε ζώνη και το «τριφύλλι», με το τέλος της τρίτης περιόδου, μείωσε σε 67-61. Η τουρκική ομάδα, ωστόσο, βρήκε τους τρόπους να στείλει τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (75-63 στο 35’ και 82-70 στο 38’) και να πάρει το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 39-41, 61-67, 74-82 Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν 5 (1), Περπέρογλου 10 (5ρ), Μπατίστ 12 (7ρ), Χατζηβρέττας 6 (1), Νίκολας 8 (2), Τσαρτσαρής 7 (1, 6ρ)), Διαμαντίδης 1, Πέκοβιτς 16, Σάκοτα 3, Βεργίνης, Γιασικεβίτσιους 6 (1)

* Εκτός 12άδας έμειναν ο Βασίλης Σπανούλης και ο Αντώνης Φώτσης.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως: «Όλα τα παιδιά ήταν κουρασμένα και, για τον λόγο αυτό, αποφάσισα, στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, να μοιράσουμε τον χρόνο σε όλους. Για αυτό έμειναν εκτός και ο Φώτσης με τον Σπανούλη, ενώ ο Διαμαντίδης και ο Σάρας έπαιξαν από 10 λεπτά. Δεν ήταν ένα φυσιολογικό παιχνίδι, αλλά και πάλι, τα 21 λάθη που κάναμε, είναι πάρα πολλά και αποτελούν, σίγουρα, ένα πρόβλημα, που έγκειται στη συγκέντρωση και, το οποίο, οφείλουμε να επιλύσουμε», ήταν οι πρώτες κουβέντες του "Ζοτς", που συμπλήρωσε πως: «Μετά και από αυτό το τουρνουά, έχουμε καθαρές εικόνες. Βέβαια, έχουμε άλλα δύο φιλικά και θα "τσεκάρουμε" και εκεί κάποια πράγματα και τους τομείς, που θέλουμε βελτίωση. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι, μέχρι να αρχίσουν τα πρωταθλήματα. Προλαβαίνουμε, στον χρόνο που απομένει, μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι μας, να αλλάξουμε κάποια πράγματα».

*Το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 13.45, αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα η αποστολή του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός - Ολίμπια 83-71 και πρώτη θέση στο τουρνουά της Λιουμπλιάνα

Την πρώτη θέση στο τουρνουά της Λιουμπλιάνα κατέκτησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» κέρδισαν με 83-71 τη διοργανώτρια Ολίμπια, στον τελικό της διοργάνωσης και πήραν την πρωτιά, δείχνοντας κάποια καλύτερα στοιχεία από τα προηγούμενα φιλικά.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν να χάνουν με 14 πόντους στην αρχή της αναμέτρησης, όμως κατάφεραν να «ανατρέψουν» την κατάσταση και να πάρουν τη νίκη, στη δεύτερη μέρα του τουρνουά, προς τιμήν του Ιζτόκ Ρεμς.

Δεκάλεπτα: 25-15, 43-36, 55-62, 71-83

Παναθηναϊκός: Κέτσμαν 6 (1), Σπανούλης 10, Περπέρογλου 11 (1), Μπατίστ 10, Φώτσης 11 (7ρ), Νίκολας 16 (4/5τρ.), Τσαρτσαρής 7 (1), Διαμαντίδης 2 (5ρ, 4α), Πέκοβιτς 8 (5ρ), Σάκοτα 1, Βεργίνης 1, Γιασικεβίτσιους

Παναθηναϊκός - Μακάμπι 80 - 79

Το δυο στα δυο απέναντι στη Μακάμπι πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» μετά τη νίκη επί των Ισραηλινών στη Μόσχα (100-96) επικράτησαν και πάλι της «ομάδα του λαού», 80-79 αυτή τη φορά και στο πλαίσιο του τουρνουά που διεξάγεται στην Λιουμπλιάνα προς τιμήν του Ιζτκορ Ρεμς. Το ματς όπως και πριν από λίγες μέρες ήταν ντέρμπι και κρίθηκε στο τέλος με καλάθι του Βασίλη Σπανούλη. Πολύ καλός ο Νίκολα Πέκοβιτς έδειξε με το «καλημέρα» ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Το ντεμπούτο του πραγματοποίησε και ο Κέτσμαν.

Τα δεκάλεπτα: 29-23, 42-42, 62-66, 79-80

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν 2, Σπανούλης 15 (2), Περπέρογλου 2, Μπατίστ 12, Φώτσης 7, Χατζηβρέττας 3, Νίκολας 10 (3), Τσαρτσαρής 9(1), Διαμαντίδης 6(1), Πέκοβιτς 11, Γιασικεβίτσιους 3 (1)

Αμέσως μετά το τέλος του ματς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι παίκτες του έδειξαν μεγάλη θέληση για τη νίκη «Ο αγώνας έμοιαζε πολύ με αυτόν της Μόσχας. Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι θέλουμε τέτοια παιχνίδια. Πλέον δεν υπάρχουν… φιλικά. Όλες οι ομάδες θέλουν να νικούν και αυτό θέλουμε κι εμείς. Απόψε ήμασταν τυχεροί στο τέλος και νικήσαμε εμείς. Κάναμε ένα πολύ κακό ξεκίνημα, δίνοντας την ευκαιρία στη Μακάμπι να σημειώσει πολλούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε, αντιδράσαμε σωστά. Ειδικά όταν βρεθήκαμε να χάνουμε με οχτώ πόντους. Προηγηθήκαμε με πέντε πόντους, αλλά δύο δικά μας λάθη έβαλαν και πάλι τον αντίπαλό μας στο παιχνίδι. Ισχύει αυτό που έχουμε ξαναπεί. Παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι, θα βελτιωνόμαστε. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι σε αυτή τη φάση αντιμετωπίζουμε δυνατούς αντιπάλους, επιπέδου Ευρωλίγκας».

Από εκεί και πέρα ο «Ζοτς» αναφερόμενος στην παρουσία των Πέκοβιτς και Κέτσμαν τόνισε πως «Και οι δύο έδειξαν θέληση για τη νίκη, όπως όλη η ομάδα και σίγουρα μας βοήθησαν. Πάλεψαν και αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ. Δεν είναι ποτέ εύκολο το πρώτο παιχνίδι με μια καινούρια ομάδα. Ειδικά γι’ αυτούς τους δύο παίκτες που βρίσκονται μαζί μας μόλις μια μέρα. Μου άρεσε πολύ η νοοτροπία των παικτών μου συνολικά, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Έδειξαν ότι ήθελαν τη νίκη! Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας».

Ο «εκτελεστής» της Μακάμπι, Βασίλης Σπανούλης θέλησε να σταθεί περισσότερο σε αυτά που δεν έκαναν καλά οι «πράσινοι»: «Δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει το τελευταίο καλάθι, αλλά το να νικά η ομάδα. Όλοι αυτό θέλουμε. Το θέμα είναι ότι στο πρώτο δεκάλεπτο δεν είμαστε καθόλου καλοί. Δεχθήκαμε 30 πόντους στο διάστημα αυτό, ενώ σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι δεχθήκαμε 50. Αυτό είναι που πρέπει να μας απασχολεί, αυτό είναι που θα πρέπει να διορθώσουμε. Πρέπει να εκλείψουν αυτά τα διαστήματα. Για τη χρονική στιγμή στην οποία βρισκόμαστε, είμαστε σε καλό δρόμο. Και είναι πολύ θετικό για όλους μας, για όλη την ομάδα, ότι τα καινούρια παιδιά μας βοήθησαν πολύ σήμερα, από τον πρώτο τους κιόλας αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: