Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Euroleague - Week 6 - Gameday 1 : το πρόγραμμα


Euroleague 2010 - Week 6 : Gameday 1 and 2 Προεπισκόπηση (review) Τετάρτη 2/12/09 και Πέμπτη 3/12/09

πηγή : www.basketblog.gr
Ο Ολυμπιακός και Μαρούσι δοκιμάζονται εκτός έδρας στο πρώτο μέρος της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίζονται στη Γαλλία, με την Ορλεάν, ενώ το Μαρούσι βρίσκεται στη Ρωσία για να τεθεί αντιμέτωπο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη μετά την επικράτηση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχει αφήσει πίσω την ήττα από την Παρτιζάν και κόντρα σε μια από τις "σταχτοπούτες" της διοργάνωσης καλείται να κάνει το... αυτονόητο, να κερδίσει δηλαδή με μια καλή εμφάνιση. Όσο για το Μαρούσι ψάχνει ένα θαύμα στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, η οποία έχει ανοδική πορεία στα τελευταία παιχνίδια. Ο Αντρέι Βοροντσέβιτς έχει ξεπεράσει το τραυματισμό του και πλέον αγωνίζεται κανονικά, εν αντιθέσει με τον Νικίτα Κουρμπάνοβ που παραμένει εκτός.
Από εκεί και πέρα, η Μάλαγα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στο ΤΟΡ-16. Η ομάδα της Ανδαλουσίας, που μαζί με την Μπαρτσελόνα είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες της διοργάνωσης, θέλει νίκη επί της Παρτιζάν και η Λιέτουβος Ρίτας να αλώσει την έδρα της Εφές Πίλσεν. Τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής πάντως δεν λείπουν για τον Άιτο Ρενέσες καθώς Ρόμπερτ Άρτσιμπάλντ και Κάρλος Χιμένεθ ταλαιπωρούνται από ίωση.
Στη Βιτόρια, η Κάχα Λαμποράλ υποδέχεται τη Ρόμα με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν μαζί με την ΤΣΣΚΑ στη δεύτερη θέση με 3-2. Οι Βάσκοι θα παραταχθούν χωρίς τους Χουέρτας και Όλεσον ενώ αμφίβολος είναι ο Λιόρ Ελιάχου. Από την άλλη, η Ρόμα μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα έχει αρχίσει να "ξεφουσκώνει" ενώ αυτές τις ημέρες ξέσπασε νέα κόντρα των οργανωμένων οπαδών με τον πρόεδρο του συλλόγου, Κλαούντιο Τότι.
Τέλος, η ασταμάτητη στην ACB, Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί τη Χίμκι, η οποία έχει αποδείξει πως είναι πρωτάρα με... δόντια. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για τον Ραούλ Λόπεθ που πέρσι αγωνιζόταν στη "βασίλισσα" και πλέον επιστρέφει ως αντίπαλος στο "Παλάσιο Βισταλέγκρε".
Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε πως η αναμέτρηση γίνεται μια μέρα πριν τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Φερνάντο Μαρτίν, ο οποίος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές στην Ισπανία και άφησε την τελευταία του πνοή σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 3 Δεκεμβρίου του 1989. Ο γεννημένος στη Μαδρίτη μεγαλούργησε με τη φανέλα της Ρεάλ ενώ έκανε και το υπερατλαντικό ταξίδι για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τους Μπλέιζερς την περίοδο 1986-87. Η "βασίλισσα" μετά το θάνατο του απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο 10, το οποίο φορούσε ενώ το 2007 μπήκε στο FIBA Hall of Fame.

Το πρόγραμμα τηε Τετάρτης 2-12-09
Β’ όμιλος: Ορλεάν – Ολυμπιακός (21:45) - novasports 1
Μάλαγα – Παρτιζάν (21:45).
Γ’ όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μ. – Μαρούσι (19:15) - novasports 1
Κάχα Λαμποράλ – Ρόμα (21:30).
Δ’ όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης – Χίμκι (21:45)

Βαθμολογία
Α’ όμιλος: Μπαρτσελόνα 5-0, Σιένα 4-1, Φενέρ / Ούλκερ 3-2, Τσιμπόνα 1-4, Ζαλγκίρις 1-4, Βιλερμπάν 1-4.
Β' όμιλος: Μάλαγα 5-0, Ολυμπιακός 3-2, Λιέτουβος Ρίτας 3-2, Εφές Πίλσεν 2-3, Παρτιζάν 2-3, Ορλεάν 0-5.
Γ’ όμιλος: Μακάμπι Τελ Αβιβ 4-1, Ρόμα 3-2, Κάχα Λαμποράλ 3-2, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-2, Μαρούσι 1-4, Ολίμπια Λ. 1-4.
Δ’ όμιλος: Παναθηναϊκός 4-1, Ρεάλ Μαδρίτης 4-1, Χίμκι 4-1, Αρμάνι Μιλάνο 1-4, Όλντενμπουργκ 1-4, Πρόκομ 1-4.

Δεν υπάρχουν σχόλια: