Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Ολυμπιακός - «Στην κορυφή για χρόνια»

Πηγή : www.sport-fm.gr

Τη δημιουργία μιας ομάδας που θα εγκατασταθεί στην κορυφή του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όχι προσωρινά, αλλά για πολλά χρόνια, οραματίζονται οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όπως δήλωσαν στη σημερινή παρουσίαση της ομάδας για την προσεχή περίοδο. «Έχουμε ένα από τα καλύτερα υλικά στην Ευρώπη σε επίπεδο παικτών και προπονητικού τιμ. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τα πάντα», δήλωσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. «Όσο πιο μεγάλη υπομονή δείξουμε, τόσο πιο μακροχρόνια θα είναι η εγκατάστασή μας στην κορυφή. Ο κόσμος που αγαπά την ομάδα τη θέλει μόνιμα στην κορυφή», είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. «Ακόμη δεν είμαστε ούτε στο 30%», τόνισε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. «Χρειάζεται σοβαρότητα και δουλειά», είπαν οι παίκτες.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των «ερυθρολεύκων» στην εκδήλωση που έγινε όπως και πέρυσι στη σάλα του ΣΕΦ, με τους παίκτες να… συνοδεύονται από τα (σε φυσικό μέγεθος) ομοιώματά τους:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Φέτος το καλοκαίρι κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε ένα από τα καλύτερα υλικά στην Ευρώπη σε επίπεδο παικτών και προπονητικού τιμ. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τα πάντα. Δεν θα απογοητευτούμε φυσικά αν πάρουμε μόνο το πρωτάθλημα. Κάναμε όμως μεταγραφές, οι οποίες ταρακούνησαν ολόκληρο τον κόσμο. Οι φίλοι του Ολυμπιακού πήραν 9.000 διαρκείας, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κόσμος θέλει να έρχεται στο γήπεδο και δεν θέλει η ομάδα να αγωνίζεται σε άδειες κερκίδες. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά ο κόσμος περιφρουρεί το γήπεδο».

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Θέλουμε μία χρονιά χωρίς επεισόδια και τραυματισμούς, αλλά με πολλούς τίτλους».

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Στόχος μας είναι να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα της διοίκησης. Με υπομονή και προσπάθεια θα φτιάξουμε μία ομάδα, που θα συμπληρώνει ο ένας τον άλλο. Όσο πιο μεγάλη υπομονή δείξουμε, τόσο πιο μακροχρόνια θα είναι η εγκατάστασή μας στην κορυφή. Ο κόσμος που αγαπά την ομάδα τη θέλει μόνιμα στην κορυφή. Στόχος μας είναι να έχουμε περισσότερη ταχύτητα σε άμυνα και επίθεση και περισσότερο πάθος. Εύχομαι να είναι μία χρονιά χωρίς επεισόδια».

Θοδωρής Παπαλουκάς: «Είναι νωρίς για υποσχέσεις, αλλά θα προσπαθήσω αγωνιστικά να περάσω στους συμπαίκτες μου τη νοοτροπία του πρωταθλητή».

Μίλος Τεόντοσιτς: «Θέλουμε να γίνουμε μία πραγματικά μεγάλη ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για αυτό και να πηγαίνουμε βήμα-βήμα».

Γιάννης Μπουρούσης: «Κάθε χρόνο λέμε τα ίδια. Φέτος έγιναν πολύ καλές κινήσεις στην ομάδα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί μέσα στη χρονιά για να μην κάνουμε γκέλα στην κανονική περίοδο της Α1. Το πλεονέκτημα έδρας έχει αποδειχτεί καθοριστικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή».

Τζος Τσίλντρες: «Ακόμη προσπαθώ να προσαρμοστώ στο ευρωπαϊκό στυλ. Χρειάζομαι κάποιο χρόνο» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε «θα ήταν όνειρο να φωνάζει ο κόσμος το όνομά μου στο γήπεδο».

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: «Κάθε χρόνο λέμε ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε το πρωτάθλημα. Σίγουρα το θέλουμε, αλλά από το θέλω μέχρι να γίνει κάτι υπάρχει μεγάλη απόσταση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να είμαστε σοβαροί και να έχουμε διάρκεια».

Λιν Γκριρ: «Οι προσδοκίες μου είναι ίδιες με αυτές της διοίκησης. Πέρυσι φτάσαμε κοντά και στους τρεις τίτλους, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ελπίζω φέτος να αλλάξει αυτό. Θα πρέπει να δίνουμε το 100% όχι μόνο σε κάθε ματς, αλλά σε κάθε προπόνηση».

Γιώργος Πρίντεζης: «Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλό προφίλ, να έχουμε υπομονή και να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά».

Γιοτάμ Χαλπερίν: «Θέλουμε την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Βέβαια, είναι ακόμη αρχή και θα πρέπει να προχωράμε βήμα-βήμα».

Κώστας Σλούκας: «Αισθάνομαι δέος να συνεργάζομαι με τον Παπαλουκά. Βρίσκομαι δίπλα στους καλύτερους της Ευρώπης, κοντά σε παίκτες που πέρυσι έβλεπα από την τηλεόραση και φέτος προπονούμαι μαζί τους. Ο κόουτς είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη, αν όχι ο καλύτερος, του έχω εμπιστοσύνη κι εύχομαι μέσα από τις προπονήσεις να βελτιωθώ».

Γιάννης Καραθανάσης: «Είναι κάτι το μοναδικό για μένα να βρίσκομαι εδώ. Αποτελεί μεγάλο άλμα για την καριέρα μου. Στόχος είναι να βελτιωθώ».

Σοφοκλής Σχορτσιανίτης: «Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι σκληρή δουλειά. Ακόμη δεν βρισκόμαστε ούτε στο 30% των δυνατοτήτων μας και θα πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα».

Νίκολα Βούιτσιτς: «Οι προσδοκίες μου ταυτίζονται με αυτές των προέδρων. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε και τα νέα παιδιά να αποκτήσουν τη νοοτροπία του νικητή».

Μιχάλης Πελεκάνος: «Χρειάζεται υπομονή από τον κόσμο. Γίνεται μία νέα προσπάθεια με πολλά νέα πρόσωπα και θα πρέπει να βρεθούμε μέσα στο γήπεδο».

Ζόραν Ερτσέγκ: «Έχω μεγάλες προσδοκίες, όπως και η διοίκηση. Προσπαθώ να εγκλιματιστώ. Σε αυτό με βοηθά πολύ ο Μίλος Τεόντοσιτς. Από τις λίγες μέρες που είμαι μαζί με τον κόουτς έχω καταλάβει πως ξέρει πολύ καλά αυτό που κάνει».

Χάρης Γιαννόπουλος: «Όλα είναι πολύ όμορφα, είναι τρομερή εμπειρία για μένα. Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι πολύ καλά παιδιά και είναι κάτι πρωτόγνωρο . Είναι τιμή μου που δουλεύω μαζί με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και πιστεύω πως θα με βοηθήσει πολύ».

Ίαν Βουγιούκας: «Με βοήθησε πολύ η περσινή μου θητεία στο Ρέθυμνο. Ήταν μεγάλη εμπειρία για μένα. Φέτος θα είμαι πιο έτοιμος».

Ιγκόρ Μιλόσεβιτς: «Ο Παπαλουκάς θα με βοηθήσει πολύ, αφού θα μάθω πολλά δουλεύοντας κοντά του. Όλα τα παιδιά είναι πολύ καλοί χαρακτήρες. Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Είμαι έτοιμος να βοηθήσω όποτε μου ζητηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: