Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Α2 Ανδρών - Ερμής Περάματος : "πάμε στην Κρήτη για να χτυπήσουμε το παιχνίδι" - το πρόγραμμα της αγωνιστικής !

πηγή : www.basketblog.gr
Με τη... φόρα των τριών συνεχόμενων νικών, ο Γ.Σ. Περάματος - Ερμής ταξιδεύει στην Κρήτη, όπου θα προσπαθήσει να σπάσει το... ρόδι και να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη την Τετάρτη 9-12-09 (5:30μμ - ΒΑΚ) απέναντι στον ΟΦΗ. "Είναι μια πολύ καλή ομάδα που διαθέτει δυνατή έδρα. Επίσης, προέρχεται από μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων, κάτι που την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη", αναφέρει για την αυριανή αναμέτρηση ο Δημήτρης Τσαρούχας, που ξεκαθαρίζει στη συνέχεια: "Γενικότερα, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, αλλά με τη... φορά που μας δίνουν οι τρεις συνεχόμενες νίκες θα πάμε να το χτυπήσουμε. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη κόντρα σε κάθε αντίπαλο κι αυτό θα κάνουμε και κόντρα στον ΟΦΗ. Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε άλλη επιλογή, αφού οι διαφορές μεταξύ των ομάδων της κατηγορίας είναι μικρές και πέρα από τις νίκες στην έδρα μας πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εκτός έδρας για να πετύχουμε τον στόχο μας". Καταλήγοντας ο 23χρονος γκαρντ υπογράμμισε: "Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να πιάσουμε μια καλή απόδοση που θα μας δώσει τη νίκη. Το άγχος άλλωστε θα το έχουν οι αντίπαλοί μας...".

Την Τετάρτη 9-12-09 λοιπόν θα διεξαχθεί η πολύπαθη 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η οποία δεν έγινε ποτέ λόγω της απεργίας του ΠΣΑΚ. Οι αθλητές των ομάδων που πρωταγωνίστησαν στις κινητοποιήσεις του Νοεμβρίου δεν θα φοράνε αυτή τη φορά μπλουζάκια με συνθήματα, αλλά κανονικά τις εμφανίσεις τους και θα βρεθούν για δεύτερη φορά στα ίδια γήπεδα για να διεκδικήσουν τη νίκη. Και η σημερινή αγωνιστική θα είναι πάντως κατά ένα παιχνίδι λιγότερη, καθώς το Ηρακλής - Νήαρ Ηστ έχει αναβληθεί, λόγω του ιού Η1Ν1 που έχει προσβάλει τους παίκτες του "Γηραιού" και θα πραγματοποιηθεί στις 16/12 (Τετάρτη). Αναμφίβολα ξεχωρίζει το ντέρμπι... επιβίωσης στον Υμηττό.
Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 17:30, εκτός από αυτό της Δράμας που θα αρχίσει στις 16:00, για συγκοινωνιακούς λόγους.
ΚΑΟΔ - Ρέθυμνο
Την ευκαιρία να αποσπαστεί ακόμη περισσότερο στην κορυφή της βαθμολογίας έχει το Ρέθυμνο (ο Ηρακλής θα έχει από αύριο δύο ματς λιγότερα). Οι Κρητικοί είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όμως ο ΚΑΟΔ αποτελεί πάντα έναν υπολογίσιμο αντίπαλο στην έδρα του, ενώ δεν έχει περιθώρια για νέες απώλειες.
Αρκαδικός - Ολυμπιάδα
Εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες. Οι Αρκάδες βρίσκονται σε ανοδική πορεία και στοχεύουν πολύ ψηλά, όμως η Ολυμπιάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει άλλο ματς, αν θέλει να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις.
Αμύντας - Αιγάλεω
Το ντέρμπι της ημέρας. Στο κλειστό του Υμηττού παίζεται... μισή κατηγορία, καθώς όποιος χάσει χάνεται. Ο Αμύντας έχει σαφώς τον πρώτο λόγο, όμως το Αιγάλεω με τον Δημήτρη Λιόγα για πρώτη φορά στον πάγκο του είναι αποφασισμένο να... σπάσει το ρόδι, να πετύχει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και να αυξήσει τις λιγοστές ελπίδες του για παραμονή. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν και πάλι με απουσίες (Μούκας), ενώ το "Σίτι" θα είναι πλήρες.
ΟΦΗ - Πέραμα
Εκ διαμέτρου αντίθετη η ψυχολογία των δύο ομάδων. Οι Κρητικοί προέρχονται από ήττα, με πολλές διαμαρτυρίες στην Καισαριανή, ενώ το Πέραμα από θρίαμβο επί του Παγκρατίου. Ανοικτό σε κάθε πρόβλεψη και αυτό το παιχνίδι.
Δάφνη - Ίκαρος/Έσπερος
Ματς με μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω της δυναμικής των δύο ομάδων αλλά και τριών. ..επιστροφών. Οι Τζιάλας, Πετροδημόπουλος και Κερασοβίτης επιστρέφουν σε... γνώριμα λημέρια, με τη Δάφνη να έχει πάντως ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας (μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες).
Παγκράτι - Ξάνθη
Ίσως ο πιο ατράνταχτος «άσος» της αγωνιστικής. Μετά και το... χέρι του προέδρου, το Παγκράτι δεν έχει το παραμικρό περιθώριο για νέα ήττα, καθώς οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Η Ξάνθη δεν έχει βαθμολογική πίεση, όμως αυτό ίσως κρύβει κινδύνους για τους γηπεδούχους
Ίκαροι Σερρών - Ερμής Λαγκαδά
Οι Σερραίοι είναι το φαβορί, καθώς παρουσιάζονται ιδιαίτερα δυνατοί στην έδρα τους. Ο Ερμής θα παίξει χωρίς τους δύο ψηλούς του (Λούπο και Τσότσο), όμως θα πουλήσει... ακριβά το τομάρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: