Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Εθνική Εφήβων (U19) : νίκη 100-59 με την Αίγυπτο έχοντας στο μυαλό το επόμενο παιχνίδι με την Γαλλία !

Η Ελλάδα επέστρεψε στις νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας. Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Β’ Φάσης της διοργάνωσης επιβλήθηκε της 100-59. Η επιβλητική νίκη επί της Αιγύπτου με 100-59 σε συνάρτηση με την επικράτηση των Γάλλων επί των Λιθουανών (95-78) έφεραν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ένα βήμα από τη δεύτερη θέση του Ε' ομίλου. Η αναμέτρηση με την Αίγυπτο δεν επιδέχεται κριτικής, καθώς η διαφορά των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Η Εθνική επέβαλε το ρυθμό της, έπαιξε σοβαρή άμυνα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα (37-17, 10’) εξασφάλισε τη νίκη και κυνηγούσε ένα ευρύ σκορ.

Αύριο(Τετάρτη 4.30π.μ.) η ελληνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Γαλλία.
Πλέον, τα βλέμματα στρέφονται στον αυριανό «τελικό» (4.30π.μ.) με τη Γαλλία, στον οποίο οι Έφηβοι αν επικρατήσουν και οι Λιθουανοί ηττηθούν από τις ΗΠΑ, θα προκριθούν στους «8» από τη δεύτερη θέση του Ε' ομίλου. Αυτό σημαίνει πως η Εθνική θα αποφύγει τις ιδιαίτερα ισχυρές, Αυστραλία ή Κροατία, στο νοκ άουτ και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Αργεντινή, Ισπανία ή Καναδά στο δρόμο για την τετράδα. Όμως, σε περίπτωση ήττας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αποχαιρετήσει τον στόχο της τετράδας και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 9-12.

Διαιτητές: Ερτσέγκ, Μπέκερ, Γκόντε
Δεκάλεπτα: 37-17, 22-5, 17-14, 24-23
Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 5 (4 α), Κατσίβελης 7, Αγγελόπουλος 11, Μάντζαρης 7, Καραθανάσης 5 (9ρ), Παπανικολάου 10 (7ρ, 6κ), Γεωργάκης 7, Σλούκας 10, Γιάνκοβιτς 8, Παππάς 18, Κασελάκης 12 (5 α)
Αίγυπτος (Χασέμ Σαλέχ): Οκάσα, Αμπντελατίφ, Αμπντελχαλίμ 9, Αλιάν 7, Ελσαγέντ 16, Μομπάρακ 2, Αχμέντ 1, Ασμαουί, Ελντασάν 2, Μοχάμεντ Ο. 12, Μοχάμεντ Α. 2, Οραμπί 8


Μάντζαρης: «Απόλυτη συγκέντρωση, χωρίς άγχος»

Στην αυριανή αναμέτρηση με τη Γαλλία στρέφουν, πλέον, την προσοχή τους στην Εθνική Εφήβων, καθώς με νίκη η ομάδα θα κατακτήσει πιθανότατα τη δεύτερη θέση στον όμιλο, ενώ με ήττα, θα αποχαιρετίσει τους προημιτελικούς. «Έτσι όπως έχει η κατάσταση, κάθε παιχνίδι τώρα είναι νοκ άουτ για εμάς. Όπως μπήκαμε δυνατά σήμερα, πρέπει να μπούμε και αύριο κόντρα στους Γάλλους για να κερδίσουμε μία θέση στην οκτάδα και να θέσουμε στη συνέχεια υψηλότερους στόχους. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πίεση αυτού του αγώνα και να κατακτήσουμε την πρόκριση, η οποία πιθανότατα θα έρθει από τη δεύτερη θέση του ομίλου μετά την ήττα των Λιθουανών από τους Γάλλους. Θέλει μεγάλη προσοχή! Μπορεί τους Γάλλους να τους κερδίσαμε άνετα στο φιλικό της Μελβούρνης, όμως η νίκη τους επί της Λιθουανίας δείχνει πόσο δυνατή ομάδα είναι», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Βλασσόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του γκαρντ του Περιστερίου και της εθνικής, Βαγγέλη Μάντζαρη: «Το παιχνίδι με την Αίγυπτο μας έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε κάποιες δοκιμές ενόψει της συνέχειας. Παίξαμε σοβαρά και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Τώρα κοιτάμε τους Γάλλους, ένα παιχνίδι το οποίο είναι το σημαντικότερο. μέχρι το επόμενο. Πρέπει να το δούμε σοβαρά και να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να συνεχίσουμε στους προημιτελικούς. Απέναντί τους έχουμε καλή παράδοση και δεν πρέπει να αγχωθούμε. Τους ξέρουμε καλά και η πρόκριση είναι στο χέρι μας. Σίγουρα, η σημερινή ευρεία νίκη, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των Λιθουανών, μας ανέβασε την ψυχολογία. Δεν ήμασταν συνηθισμένοι στις ήττες και αυτά τα δύο συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα με Λιθουανία και ΗΠΑ μας πείραξαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: