Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Euroelague 2010 - week 6 - Gameday 1 : τα αποτελέσματα



Euroleague 2010
- Week 6 - Gameday 1 :
Ορλεάν - Ολυμπιακός 84-88 (2-12-09) Highlights


Euroleague 2010
- Week 6 - Gameday 1 :
ΤΣΣΚΑ - Μαρούσι 78-65 (2-12-09) Highlights


Euroleague 2010 - Week 6 - Gameday 1 : Μάλαγα – Παρτιζάν 64-72 Highlights


Euroleague 2010 - Week 6 - Gameday 1 : Κάχα Λαμποράλ – Ρόμα 67-60 Highlights


Euroleague 2010 - Week 6 - Gameday 1 : Ρεάλ Μαδρίτης – Χίμκι 70-59 Highlights

Tα αποτελέσματα
Β’ όμιλος: Ορλεάν – Ολυμπιακός 84-88,
Μάλαγα – Παρτιζάν 64-72.
Γ’ όμιλος: ΤΣΣΚΑ Μ.Μαρούσι 78-65,
Κάχα Λαμποράλ
– Ρόμα 67-60.
Δ’ όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης – Χίμκι 70-59.

Βαθμολογία
Α’ όμιλος: Μπαρτσελόνα 5-0, Σιένα 4-1, Φενέρ / Ούλκερ 3-2, Τσιμπόνα 1-4, Ζαλγκίρις 1-4, Βιλερμπάν 1-4.
Β' όμιλος: Μάλαγα* 5-1, Ολυμπιακός* 4-2, Λιέτουβος Ρίτας 3-2, Εφές Πίλσεν 2-3, Παρτιζάν* 3-3, Ορλεάν* 0-6.
Γ’ όμιλος: Μακάμπι Τελ Αβιβ 4-1, Κάχα Λαμποράλ* 4-2, ΤΣΣΚΑ Μόσχας* 4-2, Ρόμα 3-3, Μαρούσι* 1-5, Ολίμπια Λ. 1-4.
Δ’ όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης* 5-1, Παναθηναϊκός 4-1, Χίμκι* 4-2, Αρμάνι Μιλάνο 1-4, Όλντενμπουργκ 1-4, Πρόκομ 1-4.
*έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο.

Την έκπληξη της ημέρας έκανε η Παρτιζάν, η οποία "άλωσε" το "Μάρτιν Καρπένα" επικρατώντας της Μάλαγα με 72-64. Η ομάδα του Γιώργου Πρίντεζη (ετοιμάζεται να επιστρέψει) γνώρισε την πρώτη της ήττα στη διοργάνωση και έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει από τώρα την πρόκριση της στο ΤΟΡ-16. Η Παρτιζάν έπαιξε εξαιρετική άμυνα ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις απουσίες των Άρτσιμπαλντ και Χιμένεθ (αμφότεροι με ίωση) και κυριάρχησε στα ριμπάουντ (47 έναντι 31. Τα 20 επιθετικά). Με αυτό τον τρόπο η ομάδα του Βελιγραδίου επέβαλε τον ρυθμό της και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρουν διαδρόμους προς το καλάθι της. Ο Ντούσαν Κέτσμαν έκανε "νταμπλ νταμπλ" έχοντας 16 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Η Καχα Λαμποράλ νίκησε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 67-60 τη Ρόμα, η οποία αρχίζει να "ξεφουσκώνει" μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα. Η ιταλική ομάδα γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της αφού οι Βάσκοι με ηγέτες του Τελέτοβιτς (17π.) και Σπλίτερ (15π., 8ριμπ.) επέβαλαν τον ρυθμό τους και έφτασαν στην επικράτηση. Η ομάδα του Τζεντίλε που τα περίμενε όλα από τον Ρίκι Μίναρντ (15π.) διατήρησε πάντως το +12 με το οποίο είχε επικρατήσει στον αγώνα του πρώτου γύρου και έχει το πλεονέκτημα σε μια ενδεχόμενη ισοβαθμία.
Τέλος, η Ρεάλ δυσκολεύτηκε αλλά τελικά έκαμψε, στην τελευταία περίοδο, την αντίσταση της μαχητικής Χίμκι με 70-59. Το παιχνίδι είχε έντονη συγκινητική φόρτιση αφού το "Παλάσιο Βισταλέγκρε" ήταν γεμάτο με φανέλες και φωτογραφίες του Φερνάντο Μαρτίν, ο οποίος ήταν ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στην ιστορία της Ρεάλ και γενικότερα του ισπανικού μπασκετ. Άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο στις 3 Δεκεμβρίου 1989.

ΤΣΣΚΑ - Μαρούσι 78-65

Ορλεάν - Ολυμπιακός 84-88

πηγή : www.basketblog.gr
Ορλεάν - Ολυμπιακός 84-88
Πυροβόλο από Λιθουανία! Ο Γιοτάμ Χαλπερίν κρατούσε έναν τραγικό για 30 λεπτά Ολυμπιακό μέσα στο παιχνίδι και ο Λίνας Κλέιζα με 19 πόντους σε εξήμισι λεπτά... εκτέλεσε την Ορλεάν με 88-84. Η ομάδα του Πειραιά πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα, παρά το γεγονός ότι το μυαλό και η ενέργειά της είχαν μείνει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η απουσία του Τζος Τσίλντρες ήταν εμφανέστατη σε άμυνα και επίθεση, αφού οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη επέτρεψαν σε κάτι απίθανους "Γάλλους" να σκοράρουν 84 πόντους! Η νίκη στο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, έκανε τους παίκτες του Ολυμπιακού να νομίζουν ότι μπορούν να κερδίσουν την Ορλεάνη μόνο με τη φανέλα και χωρίς καν να μπουν αυτοί μέσα στα ρούχα τους. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το τραγικό πρώτο ημίχρονο που πραγματοποίησε η ομάδα του Πειραιά στην Ορλεάνη.

Τα δεκάλεπτα: 27-18, 48-40, 66-58, 84-88.
ΟΡΛΕΑΝ (Ερβέ): Μπανκς 2, Κόβιλ 11, Ντόελμαν 17 (2), Κερτί 8 (2), Βατί 6, Μόερμαν 10 (2), Ντόμπινς 12 (2), Ερβέ, Νίκολας 12, Σκιαρά 6.
OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7 (1), Μπουρούσης 11, Κλέιζα 19 (5), Βασιλόπουλος 2, Μπέβερλι 2 Τεόντοσιτς 11 (3), Σχορτσιανίτης 9, Βούισιτς 5, Χαλπερίν 22 (4), Παπανικολάου.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πήρε μια σημαντική νίκη κόντρα στην Ορλεάν, αλλά ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από τους παίκτες του. "Όπως είχα πει πριν το παιχνίδι κάθε ομάδα μπορεί να σκοράρει και να σε κερδίσει αν δεν έχεις συγκέντρωση. Ήξερα ότι η Ορλεάν θα έχει κίνητρο να παίξει καλά εναντίον μας και για 30 λεπτά έπαιξαν πολύ καλά και έξυπνα. Εμείς δεν είχαμε να παρουσιάσουμε τίποτα στην άμυνα και η Ορλεάν το εκμεταλλεύτηκε. Τα τελευταία δέκα λεπτά βελτιώσαμε την άμυνα και παίξαμε με συγκέντρωση. Γι’ αυτό φτάσαμε στη νίκη" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
"Το πιο σημαντικό στοιχείο του αγώνα ήταν τα εύκολα λάθη που κάναμε και έδωσαν την ευκαιρία στην Όρλεαν να πετύχει εύκολα καλάθια. Αυτό που λέω συνέχεια στα παιδιά είναι ότι η υπομονή θα δώσει πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας. Για 30 λεπτά δεν είχαμε τίποτα, αλλά στο τέλος διαβάσαμε σωστά και πήραμε τη νίκη. Οι αποφάσεις μετράνε περισσότερο στο τέλος και σου δίνουν την ευκαιρία να χτίσεις το χαρακτήρα σου. Για μένα το σημαντικό δεν είναι η νίκη σήμερα, αλλά το πώς θα εκμεταλλευτούμε αυτό που κάναμε σήμερα για να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον". Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στη μη χρησιμοποίηση του Ουέιφερ: "Ο αγώνας χρειαζόταν περισσότερο παίκτες που ξέρουν να διαβάζουν καλύτερα τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού. Ήθελα να τον χρησιμοποιήσω, αλλά δεν μας βοήθησε το ματς".
Ο Γιοτάμ Χαλπερίν τόνισε: "Πιστεύω ότι αδειάσαμε μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα. Φυσικά και δεν θα γιορτάσουμε γιατί δεν παίξαμε καλά σήμερα και πρέπει να βελτιωθούμε. Ήταν σημαντικό για μας να κερδίσουμε σήμερα γιατί είχαμε ήδη δυο ήττες, αλλά δε θα πανηγυρίσουμε. Αν είμαστε έξυπνοι, θα μάθουμε".

Στην αντίπερα όχθη, ο Λοράν Σκιαρά επεσήμανε: "Για 30 λεπτά παίξαμε πολύ καλά, αλλά στο τέλος φάνηκε το ταλέντο των αντιπάλων μας κι εμείς δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι πολύ δύσκολη και δεν ξέρω τι θα γίνει. Τα αποτελέσματα είναι εναντίον μας και κάθε παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο".

ΤΣΣΚΑ - Μαρούσι 78-65
Το Μαρούσι πάλεψε στη Μόσχα αλλά τελικά γνώρισε την (αναμενόμενη) ήττα από την ΤΣΣΚΑ με 78-65. Η ομάδα των βορείων προαστίων πάντως σε ακόμα έναν αγώνα της Ευρωλίγκα πάλεψε και δυσκόλεψε αρκετά, ειδικά στο πρώτο μέρος, τους πρωταθλητές Ρωσίας, οι οποίοι όμως πάτησαν γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και έφτασαν στην επικράτηση. Το συγκεκριμένο διάστημα αποδείχθηκε καθοριστικό αφού η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να σταματήσει τους γηπεδούχους ενώ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και στην επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 35-30, 58-42, 78-65.
ΤΣΣΚΑ (Πασούτιν): Κουρμπάνοβ, Κεϊρού, Σισκάουσκας 7 (1), Χόλντεν 16 (4), Πονκρασόβ 2, Βορόντσεβιτς 7 (1), Λάνγκτον 13 (3), Σβεντ 1, Κάουν 12, Χριάπα 13 (1), Πλάνινιτς 4, Ραντένοβιτς 3.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς, Κις 10 (2), Πελεκάνος 6 (2), Μπατής 3, Χόμαν 9, Μαυροειδής 11, Καλάθης 6 (1), Νάτζφεϊ 7 (1), Καϊμακόγλου 5 (1), Γκόρντον 8 (2).

Το χειρότερο για το Μαρούσι δεν ήταν σε καμία περίπτωση η ήττα στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, αλλά ο τραυματισμός του Κώστα Καϊμακόγλου, ο οποίος χτύπησε στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού του ποδιού και δεν μπόρεσε να βγάλει ολόκληρη την αναμέτρηση με τους Μοσχοβίτες. Ο διεθνής φόργουορντ θα υποβληθεί σε ακτινολογικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

"Η ΤΣΣΚΑ που αντιμετωπίσαμε αυτή τη φορά δεν είχε καμία σχέση με εκείνη που παίξαμε στην πρεμιέρα. Για να την νικήσουμε εδώ μέσα έπρεπε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και στα σαράντα λεπτά. Εμείς μείναμε μόνο για τριάντα, γιατί στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε πολλά ριμπάουντ από τον Κάουν και τον Κριάπα με αποτέλεσμα να βρουν διαδρόμους και οι περιφερειακοί τους με πρώτο τον Χόλντεν. Επίσης ήταν σημαντική απώλεια ο τραυματισμός του αρχηγού μας από το πρώτο δεκάλεπτο. Πάντως τα παιδιά έδειξαν μαχητικότητα και αξίζουν συγχαρητήρια", δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
"Σε γενικές γραμμές τα καταφέραμε γιατί ήμασταν υπεύθυνοι και συγκεντρωμένοι. Είμαι χαρούμενος γιατί κάθε παιχνίδι που περνάει εμφανιζόμαστε καλύτεροι από το προηγούμενο", τόνισε ο Γιεβγένι Πασούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: