Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Εθνική Β' Ανδρών - Μεσογειακοί Αγώνες : το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα που έχασε στον τελικό με 60-72 από την Κροατία !

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελλάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Στον τελικό η ελληνική ομάδα ηττήθηκε από την Κροατία 72-60.

Δεκάλεπτα: 16-23, 16-16, 19-17, 9-16
Ελλάδα (Γιαννόπουλος - Σειραγάκης): Σκορδίλης, Καλαϊτζίδης 6, Κυρίτσης 13, Μιλόσεβιτς 11, Μαυροειδής 15, Παπανικολάου 2, Βουγιούκας 13
Κροατία (Βράνκοβιτς Γιόσιπ): Ράντσιτς 20, Βλάντοβιτς 7, Στίπτσεβιτς 2, Άντριτς 2, Μπάμπιτς 4, Τσαρ 8, Τόμιτς 13, Ρούντεζ 3, Ζόριτς 4, Λάλιτς, Πάσαλιτς 9
*Απών ήταν ο Φάνης Κουμπούρας, του οποίου ο τραυματισμός στον προημιτελικό αποδείχθηκε σοβαρός, επέστρεψε στην Ελλάδα, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση στους χιαστούς.
*Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Τουρκία η οποία επιβλήθηκε στον μικρό τελικό της Ιταλίας 88-71.

Η Εθνική ομάδα των ανδρών κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Μεσογειακούς αγώνες της Πεσκάρα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους παίκτες του ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα τραυματισμών που έπρεπε να αντιμετωπίσουν. "Το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι συγχαρητήρια για τα παιδιά, καθώς παρά τα προβλήματα που υπήρχαν, έδωσαν ότι καλύτερο για να φτάσουμε ως εδώ. Η Κροατία είναι καλή ομάδα, πλήρης σε όλες τις γραμμές, είχε λύσεις και η νίκη της ήταν δίκαιη".Για τον τραυματισμό του Φάνη Κουμπούρα ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: "Η απώλειά του σίγουρα μας στοίχισε. Και αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά. Ειδικά όταν μάθαμε το πόσο σοβαρός ήταν τελικά ο τραυματισμός του, ήταν κάτι που μας επηρέασε όλους πάρα πολύ. Θέλαμε τη νίκη και γι’ αυτόν, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όλα αυτά θα πω και πάλι δεν μειώνουν την προσπάθεια των παιδιών, στα οποία αξίζουν συγχαρητήρια και μόνο".

Από την πλευρά του ο Ίαν Βουγιούκας δήλωσε πως είναι ευχαριστημένοι από το μετάλλιο αλλά... θα μπορούσαν να είχαν πάει καλύτερα: "Όταν φτάνεις στον τελικό δεν μπορεί να είσαι ευχαριστημένος από τη δεύτερη θέση. Κατακτήσαμε το ασημένιο μετάλλιο, αλλά θα μπορούσαμε ίσως να τα είχαμε πάει καλύτερα. Είχαμε αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές την Κροατία, είχαμε χάσει, αλλά πιστεύαμε ότι αυτή τη φορά θα τα καταφέρναμε. Δεν έγινε έτσι… Ο αντίπαλός μας πήρε δίκαια τη νίκη, αφού έχει μια ομάδα με παίκτες σε κάθε γραμμή που έχουν δουλέψει μαζί, πολλοί ανήκουν στους ίδιους συλλόγους και έχουν αποκτήσει αυτοματισμούς. Το ασημένιο μετάλλιο είναι επιτυχία, αλλά θα μπορούσαμε και θέλαμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο".Στη συνέχεια και ο 24χρονος σέντερ αναφέρθηκε στο τραυματισμό του Κουμπούρα: "Σίγουρα μας επηρέασε. Ειδικά όταν μάθαμε το πόσο σοβαρός είναι και ότι θα πρέπει να μείνει τόσο καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης. Ήταν το πρώτο που μας ένοιαξε. Από εκεί και πέρα και αγωνιστικά στοίχισε η απουσία του γιατί ήταν πολύτιμη η βοήθεια του και στην οργάνωση του παιχνιδιού, στο κατέβασμα της μπάλας, αλλά και στο σκοράρισμα". Για το ότι πήραν χρόνο συμμετοχής τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του: "Ήταν ένα από τα συν για όλους μας. Δεν έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας οι περισσότεροι και ήταν και αυτό κάτι που μας επηρέασε. Θέλαμε να παίξουμε, πήραμε μέρος σε μια διοργάνωση που εμπλέκονται πολλοί, μια γιορτή, αν και με δύσκολες συνθήκες πολλές φορές. Πρέπει να είναι η πρώτη φορά που σε ένα τουρνουά υπάρχουν πέντε συνεχόμενοι αγώνες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κούραση στο τέλος. Τουλάχιστον εγώ δεν το έχω ξαναδεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: