Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Βελτιώθηκε, νίκησε, μπορεί περισσότερα... : Ολυμπιακός - Κολοσσός 88 - 82

Πηγή : http://www.superbasket.gr/


Το να έφευγε ο Ολυμπιακός από τη Ρόδο με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, έστω κι αν αυτά είναι φιλικά χωρίς καμία σημασία, θα ήταν μεγάλη είδηση. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παίκτες του παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι απέναντι στον και πάλι πολύ καλό Κολοσσό και πήραν τη νίκη με 88-82, έχοντας για κορυφαίους τους Σχορτσανίτη, Σλούκα, Μπουρούση και Γκριρ.


Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός...


Ο Κολοσσός ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι, αλλά γρήγορα οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ρυθμό κι αυτή τη φορά είχαν και διάρκεια. Η ομάδα του Γιάννης Σφαιρόπουλου προηγήθηκε 7-4 στο ξεκίνημα, αλλά γρήγορα, γρήγορα ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (22-12) στο 7’15’’.

Αυτή η εξέλιξη έγινε για δυο λόγους. Πρώτον γιατί ο Κώστας Σλούκας ήταν πολύ καλός στην οργάνωση του παιχνιδιού και δεύτερον γιατί για πρώτη φορά στα τρία παιχνίδια ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός στην άμυνα σε μεγάλα διαστήματα.

Λίγο πριν το τέλος της περιόδου η διαφορά ανέβηκε και στο +12 (28-16) κι αυτή τη φορά οι παίκτες του Γιαννάκη ήταν αποφασισμένοι να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στη Ρόδο. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν εξαιρετικός και πάλι δείχνοντας ότι είναι στο σωστό δρόμο, παρότι πρέπει να καταβάλει ακόμα μεγάλη προσπάθεια για να γίνει και πάλι ασταμάτητος.

Οι δυο προπονητές άλλαζαν συνεχώς σχήματα πάνω στο παρκέ, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και παρότι ο έλεγχος παρέμεινε σε «ερυθρόλευκα» χέρια, ο Κολοσσός κατάφερε να μειώσει στους έξι (44-38) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τρίποντο του Βασίλιεβιτς.


Δεν τα παρατούσε ο Κολοσσός...


Οι Ροδίτες μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα 47-47, αλλά γρήγορα αποκαταστάθηκαν οι ισορροπίες χάρις στον Λιν Γκριρ. Ο Αμερικανός το πήρε προσωπικά και με 10 δικούς του πόντους η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 15 πόντους (49-64) στα μισά της τρίτης περιόδου.

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου όμως δεν τα παράτησαν και με τη βοήθεια των φίλων τους από την εξέδρα, επέστρεψαν με αξιώσει στη διεκδίκηση της νίκης μειώνοντας στον πόντο (70-69) στο 32’. Ο Κώστας Σλούκας που με τη χθεσινή του εμφάνιση σίγουρα... προβλημάτισε ευχάριστα τον Παναγιώτη Γιαννάκη, με τρίποντο έδωσε ανάσα στους «ερυθρόλευκους» κι αμέσως τον μιμήθηκε και ο Μπουρούσης ανεβάζοντας τη διαφορά στους εφτά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.


Ο Σλούκας «προβλημάτισε» τον Γιαννάκη


Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων, ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού και μ’ αυτή του την εμφάνιση «αναγκάζει» το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού να μην τον βλέπουν απλά ως βοηθητικό για τις προπονήσεις, αλλά ως υποψήφιο για μια θέση στη δωδεκάδα.

Ο Σλούκας ήταν αυτός που έδωσε και τη χαριστική βολή στους γηπεδούχους 94’’ πριν το τέλος όταν με νέο τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +11 (87-76) για να πέσει τελικά η αυλαία του «Τάσος Κουταλιανός» με 88-82 υπέρ των «ερυθρόλευκων».


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-28, 38-44, 62-70, 82-88

ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρ.: Χάρις 10(1), Παντελιάδης, Δανάς 3(1), Σταυρόπουλος 1, Παπαδημητρίου, Ασημακόπουλος 13(3), Σμιθ 14, Χαρίσης 6, Τσάμης 15(4), Τσέρανιτς 1(12ρ.), Λεριάς 3(1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σλούκας 14(2), Πελεκάνος, Τσίλντρες 14 (5ρ.), Βούισιτς 9, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 10(1τρ. – 8ρ.), Καραθανάσης, Γκριρ 13(1), Γιαννόπουλος, Βασιλόπουλος 2, Βουγιούκας 4, Σχορτσανίτης 16, Πρίντεζης 6


ΜΙΚΡΑ, ΜΙΚΡΑ


Το «Βενετόκλειο» δε γέμισε, αλλά αρκετοί φίλοι και των δυο ομάδων βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου για να παρακολουθήσουν το τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά «Τάσος Κουταλιανός».


· Ο Κολοσσός δε συνηθίζει να δίνει κύπελλα και μετάλλια στους νικητές του τουρνουά, αλλά μια αναμνηστική πλακέτα για τη συμμετοχή τους.

· Η αποστολή του Ολυμπιακού έχει προγραμματίσει την αναχώρησή της μετά το τέλος του αγώνα. Την Τρίτη και οι δυο ομάδες έχουν ρεπό.


Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είδε τον Ολυμπιακό να παίζει σαφώς καλύτερα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Ετσι, λοιπόν, ζήτησε ακόμα περισσότερη δουλειά για να είναι έτοιμοι οι ερυθρόλευκοι όταν πρέπει…«Παιχνίδι με το παιχνίδι έχουμε καλύτερη διάθεση. Παρότι βρεθήκαμε απέναντι σε μια ιδιαίτερα εύστοχη ομάδα, δεν σταματήσαμε την προσπάθειά μας. Ηταν ένα χρήσιμο τουρνουά από την πλευρά του ότι καταλάβαμε ότι πρέπει να είμαστε μόνιμα συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ και στη δουλειά στο γήπεδο για να βελτιωνόμαστε», δήλωσε ο «Δράκος» που αναφέρθηκε και στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και στον Τζος Τσίλντρες: «Ο Σόφο πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να έχει υπομονή. Το σημαντικό είναι να συνεχίσει την προσπάθεια. Είναι νωρίς ακόμα για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι τον Ολυμπιακό δείχνει την αξία της ομάδας και παικτών σαν τον Τσίλντρες. Είναι φυσιολογικό να μας παίζουν έτσι, αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς και θα μας βοηθήσει να χτίσουμε πιο εύκολα χαρακτήρα. Σίγουρα οι αντίπαλοι προπονητές δεν θα έχουν πρόβλημα να βρουν κίνητρο για τους παίκτες του. Ολοι μας θα βελτιώσουμε την φόρμα μας. Αυτό που χρειαζόμαστε εμείς προς το παρόν είναι τα παιδιά να συνεχίσουν να δουλεύουν».

Ο πρώην συνεργάτης του Γιαννάκη στον Ολυμπιακό και νυν χεντ κόουτς του Κολοσσού Γιάννης Σφαιρόπουλος επισήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό και τον κόουτς Γιαννάκη, που μας έκαναν την τιμή και έδωσαν το παρών στο τουρνουά Τάσος Κουταλιανός. Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα στην καρδιά μου και του εύχομαι καλή επιτυχία. Οσον αφορά στο παιχνίδι, προσπαθήσαμε να ευχαριστηθούμε ένα ματς με μια ομάδα γεμάτη με πολλά αστέρια. Ηταν ένας ωραίος αγώνας, που ικανοποίησε τον κόσμο. Εμείς παίξαμε και για τον Μίρο, στον οποίο θα σταθούμε όλοι δίπλα του».

Ο Νίκολα Βούισιτς πρόσθεσε: «Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και έτσι αρχίζουμε να χτίζουμε την αυτοπεποίθηση μας. Εχουμε ακόμα πολλά πράγματα να βελτιώσουμε, δεν ξέρουμε καν καλά, καλά τα ονόματα των συμπαικτών μας. Δίνουμε την ενέργεια που πρέπει στο παρκέ, αλλά το μπάσκετ είναι παιχνίδι μυαλού και χρειάζεται χρόνος μέχρι να βρούμε τη χημεία μας».

Ο Λιν Γκριρ ολοκλήρωσε: «Αισθανόμαστε καλύτερα από τη στιγμή που κερδίσαμε, φεύγουμε με χαμόγελο από την Ρόδο και μακάρι τα πράγματα να ήταν έτσι από την πρώτη μέρα. Με την προσθήκη των παικτών που μας λείπουν θα είμαστε σίγουρα πιο πλήρεις, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για κάποιο χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω ότι βελτιωθήκαμε, πάνω από όλα στο θέμα της πνευματικής προετοιμασίας. Σίγουρα αισθανόμαστε καλύτερα από τη στιγμή που κερδίσαμε, φεύγουμε με χαμόγελο από την Ρόδο και μακάρι τα πράγματα να ήταν έτσι από την πρώτη μέρα. Με την προσθήκη των παικτών που μας λείπουν θα είμαστε σίγουρα πιο πλήρεις, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για κάποιο χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα είμαστε έτοιμοι. Σήμερα ένοιωσα καλά, είχα κάποιες καλές στιγμές, αλλά μερικές φορές ήμουν σαν χαμένος προσπαθώντας να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Η τριγωνική επίθεση, στοιχεία της οποίας προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στο παιχνίδι μας, είναι ένα σύστημα εξαιρετικά αποτελεσματικό, που, όμως, αν δεν λειτουργήσει σωστά, τότε τα πράγματα φαίνονται πολύ άσχημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: