Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Παναθηναϊκός : ήττα με 80-69 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας - Στη Σλοβενία από την Πέμπτη

Πηγή : http://www.sport-fm.gr

Παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα μέσα στη ρακέτα, αλλά και με πολλές λάθος επιλογές στην επίθεση, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 80-69 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στον τελικό του «Αλεξάντερ Γκομέλσκι Καπ». Καλοί μόνο κατά διαστήματα οι «πράσινοι», από τους οποίους ξεχώρισαν οι Περπέρογλου και Μπατίστ που σημείωσαν από 12 πόντους. Στη Σλοβενία η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς από την Πέμπτη. Εκεί ενσωματώνονται και οι Πέκοβιτς και Κέτσμαν.

Η ΤΣΣΚΑ επικράτησε με 75-69 της Μακάμπι και τερμάτισε στην τρίτη θέση του τουρνουά. Τα δεκάλεπτα: 21-20, 37-42, 63-49, 76-59

Ο αγώνας:

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι από το πρώτο... δευτερόλεπτο, με τις δύο ομάδες να δίνουν μία πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει στις αναμετρήσεις τους στον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας. Οι Λιθουανοί ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 14-9 εκμεταλλευόμενοι την υπεροπλία τους κάτω από τα καλάθια και τον επιθετικό οίστρο του Γιανκούνας. Σταδιακά οι πρωταθλητές Ελλάδας άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους και με βασική αιχμή τον Μάικ Μπατίστ κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο στο -1 (24-23).

Στη δεύτερη περίοδο η Ζαλγκίρις έφτασε στο 31-25, αλλά ένα τρίποντο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να περάσει μπροστά με 31-32. Οι λεπτές ισορροπίες δεν διαταράχθηκαν και ο Παναθηναϊκός με ένα καλάθι εκτός ισορροπίας από τον Δημήτρη Διαμαντίδη κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με 41-38.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Μάρκους Μπράουν πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τους Γιανκούνας και Βάρντα και με εννέα συνεχείς προσωπικούς πόντους κρατούσε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Οι τυπικά γηπεδούχοι κατάφεραν να περάσουν και πάλι μπροστά και οδηγήθηκαν στο τελευταία δεκάλεπτο με προβάδισμα δύο πόντων (60-58).

Στην τελευταία περίοδο οι κακές επιθετικές επιλογές, τα πολλά λάθη και η αδυναμία αποτελεσματικού μαρκαρίσματος μέσα στη ρακέτα από πλευράς Παναθηναϊκού έδωσαν τη δυνατότητα στη Ζαλγκίρις να «χτίσει» μία μικρή διαφορά. Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποπειράθηκαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης και πλησίασαν στον πόντο (68-67) με τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη τρεισήμισι λεπτά πριν το τέλος. Δεν υπήρχε όμως συνέχεια, αφού η Ζαλγκίρις είχε επιβάλει πλέον το... νόμο της στο παιχνίδι κι έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση του «Αλεξάντερ Γκομέλσκι Καπ».

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 38-41, 60-58, 80-69

Ζαλγκίρις Κάουνας: Μασιούλις 11, Γουντς 6, Γιανκούνας 15, Γιαναβίτσιους 5, Βάρντα 15, Ντιν 9, Μπράουν 11, Καλνιέτις, Κλιμαβίτσιους 4, Σαλένγκα 4

Παναθηναϊκός: Σπανούλης 8 (4 ριμπ., 7 ασίστ), Περπέρογλου 12, Μπατίστ 12 (4 ριμπ., 4 κλεψίματα), Φώτσης 8 (11 ριμπ.), Χατζηβρέττας 4, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 9 (5 ριμπ.), Νίκολας, Σάκοτα 2, Βεργίνης, Γιασικεβίτσιους 10, Αλβέρτης

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως: «Παίξαμε ένα ισοδύναμο παιχνίδι, το οποίο χάσαμε στο τέλος. Η Ζαλγκίρις Κάουνας έδειξε μεγάλη θέληση, είχε ψηλό κίνητρο και κέρδισε δίκαια στο τέλος. Για εμάς, ήταν πολύ σημαντικό που παίξαμε σε αυτό το τουρνουά, το οποίο ήταν υψηλού επιπέδου. Θέλαμε να πάρουμε μια "γεύση" του τι θα αντιμετωπίσουμε στην Ευρώπη, ιδιαίτερα με τη Ζαλγκίρις, την οποία αντιμετωπίζουμε στην πρώτη αγωνιστική στην Ευρωλίγκα. Έχουμε άλλα πέντε δυνατά παιχνίδια στο πρόγραμμά μας, τρία στη Σλοβενία και δύο με την Έφες Πίλσεν. Είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε, για να δούμε που βρισκόμαστε. Έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε και να βάλουμε κάποια πράγματα, αγωνιστικά, στη θέση τους, ώστε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών μας».

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπατίστ τόνισε πως: «Είμαστε λίγο κουρασμένοι και φάνηκε, νομίζω, στα τελευταία λεπτά. Οι αγώνες αυτοί ήταν ότι χρειαζόμασταν. Να αντιμετωπίσουμε δυνατές ομάδες, που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Παρά το ότι χάσαμε, ήταν καλή η εμπειρία, πήραμε μια ιδέα και από τι κάνουν οι αντίπαλοι, καθώς παίζουμε την πρώτη αγωνιστική μαζί τους. Είμαι σίγουρος ότι, σε τρεις εβδομάδες, θα παίξουμε πολύ καλύτερα και θα κάνουμε τη δουλειά μας, όπως πρέπει. Νομίζω ότι ξεμείναμε λίγο από δυνάμεις, πράγματι, στο τέλος. Όταν νιώθεις λίγο την κούραση και χάνεις μια βολή, κάνεις ένα λάθος ή χάνεις ένα εύκολο καλάθι, είναι κάτι που επηρεάζει άμεσα τη συγκέντρωσή σου και το νιώσαμε αυτό σήμερα. Τώρα, πρέπει να προχωρήσουμε. Ήταν ένα φιλικό, το ξέρουμε, αλλά και πάλι δε μας άρεσε που χάσαμε. Πρέπει να δούμε, όμως, μπροστά, να είμαστε καλύτεροι στα δυνατά φιλικά που έρχονται, να αντιμετωπίσουμε σοβαρά τον αγώνα, που, μόλις τελείωσε και να μάθουμε από αυτόν, ώστε να προετοιμαστούμε για τη χρονιά που έρχεται. Μπροστά μας έχουμε άλλα πέντε δυνατά φιλικά και αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε καλύτερα. Θα προστεθούν και δύο παίκτες, που είναι, σίγουρα, σημαντικό, αλλά, σίγουρα, θα χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν».

Με... ενισχύσεις στη Σλοβενία

Η αποστολή του Παναθηναϊκού μεταβαίνει την Πέμπτη στη Λιουμπλιάνα, όπου την Παρασκευή θα αναμετρηθεί με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (16:00), το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Ολίμπια Λιουμπλιάνα (στις 18:00) και την Κυριακή την Φενέρμπαχτσε (16:00). Στη σλοβενική πρωτεύουσα θα ενσωματωθούν για πρώτη φορά στην ομάδα οι Ντούσαν Κέτσμαν και Νίκολα Πέκοβιτς, οι οποίοι ως το περασμένο Σάββατο είχαν διεθνείς υποχρεώσεις με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: